Fransa İçişleri Bakanının olay sözleri

berckai

Profesör
Katılım
17 Mayıs 2008
Mesajlar
2,394
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
Fransa İçişleri Bakanının olay sözleri...


Fransa'da iç içişleri bakanının yaptığı gaf büyük tepki çekti... Hortefeux, Arap kökenli genç için, “Prototipe uymuyor. Bir tane olsalar iyi, çok olunca sorun” diyor.

fft16_mf370754.Jpeg


Fransa, Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin yakın arkadaşı, İçişleri Bakanı Hortefeux, ülkesindeki Müslumanlarla alay etti.
Fransa’da İçişleri Bakanı Brice Hortefeux’un geçen hafta sonunda Arap kökenli bir parti üyesi için ırkçı ifadeler kullandığının ortaya çıkması ülkedeki muhalefeti ayağa kaldırdı. Muhalefetteki Sosyalist Parti yetkilileri, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye de yakın olduğu bilinen Hortefeux’un derhal istifa etmesini istedi.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye yakınlığıyla tanınan İçişleri Bakanı Brice Hortefeux’un Arap azınlıkla ilgili sözleri büyük tepki çekti. Hortefeux istifa çağrılarıyla karşı karşıya kalınca kendisini “Yanlış anlaşıldım” diyerek savundu. Olay Le Monde’un internet sitesinde yayımladığı videoyla ortaya çıktı. Görüntülerde Hortefeux, iktidar partisi Halk Hareketi Birliği’nin (UMP) bir toplantısında kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen Kuzey Afrika kökenli genç bir partiliyle görülüyor. Etraftaki kalabalık ‘entegrasyon’la ilgili şakalar yaparken, partili bir kadın, Amine Benalia-Brouch adlı genç için “O bizim küçük Arapımız” diyor. Bir başkası bakana yaklaşıp Amine’nin ‘domuz yiyip bira içtiğini’ söyleyince Hortefeux “Prototipe uymuyor... Bize böylesi lazım. Bir tane olsalar neyse, sayıları çok olunca sorun çıkıyor” ifadelerini kullanıyor.

İşte o görüntüler...

Milliyet.com.tr (videoya bu linkten ulaşabilirsiniz)



Partisinde kimler olduğunu bile bilmiyor!’
İzlenme rekorları kıran video üzerine Yasadışı Göçmenler için SOS Destek Grubu, bakan hakkında soruşturma talep etti. Muhalefetteki Sosyalist Parti sözcüsü Benoit Hamon, “Utanç verici ve ağza alınamaz laflar eden bakan hakkındaki asıl soru, istifası değil, hükümette ne işi olduğu” derken, Paris’te azınlığa mensup gençlerinin sık sık polisle çatıştığı Bondy’nin Sosyalist Belediye Başkanı Gilbert Roger “Hortefeux gerçeklerden o kadar kopuk ki partisinde farklı kökenden insanlar bulunduğunu bilmiyor” tepkisini gösterdi. En ilginç ‘beddua’ geçen ay Paris Havaalanı yönetiminden ırkçı yorumları yüzünden uzaklaştırılan Paul Girot de Langlade’den geldi. İşini Hortefeux’un emriyle yitirmiş Langlade, “Umarım yakında bana katılır” dedi.
Kaçak göçmenleri sınır dışı politikasının mimarlarından olan Hortefeux ise ‘abes ve gülünç’ diye nitelediği istifa çağrılarını kınadı. Hortefeux, gencin etnik kökenine dair ‘tek kelime etmediğini’, sadece parti üyeleriyle çektirdiği fotoğrafları kastederek “Çok olduklarında sorun çıkıyor” dediğini öne sürdü. Başbakan François Fillon da ‘karalama kampanyasının kurbanı’ dediği bakanını savundu.


Sarkozy'nin oğullarının vaftiz babası
ÜÇ aylık İçişleri Bakanı Hortefeux, 2005-2007 döneminde bu koltukta oturan mevcut Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin en yakın siyasi müttefiklerinden. İkili arasında iş ilişkisinin ötesinde bir bağ var. Hortefeux, Sarkozy’nin oğullarının vaftiz babası. Hortefeux’nun başı da, bakanlığı döneminde Sarkozy’nin “ayak takımı” diye nitelediği göçmen gençlerle dertte.


