G2,Note 3,Z1 hakkında

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Aslında şu telefon tavsiyelerini bir konuda birleştirelim diye aylardır üyeler olarak bas bas bağırıyorz, hatta konusu bile var ama hala tınlayan yok. Açın bir konu forum kirlenmez hem. Ne güzel olur işte. [MENTION=130683]android3[/MENTION] yapılacak mı oyle bir sey ?

Benim yeni önerim en az 100 mesaja sahip olmayan ya da bir rütbeye ulaşmayan üyeler konu açamasınlar. [MENTION=130683]android3[/MENTION]

obmann

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Cansız soluk ekran diyorsun ama en geniş renk yelpazesi hala Triluminos'ta öyle kontrastı artırmakla olmuyor bu işler
Ekran teknolojisinde kıstas gerçekliğe yakınlıktır bunuda Samsung'un yapamadığı ortada.
Birde millete o şişirilmiş ram canavarı touchwiz'i tavsiye ediyorsun

Androidde rami buyuttukce kullanilan ram miktari da ayni olcude buyur.bilmedigin android bilgilerinle burada milletten bi seyler ogrenecegine bi seyler ogretmeye calisiyorsun.tabi yalnız da degilsin birkac yanina arkadas bulmussun onlarla birlikte sirf insanlara kullandiginiz markayi one cikarma dusuncesiyle milletin tercihlerini yablis yapmalarini sagliyosun.senin ram canavari dedigin cihaz testlerde de o canavarligini kullaniyor.daha cihazin kullandigi cekirdek sayisini bilmeden cihazi kotuluyosun.senin gibilerle ugrascak vaktim yok her seferinde ayni seyler etrafinda samsunga laf atiyorsun.ama sen laf attikca samsung satiyor, uretiyor.bir daha benim yorumlarina lutfen cevap yazma biktim artik sana laf anlatmaktan.burasi markalari kotuleyip kendi kanilarini millete zorla ispatlama yeri deg8ldir.dusuncen farkliysa yazarsin olur biter.ama bir baskasinin dusuncesine saygisizlik edip telefon alacak kisileri yanlis bilgilendiremezsin.ben sony nin ne kadar iyi bir marka oldugunu (sadece mobil cihaz olarak degil) senden ve senin gibilerden cok daha iyi biliyorum.lutfen artik basliklar altinda tayfanla ayni seyleri zirvalamayi birak.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
obmann tartismaya girmeyeceğim bir sey söyleyecem.
samsung satıyor demissin tamam. ama demet akalın da satıyor bilmem anlatabildim mi :)
Kapatın gari şu konuyu daha da uzamasın.
iyi forumlar.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
ya bilader sony arayüzünün neresi iyi değil ? Bana göre kullanımı en basit en premium en yakışıklı arayüzdür ki bir çok kişiye göre de öyle. İyi değil diyorsun eyvallah da bunun arkasından bir "çünkü" gelmeli. öyle atıp tutmak kolay.

