Freedos bilgisayara hangi işletim sistemini yüklesem

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EmrCan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EmrCan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar merhaba geçen gün Acer aspire 3 ryzen7 512 GB bir bilgisayar aldım freedos olarak gelecek içine hangi işletim sistemini yüklesem crack mi yoksa sağlamlisans dan alınan bir işletim sistemi anahtarı ile mi bir de ucuza win 10 anahtarini hangi yerden alabilirim

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Arkadaşlar merhaba geçen gün Acer aspire 3 ryzen7 512 GB bir bilgisayar aldım freedos olarak gelecek içine hangi işletim sistemini yüklesem crack mi yoksa sağlamlisans dan alınan bir işletim sistemi anahtarı ile mi bir de ucuza win 10 anahtarini hangi yerden alabilirim
Korsana destek vermiyoruz eğer illedewindows diyirsanız parasını verin satın alın,GNU/Linux kurun hem bedava hem hızlı
Mesaj otomatik birleştirildi:

kurar ama key ister 2 de bir

EmrCan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Win 10 ücretli diye biliyorum güvenilir ve ucuz bir ürün anahtarını nereden alabilirim

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Microsoft'un orjinal sitesinden veya Microsoft'un özel imzasının bulunduğu OEM keyleri kullanabilirsiniz,benim tavsiyem bir GNU/Linux dağıtımı olacaktır ama o kısım size kalıyor

Reaksiyon puanı
205
Linux kur Windows u boşver

EmrCan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Peki linux da zorlanır miyim daha önce hiç kullanmadım

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Peki linux da zorlanır miyim daha önce hiç kullanmadım
Hayır,son kullanıcı için gayet basit dağıtımlar mevcuttur,Linux Mint'i öneririm.Yapman gerekenleri şu rehberde anlattım:

EmrCan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Linux yüklersem Office programlarıni kullanabilecek miyim

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Korsana destek vermiyoruz eğer illedewindows diyirsanız parasını verin satın alın,GNU/Linux kurun hem bedava hem hızlı

kurar ama key ister 2 de bir
Oyun canavarına Linux kurmak mı? ??

Konu sahibi arkadaş, Windows10 Pro kur. Internette satılan RETAIL keylerden al. Mutlaka Retail iste. Satılanlar genelde MAK (garantisiz yani) key oluyor.

Korsan kullanacaksan da K*SPico kullanma. İçinde ne olduğu belli değil. Açık kaynaklı aktivatörleri kullanabilirsin.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Oyun canavarına Linux kurmak mı? ??

Konu sahibi arkadaş, Windows10 Pro kur. Internette satılan RETAIL keylerden al. Mutlaka Retail iste. Satılanlar genelde MAK (garantisiz yani) key oluyor.
Bize oyun oynanacağından bahsedilmemişti hatta ofis programları ile ilgili sorular sorulmuştu,GNU/Linux dağıtımlarını da tercih edebilir konu sahibi.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Bize oyun oynanacağından bahsedilmemişti hatta ofis programları ile ilgili sorular sorulmuştu,Linux dağıtımlarını da tercih edebilir konu sahibi.
Ne olursa olsun yeni bilgisayara Linux kurmak iyi olmaz diye düşünüyorum. (Yine de Linuxcuyum. Eski bilgisayarda Ubuntu var.)

Yine de onun kararı tabi.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Ne olursa olsun yeni bilgisayara Linux kurmak iyi olmaz diye düşünüyorum. (Yine de Linuxcuyum. Eski bilgisayarda Ubuntu var.)

Yine de onun kararı tabi.
Oyun oynamayacak bir kullanıcının işini GNU/Linux dağıtımları hayli hayli görüyor genelde,zaten son kullanıcı için çıkan bir sürü dağıtım var,ofis programlarını kullanan oyun oynamayan normal bir kullanıcı GNU/Linux dağıtımlarını tercih edebilir.En azından Windows 10'un sıkıntılı güncellemeleri ile boğuşmaz.

Kaan_M

Doçent
Reaksiyon puanı
1,887
Windows'tan doğal olarak farklı gelecektir. Ancak birçok masaüstü ortamına (yani desktop environment 'DE') kolayca alışırsınız, hatta daha eğlencelidir. Onun haricinde eğer bir sorun yaşarsanız hemen vazgeçmeyin. Çoğunlukla basit çözümleri vardır ve internette bir çok çözüm bulunur. Hatta bu forumda Linux kurana yanında sabaha kadar yardımcı olmak ücretsiz ve A+ hizmet verilir. Linux kolay ve kullanıcı dostudur.

MonkeyOfCrazy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
44
Oyun oynamayacak bir kullanıcının işini GNU/Linux dağıtımları hayli hayli görüyor genelde,zaten son kullanıcı için çıkan bir sürü dağıtım var,ofis programlarını kullanan oyun oynamayan normal bir kullanıcı GNU/Linux dağıtımlarını tercih edebilir.En azından Windows 10'un sıkıntılı güncellemeleri ile boğuşmaz.
Windows 8.1 Güncellme Almıyor.