MİLLİYET
 

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,862
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63
fransadaki ırkçı saldırılar devam ediyor yöneticilerin bu sözleride ortaya çıkarıyor
 

enrooy

Profesör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
2,143
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
nedir bu frannsızların ırkçı tutumu ,adamlar hiç düzelmicekler ya
 

hta1905

Profesör
Katılım
22 Mart 2008
Mesajlar
2,439
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
Cezayir'de yaptıkları soykırıma bakmadan bize soykırımcı diyen bir zihniyetten doğru bir hareket beklemiyorum.
 

sakallıoğlu

Profesör
Katılım
1 Mart 2009
Mesajlar
2,120
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
Madalyonun tersi.
“Prototipe uymuyor. Bir tane olsalar iyi, çok olunca sorun”
 

ATmaCA53

Profesör
Katılım
21 Nisan 2009
Mesajlar
3,993
Reaksiyon puanı
35
Puanları
0
bizden biri olmayanlar böyledir dinimizle alay edip, saldırganlık peşindeler.
 

Ordo ab chaO

Profesör
Katılım
2 Haziran 2009
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
42
Puanları
0
Irkçılık kadar saçma bir düşünce yok dünya üzerinde. Bir insan sadece kendisi o ırka mensup diye onu en üstün ırk sanıyor, ırkçılık budur, temeli bu kadar saçmadır işte. Aynı insan başka bi yerde doğsaydı o ırkın dünyanın en üstünü olduğunu düşünecekti. Temelinde saçma bi megalomani var.
 

qKTe

Profesör
Katılım
18 Şubat 2009
Mesajlar
2,243
Reaksiyon puanı
32
Puanları
0
Milletçe adi olunabilir mi sorusuna cevap işte, Evet.
 

GKHNCKR

Profesör
Katılım
7 Mayıs 2009
Mesajlar
3,980
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
Irkçı değilim, Türk olmama rağmen çok kürt arkadaşım, dostum var. Bununla birlikte ırkların bir arada yaşamalarını doğru bulmuyorum. Her an patlamaya hazır bir dinamit gibi duruyor. Sonuçta Allah'ta insanları ırk ırk yaratmamış mı? Dünya küreselleştikçe birbirine giren ırklar beraberinde bir çok sorunu da taşıyorlar. Misal fransada işsiz olan bir genç, binlerce göçmenin ülkesine gelip hayat standardını düşürmesine ırkçı bir yaklaşımla karşılık verecektir. Hakkı da yok değildir.

Gelelim bizim ülkemize...
Bugün istanbulun avcılar-küçükçekmece-ikitelli bölgesinde bir çok göçmen var. Hangisi türk? hangisi bu ülkenin kurtuluş savaşında rol oynadı? Ben "makedon asıllı bir ev sahibinin evimi türklere vermem" dediğini biliyorum. olay bu kadar fecidir. Benim dedemin kurtardığı topraklarda hiç hakkı olmayan insanlar gelmiş mal mülk sahibi olmuştur. Bunun bedelini ödeyen benim kazanan onlar. Bu adil mi? Batırdıkları ülkelerine gitsinler. Bu şehirde ne trafik derdi kalır, ne işsizlik, ne de çarpık yapılaşma.

Şimdilik bu kadar yeter...
 

zootechnist

Doçent
Katılım
29 Mayıs 2009
Mesajlar
837
Reaksiyon puanı
22
Puanları
18
Fransanın simgesi neden horoz?

Çünkü horoz, ayakları pislik içindeyken şarkı söyleyebilen tek hayvandır.


Fransa gerçekten ilginç bir ülke.ABD ve İngiltere gibi dünya siyasetinde etkinliği yok.

Bütün kendini beğenmişliğine rağmen siyaseten ciddi anlamda başarısız sayılabilecek bir ülke.

Ki başarısız sömürge yönetimleri nedeniyle 100 yıl öncesine kadar devrin lingua franca'sı (devrin geçerli anlaşma dili) fransızca iken, bugün ingilizce unvanı almış vaziyette.

İngiltere sömürgelerinden ayrıldıktan sonra bile ekonomik ve siyasal olarak etkinliğini sürdürür vaziyette ayrılırken, .Fransanın sömürgelerinde ise durum ortada.Cezayir, Tunus vb.

Kısaca Fransa'nın geleceğin dünyasında yeri yok.Tıpkı Almanyanın olmayacağı gibi.Hangi siyasal görüş etkin olursa olsun, Fransa tarihsel bir imge olarak gelecek yıllarda tarih sayfalarında bilgi olarak yerini alacak.Tüm kendini beğenmiş ve rasist toplumların başına gelen gibi.
 
Üst