Ne atıp tutması birader? Ben kendi fikrimi söylüyorum, zaten belirttimde ram yemez çok iyi bir arayüz diye sadece arayüz sıkıcı dedim bunamı köpürdün? Lafdamı etmeyelim kıymetli Sony ne? Timescape arayüzünü bende kullanıyorum ben sıkıldım sıkıcı yani bu kadar basit bu benim fikrim ortaya atmaktada özgürüm.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Androidde rami buyuttukce kullanilan ram miktari da ayni olcude buyur.bilmedigin android bilgilerinle burada milletten bi seyler ogrenecegine bi seyler ogretmeye calisiyorsun.tabi yalnız da degilsin birkac yanina arkadas bulmussun onlarla birlikte sirf insanlara kullandiginiz markayi one cikarma dusuncesiyle milletin tercihlerini yablis yapmalarini sagliyosun.senin ram canavari dedigin cihaz testlerde de o canavarligini kullaniyor.daha cihazin kullandigi cekirdek sayisini bilmeden cihazi kotuluyosun.senin gibilerle ugrascak vaktim yok her seferinde ayni seyler etrafinda samsunga laf atiyorsun.ama sen laf attikca samsung satiyor, uretiyor.bir daha benim yorumlarina lutfen cevap yazma biktim artik sana laf anlatmaktan.burasi markalari kotuleyip kendi kanilarini millete zorla ispatlama yeri deg8ldir.dusuncen farkliysa yazarsin olur biter.ama bir baskasinin dusuncesine saygisizlik edip telefon alacak kisileri yanlis bilgilendiremezsin.ben sony nin ne kadar iyi bir marka oldugunu (sadece mobil cihaz olarak degil) senden ve senin gibilerden cok daha iyi biliyorum.lutfen artik basliklar altinda tayfanla ayni seyleri zirvalamayi birak.
Kusura bakma ama
Z Ultranın Full Hd değil Hd ekran olduğunu söylüyorsun
Full Hd ekranları anlatmaya çalışırken gidipde s3'ü full hd ekranmış gibi anlatıyorsun örnekliyorsun
S4te 2 türlü işlemci kullanıldığı ben sana en az 4 kez açıkladım burdaki arkadaşlarda doğrulayacaktır
S4'te Lte teknolojisi kullanılan ülkelerde Samsung
Qualcomm'un 4 çekirdekli s600 işlemcisini
Diğer ülkelerde ise 8 çekidekli 4+4 prensibiyle çalışan Exynos işlemcilerini kullandı.
Ülkemizde sunulan s4lerde 8 çekirdek olduğunu ve prensibini sana kaç kez açıkladım sen dört ile dördü toplayınca çıkan sonucun 8 olduğunu anlayabilcek kapasitede değilsen buralarda bana laf söylemeye hakkın yok kusura bakma
Ayrıca eğri oturalım doğru konuşalım buradaki herkesde Touchwiz'in ne kadar sorunlu bir arayüz olduğunu biliyor.
Dün [MENTION=365554]TURKER[/MENTION] de [MENTION=362645]x10minirom[/MENTION] da gördü.
Bilmem anlatabildim mi ?
Burada bilgisizliğini kafa ütüleyerek bastıramazsın.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Kusura bakma ama
Full Hd ekranları anlatmaya çalışırken gidipde s3'ü full hd ekranmış gibi anlatıyorsun örnekliyorsun
S4te 2 türlü işlemci kullanıldığı ben sana en az 4 kez açıkladım burdaki arkadaşlarda doğrulayacaktır
Diğer ülkelerde ise 8 çekidekli 4+4 prensibiyle çalışan Exynos işlemcilerini kullandı.
Ülkemizde sunulan s4lerde 8 çekirdek olduğunu ve prensibini sana kaç kez açıkladım sen dört ile dördü toplayınca çıkan sonucun 8 olduğunu anlayabilcek kapasitede değilsen buralarda bana laf söylemeye hakkın yok kusura bakma
Ayrıca eğri oturalım doğru konuşalım buradaki herkesde Touchwiz'in ne kadar sorunlu bir arayüz olduğunu biliyor.
Dün @TURKER de @x10minirom da gördü.
Bilmem anlatabildim mi ?

Evet gördüm kardeşim ama lütfen beni buna dahil etme. Ben çok sıkıldım bu durumdan. Sende daha fazla uğraşma bırak nasıl biliyorsa öyle kalsın.

Kapatıyorum arkadaşlar sizlere iyi forumlar.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Dahil etmek için değil gördüğünü belirtmek için yazmıştım kardeşim
Bende çekemeyeceğim zaten .
İYİ FORUMLAR.

obmann

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kusura bakma ama
Dün [MENTION=365554]TURKER[/MENTION] de [MENTION=362645]x10minirom[/MENTION] da gördü.
Bilmem anlatabildim mi ?
Git note 3 un tolga kucuk yilmazin inceledigi videoya bakk orda adam kendi agziyla diyo 4 cekirdek oldugunu.bilmiyon vallaha billaha bilmiyon sadece konusuyon.milleti yanlis bilgilendirme.lutfen ama lutfen o videoyu seyret onceden seyrettiysen bi daha seyret yani illaa videoyu alip o bolumu kesip foruma mi koyayim

