FPS Düşme Sorunu

LockRightZG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncellikle merhaba. Sorunum şu şekilde; Oyuna giriyorum 60 FPS olarak 30/20 dakika oynuyorum. Sonrasında ilginç bir şekilde FPS 60'tan 20 hatta 15 FPS civarına kadar düşüyor. Oyunları 10 dakika oynayıp kapatık 5 dk civarı bekleyip girince yine düzeliyor aynı FPS değerini (60 FPS) alıyorum.
Genellikle her oyunda bu oluyor. Sorunun %95 GPU dan olduğu anlaşılıyor. Yani GPU oyunda iken saat hızını düşürüyor. Benim tahminlerim bu şekilde. Sıcaklıklara gelirsek fazla bi sıcak olduğunu sanmıyorum. Oyunda iken max 75 derece oluyor..

Sistemim
Nvidia GT 740M
İntel Core i5 4200U
8 GB DDR3 Ram

LockRightZG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sorunum kesinlikle sıcaklıktan olduğunu düşünüyorum. Bu yazıyı yazdıktan sonra şöyle birşey denedim. GPUZ programını açıp oyuna girdim. Oyunu pencere moduna aldım. MafiaII oyununu açtım ve 10 dakika bir test yaptım.
Oyuna girmeden önce GPU (GT 740M) sıcaklığı 48-45 derece cıvarındaydı. Oyuna girdim ve oynamaya başlar başlamaz sıcaklık 76 derece olduğunu gördüm. Sıcaklık böyle 2-3 dakika 75-76 derece kaldı. Saat hızına baktığımda 800 civarına düşmeye başlamıştı. Oyundada biraz FPS düştü. Biraz daha oynadım ve saat hızının 700 lere düştüğünü gördüm ve oyunda FPS 30 civarına ulaşmaktaydı yavaş yavaş. Yani sorunum sanırsam termal macun veya tozdan kaynaklanıyor. (Sıcaklık 70'i geçmedikçe FPS sabit yani saat hızı düşmüyor)

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
O zaman temizlik yap. Tozu temizle ve termal macunu değiştir.