Fransa finalde! Almanya 0-2 Fransa - Maçın Özeti

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
EURO 2016 yarı final maçında Almanya'yı 2-0 yenen Fransa, finale yükseldi.

Almanya 0-2 Fransa Maç Özeti EURO2016

griezmannn_1.jpg


Avrupa Futbol Şampiyonası'nda finalin adı kondu. Erken final tadındaki maçta son dünya şampiyonu Almanya'yı 2-0 yenen Fransa, finalde Portekiz'in rakibi oldu. Maça damga vuran 2 golün de sahibi Antonie Griezmann oldu..

Stade De France'tak, erken finale iyi başlayan Fransa oldu. Tıpkı İtalya-Almanya maçında olduğu gibi kısa bir süre baskı altında kalan Panzerler, 10. dakikadan sonra oyunu kontrol etmeye başladı. Kalan 35 dakikada Fransa'yı sahasından çıkartmayan Löw'ün takımı, Lloris'i gçmeyi başaramadı. İlk yarıda 5 kurtarış yaparak turnuvadaki en yoğun mesaisini yapan yıldız kaleci takımının yenik duruma düşmesini engelledi. Ev sahibi, uzatma anlarında sürpriz bir golle öne geçti. Schweinsteiger'in elle müdahalesi sonrasında kazanılan penlatıda Griezmann, turnuvadaki 5. golüne imza atarak Fransa'yı öne geçirdi.

İkinci yarıda Almanya beraberlik için baskısını artırdı ancak Hummels'in yokluğunda defansın önemli ismi Boateng de sakatlanınca işler Panzerler için daha da kötüye gitmeye başladı. 71. dakikada defans-Neuer ortak hatası da Frnasızların maçı bitirme noktasına getirdi. Pogba'nın klas hareketleri sonrasında yaptığı ortayı Neuer sektirdi, Griezmann olması gereken yerdeydi ve farkı ikiye çıkaran gole imza attı. Bu sezonun yıldızı turnuvadaki 6. golüyle krallık yolunda çok önemli bir adım atmış oldu.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Fransa, Almanya'yı 2-0 yenerek adını finale yazdırdı. Son olarak 2000 Avrupa Şampiyonası'da final oynayan Horozlar, 16 yıl sonra finale adını yazdırdı. Fransızlar, 2006 Dünya Kupası'nda da final oynamıştı. LİG TV
 
Son düzenleme:

Elusive

Müdavim
Katılım
2 Eylül 2012
Mesajlar
8,627
Reaksiyon puanı
260
Puanları
63
Griezmann hariç sevdiğim oyuncu yok, kılım Fransa'ya. Adı Fransa ama Afrika Uluslar Karması anasını satim, saçma sapan iki golle elediler sinir oldum, finalde apaçi Portekiz tutucam, umarım kaybedersin Fransa.
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Gomez'in sakatlığı, Müller'in formsuzluğu yaktı Almanya'yı. Fransa bekleye bekleye maçı kazandı.
 
Katılım
2 Haziran 2014
Mesajlar
4,764
Reaksiyon puanı
2,554
Puanları
113
Yaş
123
Hakemin italyan olması maçta penaltı çalması bu maç tartışma yaratır bence.Maça gelirsek ben turnuva başında fransayı asla favori görmüyordum yıllarca kabız futbolu kendinden soğutmuştu ancak bu sene güzel oynuyorlar özellikle son maçlarda kendi evinin acantajını kullanarak almanyayı eleyeceklerini düşünmüştüm ancak almanların bu kadar kolay elenmesi bana da süpriz oldu.Tamam 2 0 olabilir ama daha 15 dk vardı en azından 1 gol atar bastırır dedim olmadı.İlginç bir final olacak bir şekilde finale çıkan 2 takım dünyanın en süpriz maçı umarım fransa alır kendi evinde alsınlar bari kupayı :D
 

Odessa

Müdavim
Katılım
19 Haziran 2013
Mesajlar
3,760
Reaksiyon puanı
432
Puanları
83
Apaçileri tutuyorum. Fransaya gıcığım.
 

Tys23

Müdavim
Katılım
22 Ağustos 2012
Mesajlar
7,138
Reaksiyon puanı
1,229
Puanları
113
Gomez yoktu belliydi böyle olacağı. Portekiz'in yenmesi istiyorum finalde.
 

alierennet

Öğrenci
Katılım
3 Mart 2014
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Futbolun zevki hiç kalmadı futbolmu seyrediyoz tenis maçındamıyız belli değil. Futbol endüstri olmadan önce futbolcular göze hoş gelen hareketleri çok sık yapardı. Şimdi adam kırk yılda bir kıçıyla topa dokunsa seyirci alkışlıyor. Hani holywoodun klişeleşmiş sahneleri varya işte futbolda da klişeleşmiş hareketler var artık. Başka bir aksiyonu yok. Heyecan yok. Futbolcular at gibi koşuyor. Adam gibi çalım atıp tribünleri coşturma yok. Varsa yoksa skor olsunda oyun olmasın. Ben artık imkan bulursam amatör maçları izliyorum hiç değilse orada bir iki çalım bir iki güzel hareket izleyebiliyorum.
 

alierennet

Öğrenci
Katılım
3 Mart 2014
Mesajlar
9
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Ha birde turnuvada ister beğenin ister beğenmeyin seyirciyi heyecanlandıran iki olgu vardı. İzlanda ve emre mor. İkisindeki olay şuydu. İkiside endüstriyel futbolun çamuruna henüz bulaşmamış olduklarından seyircinin sempatisini kazandılar. Ama işte endüstriyel futbolun çarklarından olan başta almanya fransa gibi büyük takımların arasında yok oluyorlar.
 

Son mesajlar

Üst