Frisby PSU mu Cooler Master PSU mu?

emreduman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Merhaba arkadaşlar,

İncehesapdan yen bir sistem alacağım, alacağım sistemde Frisby kasa ve psu(600W 80+) takılı fakat istersem 350 tl farkla Cooler Master kasa alabilirim onda taklılı olan PSU ise 650W fakat 80+ sertifikası yok.

Sizce Frisby(600W 80+) Psu mu Cooler Master(650W) Psu mu?

bwr

Doçent
Reaksiyon puanı
758
80+ olmamasının bi eksiği olur mu marka iyi biliyorum fakat Psu sistemin can damarı daha sonradan bir sıkıntı olmasını istemiyorum
Oturduğunuz bölgede elektrik kesintisi sık olur mu?

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Oturduğunuz bölgede elektrik kesintisi sık olur mu?
80+ sertifikasının elektrik kesintisiyle bir alakası yok. PSU'nun hangi koruma standartlarına sahip olduğu ile alakası var.

80+ olmamasının bi eksiği olur mu marka iyi biliyorum fakat Psu sistemin can damarı daha sonradan bir sıkıntı olmasını istemiyorum
Bütçeniz ne kadar? İlla 2 markadan birisi olmak zorundaysa Cooler Masterdan şaşmayın.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Aradaki fark 350 TL bu sebeple Cooler Master'ın sertifikasız olduğunu düşünmüyorum. Ürün başlığından değilde teknik özelliklerinden kontrol edin.
Tamam kalite ve marka parası olabilir de sertifikasız üründe bu kadar fark olmaz bence.
Çokta iyi bir kasa olsa sertifikasız psu koymazdı herhalde ?

Son düzenleme:

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Tabii ki Cooler Master, bütçe ne kadardı? Frisby, Everest, Platoon gibi tenekelerinden zaten uzak durmalısınız.

80+ sertifikasının elektrik kesintisiyle bir alakası yok. PSU'nun hangi koruma standartlarına sahip olduğu ile alakası var.

Düzelteyim, 80+ sertifikası verimlilik ile alakalı. Yani mümkünse 80+ tabii ki alınmalı ve bir de OCP, OPP, SCP, SCP gibi korumaların olup olmadığına da mutlaka bakılmalı zaten her ne kadar da genelde olmasına rağmen.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
İki markaya da güven olmaz bence, bu iki üründen hangisini alırsan al bir de yanına mutlaka ups almak zorundasın çünkü bu iki marka da çok hassas ve zayıflar...

Bu ürünün sıfır fiyatı çok çok daha pahalıdır, bunu 450 TL ye alabilirsen fazla fazla yeter...
1601857503734.png

Son düzenleme:

Ecomanya

Profesör
Reaksiyon puanı
658
Bencede Cooler Master.

emreduman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Aradaki fark 350 TL bu sebeple Cooler Master'ın sertifikasız olduğunu düşünmüyorum. Ürün başlığından değilde teknik özelliklerinden kontrol edin.
Tamam kalite ve marka parası olabilir de sertifikasız üründe bu kadar fark olmaz bence.
Çokta iyi bir kasa olsa sertifikasız psu koymazdı herhalde ?

cooler master kasa bu arkadaşlar

buda Frisby kasa

80+'ın önemli bir faktör olduğunu biliyorum ama cooler masterda 80+ olmasa bile olanlara göre daha iyi olacağını düşünüyorum o yüzden sizlerinde yorumunu almak için yazdım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki şimdi Cooler Master alacağım eminim ama önümde yine 2 seçenek var sizce hangisi daha iyi olur.

bu 600W yine 80+ ibaresi verilmeyen bir kasa

buda 650W yine 80+ ibaresi yok

120 tl fark ile 650W mı yoksa gerek yok 600W her türlü yeter mi?

Alacağım sistem özelliği
r5 3500
rtx2060
2*8 ram

Son düzenleme: