FX 8150 Sisteme 500W PSU Yeterli mi?

Hyperatic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Zotac ddr5 2 gb 256 bit ekran kartı
Msı 970a amd anakart
Fx 8150 black edition işlemci
8 gb ram
Bu sisteme 500 w güç kaynağı taktım herşeyi takıp power düğmesine bastığımda
İşlemci fanı az bişey döndü durdu dahada çalışmadı
Sonrasında ben bu poweri farklı pcden çıkarmıştım ve onada taktım yine aynı şey oldu işlemci fanı az bişey döndü durdu sizce sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim

imhotep

Profesör
Reaksiyon puanı
192
güç kaynağının ek güç çıkışı ana karta takılı mı?

Hyperatic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
ek güç derken bi en büyük. Olan var 20 girişli bide 8 li var

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
PSU'nuz yeterli ancak PSU'nuz bozuk olabilir.

Hyperatic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
2 sistemim var ilkinden çıkardım ben poweri ilkinde çalışıyordu yıllardır 2. Ye yani yukarıda sistemin özelliklerini yazdığım pc ye takınca işlemci 1
- 2 sn dönüp durmaya başladı her 2 sistemde de

Hyperatic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bu sabah sistemi kasa içerisinden söktüm herşeyi masanın üzerinde boş bi şekilde kurdum ve sistem çalıştı hiç
Bir sorun yok format dahi attım fakat kasanın içerisinde geri dizdim yine powere bastığımda işlemci 2 sn dönüp duruyor nedir bu ya elektirik kaçağımı meydana geliyor kasaya takınca anlamadım ki lütfen yardım eder misiniz

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Zotac ddr5 2 gb 256 bit ekran kartı
Msı 970a amd anakart
Fx 8150 black edition işlemci
8 gb ram
Bu sisteme 500 w güç kaynağı taktım herşeyi takıp power düğmesine bastığımda
İşlemci fanı az bişey döndü durdu dahada çalışmadı
Sonrasında ben bu poweri farklı pcden çıkarmıştım ve onada taktım yine aynı şey oldu işlemci fanı az bişey döndü durdu sizce sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim

Farklı pcdeki poweri kendi cihazına taktığında çalışıyor mu?

Hyperatic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bu power arkadaşımın benim sistemimi denemk için bana verdi sistemi yerleştirdim açılmadı işlemci 2 sn döndü durdu sonra aynı poweri arkadaşın sisteme taktım ondada aynu şekilde açılmadı 2 sn döndü durdu sabah kendi sistemimi kasanın içinden çıkardım masanın üstünde boşa kurdum açıldı ve format bile attım geri kasaya dizdim yine aynı şey işlemci 2 sn dönüp duruyo

imhotep

Profesör
Reaksiyon puanı
192
Bu power arkadaşımın benim sistemimi denemk için bana verdi sistemi yerleştirdim açılmadı işlemci 2 sn döndü durdu sonra aynı poweri arkadaşın sisteme taktım ondada aynu şekilde açılmadı 2 sn döndü durdu sabah kendi sistemimi kasanın içinden çıkardım masanın üstünde boşa kurdum açıldı ve format bile attım geri kasaya dizdim yine aynı şey işlemci 2 sn dönüp duruyo
kısa devre var anakartın kitapçığına bak sarı renkli vida takılacak paçalar olacak onlar yanlış takılı olunca kısa devre yaptırıyor olmalı...

Hyperatic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Anakartı tutan tüm vidaları çıkarttım fakat anakart vida. Yuvalarının üzerindeydi hala bastığımda powere sonuç aynı dediğiniz gibi kısa devre var ama nerde anakartım msı 970a kitapçıkta bulamadım siz yardımcı olabilirmisiniz acaba

Ekli dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 728
  • image.jpeg
    image.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 776

Frosa

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,416
PSU'da sorun olabilir. Veya anakart içerisinde kısa devre olabilir. Başka PSU ile deneyin.

Hyperatic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Haklısınız ama sabah kasanın içinden tüm herşeyi çıkarıp masanın üzerinde denediğimde çalıştı sıkıntısız format bile attım kasaya dizince olan oluyo

Frosa

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,416
Haklısınız ama sabah kasanın içinden tüm herşeyi çıkarıp masanın üzerinde denediğimde çalıştı sıkıntısız format bile attım kasaya dizince olan oluyo
Anakart kasaya şase yapıp kısa devre yapıyor olabilir. Anakartın montaj vidalarını kontrol edin. Anakartın kasaya temas edip etmediğine bakın. Temas etmemesini sağlayın.

imhotep

Profesör
Reaksiyon puanı
192
bak masada sorunsuz çalışıyorsa sorun kasadaki vida yerleri ana kartın temas etmesini engelleyen parçalar var mı doğru takılı değilse düzelt...

Hyperatic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Şimdi masaya aldım masadada açılmıyor bi kez açıldı sonra daha açılmadı işlemci fanı 1 2 sn dönüp duruyor powerde bi yerde temazsızlık olduğunu düşünüyorum artık

Hyperatic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bi bilgisayarcıya götürdüm onun kasasında denedik bu kez işlemci power faln çalıştı şimdide ekrana görüntü gelmedi eve gidip deneyeceğim bakalım benim pc de ne olacak
Farklı bi önerisi olan varmı acaba

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Sertifikalı 500W bir Psu kullanın

Hyperatic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3