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
HADİ BU KONUDAKİ DİĞER ARKADAŞLAR ALLAH SİZE KOLAYLIK VERSİN
:wink:
İYİ FORUMLAR.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Ne atıp tutması birader? Ben kendi fikrimi söylüyorum, zaten belirttimde ram yemez çok iyi bir arayüz diye sadece arayüz sıkıcı dedim bunamı köpürdün? Lafdamı etmeyelim kıymetli Sony ne? Timescape arayüzünü bende kullanıyorum ben sıkıldım sıkıcı yani bu kadar basit bu benim fikrim ortaya atmaktada özgürüm.
Ya yeter artık be öfff. Hayır okuduğunu anlama problemi var herhalde.Sana fikrini belirtme dedim mi ben ? Hani göster bakim ?
Birincisi ben her şeye köpürmem. Efendi efendi dedim ki bir şey söylüyorsanız arkasında durun, sebep belirtin. Ayrıca o an hiç de sinirli falan değildim. Sakin bir şekilde yazdım. Sen gelmiş atar yapıyorsun. Ne atarlı çıktın arkadaş kaç gündür sürekli böyle. "timespace çk skıcı bir aryz .s .s" sallamak bu işte. neden sıkıcı ? temaları mı güzel değil ? Geçişleri mi güzel değil ? Widget lar mı hoş değil, çeşit mi yok ? Ne yani ne ? Misal ben birine note 3 yerine Z1 önerdim. Sebep belirtirim. İşte malzeme kalitesi şu bu sayarım da sayarım bir şey söylüyorsam. Zaten telefon tavsiyesi konularına iphone 5s note 3 z1 yazıp yazıp kaçanlar var ki beni benden alıyor.
Bu mesajı da yazıyorum ya helal bana. Sizin gibi subjektif fikirlilerle tartışıyorum.
Neys.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Rica etsem bir mod asma kilit vurabilir mi şu konuya ?

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Ya yeter artık be öfff. Hayır okuduğunu anlama problemi var herhalde.Sana fikrini belirtme dedim mi ben ? Hani göster bakim ?
Birincisi ben her şeye köpürmem. Efendi efendi dedim ki bir şey söylüyorsanız arkasında durun, sebep belirtin. Ayrıca o an hiç de sinirli falan değildim. Sakin bir şekilde yazdım. Sen gelmiş atar yapıyorsun. Ne atarlı çıktın arkadaş kaç gündür sürekli böyle. "timespace çk skıcı bir aryz .s .s" sallamak bu işte. neden sıkıcı ? temaları mı güzel değil ? Geçişleri mi güzel değil ? Widget lar mı hoş değil, çeşit mi yok ? Ne yani ne ? Misal ben birine note 3 yerine Z1 önerdim. Sebep belirtirim. İşte malzeme kalitesi şu bu sayarım da sayarım bir şey söylüyorsam. Zaten telefon tavsiyesi konularına iphone 5s note 3 z1 yazıp yazıp kaçanlar var ki beni benden alıyor.
Bu mesajı da yazıyorum ya helal bana. Sizin gibi subjektif fikirlilerle tartışıyorum.
Neys.

Rica etsem bir mod asma kilit vurabilir mi şu konuya ?
sakin, hemen köpürme :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
[MENTION=387957]obmann[/MENTION]
Bak şimdi sırf senin için S4'e ve Note 3'e Cpu-z programı kurup SS aldım.
Bu S4:
qe2u7uve.jpg

Bu Note 3:
ubybevap.jpg

Note 3 bilgilerinde eksiklik mi var telefonda bir hata mı var anlamadım bu arada. Cores 4+4 yazması gerekiyor. N9000Q modeli çünkü bu.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Haa bu arada ikisi de kasıyor inanmayacaksın ama...

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arayüzden çabuk sıkılıyorsan ve bu durum seni rahatsız ediyorsa Sony almamalısın :D Timescape arayüzü pek iyi değil ama ram yemez çok iyi bir arayüz. LG G2 alırsan arayüzden memnun kalıcağın kesin sırf 1 saat kişiselleştirmelerle uğraşırsın :D Bende beğendim arayüzünü :D
Arayüzden sıkılmak demeyelimde telefonun tamamından sıkılmak diyelim :D Bıkıyorum telefondan farklı telefon kullanma hastalığı var sanırım en iyisi 3310 kullanayım sıkılınca sony ye geçerim :D

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ik arayüzde güzel işte,sony sade bir arayüz koymuş ,samsung da kabarık ;kişiselleştirmelerin çok olduğu bir arayüz koymuş,bazısı kişiselleştirmeyi sever bazılarıda benim gibi sade olsun ben pek ellemeyim sadece gereken ayarlar dursun ister, ben o yüzden sony'nin arayüzünü daha çok seviyorum,buda touchwiz'in kötü olduğu anlamına gelmez kişiye göre değişir

obmann

Asistan
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=387957]obmann[/MENTION]
Bak şimdi sırf senin için S4'e ve Note 3'e Cpu-z programı kurup SS aldım.
Bu S4:
qe2u7uve.jpg

Bu Note 3:
ubybevap.jpg

Note 3 bilgilerinde eksiklik mi var telefonda bir hata mı var anlamadım bu arada. Cores 4+4 yazması gerekiyor. N9000Q modeli çünkü bu.
Yukardaki exynos islemcilerin toplami asagidaki ise exynos islemcilerinden sadece A15 olani.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
SDN'de yavaşlama var. Elemanı hala banlamamışlar :D

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
İkisi de ayrı telefonlardan çekildi farkında mısın? Note 3 işlemcisinden mi çalmışlar yani?

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ik arayüzde güzel işte,sony sade bir arayüz koymuş ,samsung da kabarık ;kişiselleştirmelerin çok olduğu bir arayüz koymuş,bazısı kişiselleştirmeyi sever bazılarıda benim gibi sade olsun ben pek ellemeyim sadece gereken ayarlar dursun ister, ben o yüzden sony'nin arayüzünü daha çok seviyorum,buda touchwiz'in kötü olduğu anlamına gelmez kişiye göre değişir
Haklısın sony gerçekten sade ve benimde hoşuma gidiyor ama insan sıkılıyor bir süre sonra sıkılınca da launcher yükle olsun bitsin ben öyle yapıyorum.Touchwiz de ilk başlarda güzel geliyor sonra o da sıkılıyor.İnsan hergün aynı yemeği yiyince sıkılır o misal işte.Arada değiştirmek lazım.Fakat touchwiz i kullandıkça kasıyormuş gibi geliyor bana Note 1 de kullandım en son :D :D

obmann

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İkisi de ayrı telefonlardan çekildi farkında mısın? Note 3 işlemcisinden mi çalmışlar yani?
Birinde testi exynos'a yapmislar digerinde exynosun icerisinde bulunan arm cortex A15'e yapilmis.programdan kaynaklansa gerek

Haklısın sony gerçekten sade ve benimde hoşuma gidiyor ama insan sıkılıyor bir süre sonra sıkılınca da launcher yükle olsun bitsin ben öyle yapıyorum.Touchwiz de ilk başlarda güzel geliyor sonra o da sıkılıyor.İnsan hergün aynı yemeği yiyince sıkılır o misal işte.Arada değiştirmek lazım.Fakat touchwiz i kullandıkça kasıyormuş gibi geliyor bana Note 1 de kullandım en son :D :D

Note 3 de yenilemelerle o problemler cok aza indi ozellikle menuden widgetlere gecerken yasanan sıkınti bitti artik yenilenmis touchwiz arayuzunu hoc kullanmayan arkadaslar sacma sapan yorumlar yapiyolar

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Birinde testi exynos'a yapmislar digerinde exynosun icerisinde bulunan arm cortex A15'e yapilmis.programdan kaynaklansa gerek

Yani buradan çıkarılacak sonuç 2 cihaz da 8 çekirdekli exynos işlemci kullanıyor. Gördüğün gibi ikisi de elimde. İkisi de Türkiye cihazı. İkisinde de snapdragon işlemci yok.

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
herşeyden sıkılıyoruz işte:laugh: bende kullandıkça sıkılıyorum ama benim için pek sorun değil

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Samsung'un S2 hariç, tüm Galaxy S ve Galaxy Note serisini kullandım bu arada. Bi cacık olmadı, olmuyor ve sanırım olmayacak da...

obmann

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yani buradan çıkarılacak sonuç 2 cihaz da 8 çekirdekli exynos işlemci kullanıyor. Gördüğün gibi ikisi de elimde. İkisi de Türkiye cihazı. İkisinde de snapdragon işlemci yok.

Yaw size 2 gunüm bu iki tane 4 cekirdegon ayni anda calismadigi soylemekle gecti.tabiki de toplamda 8 cekirdek var ama ayni anda calismadigindan dolayi performan olarak sadece 4 cekirdek kullaniliyor.burada samsungun amaci dusuk islemlerde daha dusuk olan cipset devreye girip gereksiz pil kullanimi onlemek.Allah,peygamber aşkına anlayin artik daha ne yazam.yani toplamda 8 cekirdek var ama performans olarak yansimiyor eger yansisaydi s4 2.8 ghz olurdu.sadece dusuk islemlerde a9 yuksek islemlerde ise a9 devre disi kalip a15 devreye giriyor olay bu kadar basit