Freesync açıkken hala yırtılma yaşıyorum?

Chandelier611

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler merhaba. Kart Rx480. Monitör bugün aldım ACER VG240 75hz 1ms fullhd. Benim sorunum şu. Freesync açıp dikey senkronizasyonu kapatınca yüksek fps alıyorum fakat ekranda yırtılma oluyor böyle kasılarak oynuyormuşum gibi. Bunun yanında freesyncyi aktif edip dikey senkronizasyonu da aktif edince 75hzde kitliyor yağ gibi akıyor. Benim istediğim bu kart yüksek fpsler alabilir fortniteda. Bu yüksek fpsyi yırtılma olmadan görme imkanım yok mu? Teşekkürler.

BatinY

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,491
200-300 fps almak yerine 120 veya 100fps’e sabitlemeyi deneyin

Chandelier611

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni amd driver üzerinden nasıl yapabilirim bu dediğinizi yardımcı olursanız sevinirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğinizi fortnite ayarlarından yaptım fakat nafile. En yüksek 60 dan sonra 120 var onu yapınca da yırtılıyor gene.60'a çekince sorun yok.

BatinY

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,491
Oyunun içinde oluyor FPS sabitleme, Fortnite’da ayarlara bakabilirsiniz

Yeni amd driver üzerinden nasıl yapabilirim bu dediğinizi yardımcı olursanız sevinirim.

Dediğinizi fortnite ayarlarından yaptım fakat nafile. En yüksek 60 dan sonra 120 var onu yapınca da yırtılıyor gene.60'a çekince sorun yok.
İşlemciniz nedir?

Son düzenleme:

BatinY

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,491
İşlemci veya ekran kartı aşırı ısınıyor mu? Ya da harddiskinizden kaynaklı da olabilir bilgisayar özellikleriniz gayet iyi aslında.

Chandelier611

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemci veya ekran kartı aşırı ısınıyor mu? Ya da harddiskinizden kaynaklı da olabilir bilgisayar özellikleriniz gayet iyi aslında.
Ekran kartı maximum 77 derece. işlemci 55 60 derece. Benim anlamadığım freesync - vsync farklı şeylerse ben niye freesyncli monitör aldım madem fpsyi bir oranda tutacak. Direk vsync kullanırdım. Yüksek fps alıp aynı zaman da yırtılma oluşmasını önlemek freesync'nin görevi değil mi niye çalışmıyor bende.

Fortnite ayarlardan Post Processing ayarı High da idi. Vsync kapalı.Freesync açık. Post Processing'i low'a aldım sorun çözüldü. Yüksek fps alıyorum ve ne donma takılma var ne de yırtılma.

Son düzenleme: