Fps 100den 10 dusuyor birden bire yukseliyor

Sorun Sizce ney

• Ekran Kartinda

Kullanılan: 0 0.0%
  • Harddiskte

Kullanılan: 2 100.0%
  • Ram yetmezligi

• Islemcide

• Powerde

• Kullanılan toplam oy
    2

Berkay0677

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba forum sakinleri simdik bundan 2 yil once bilgisayara interneten indirdigim progamlar bilgisayarımı win10 yapcaktim noldu bilmiyom pc ye res atinca windows bulunamadi hatasi aldim neyse format attim cd ile duzeldi lol felan yukledim oynadim neyse oyunda pc donunda aniden hardiskin oldugu bolgeye vurunca ekran siyah oldu hardiskten sesler gelmeye basladi bende korktum pc kapatim neyse hdd yapayim diye anakartida bozmusum haberim yok tabi neyse baktim calismuyo pc odamin kenarina koydum aradan 3 4 ay gecti anakartimin aynisindan aldim taktim pc ye acildi felan windows bulunamadi hatasi aldim format attim felan pc acildi ama gorseniz cook yavas bi dosyayi 6 7 sn de aciyordu driverlerin hepsini gunceledim herseyi yaptim lol yukledim bi gireyim dedim oyun 10dk da acildu 10 20 fps aliyom normalde lolde 100 130fps felan aliyom neyse bir kac harddisk progami yukledim baktim hdd aikinti varmis yeni hdd aldim 2.el format atim iyi pc iyi oldu dosyalar hizl acildi heseyi gunceledim lolu yukledim girdim 90 100 fps iyi bi adim atiyom oyunda 30 20 dusuyor sonra geri yukseliyor o arada az bi kasiyor tabi anlicaniz oyun oynuyamiyorum sorun nedir bu arada ekran kartima elektrik carpti herhalde renk yok ekranda bende vga donusturucus aldim duzeldi sorun ondanmi bu arada bi progam yukledim progamdaki analizde islemcim isinmiyor fazla %10fln kulaniyor da ram %85kullaniyor bostayken 1.50gb ram yiyor 2gb ram var birazdan ram alcam 2gb daha sizce ram alsam duzelirmi bide disk %80 felan yaziyor anlamadim sorun ne sizce?

rtakak

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Çok uzun yazmışsınız.
Daha düzgün yazıp anlamlı bütünler şeklinde paragraflara ayırman herkes için yararlı.
Sana yardım edecek insanlar ve aynı sorunu yaşayıp bu konuya gelen insanlar okurken ızdırap çekmez.

HDD'den ses geldiyse kafa atma sorunu dediğimiz şey olabilir. Google'da aratın.

Ayrıca darboğaz yapan parçayı bulmak için Afterburner ile OSD açıp değerleri takip etmemiz lazım.
Oyun oynarken ve OSD açıkken 2 dakikalık bahsettiğin sorunu içeren videoyu Youtube' yükle ve bizle linki paylaş.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Sorun HDD gibi geldi bana. 6 senelik diskimi kullanırken bu tip sorunlar olabiliyordu bende de. 970 EVO aldım sorunlar kalktı gibi.

Berkay0677

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2gb ramı 4 e cıkardım sorun çözüldü oyunda 150fps alıyorum düsmüyor fps konu kapatılabilir.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Sanal bellek açıkmış daha önceden, sistem ram yetmediği için sanal belleği kullanıma sokmuştur. Sanal bellek kapatıldığı taktirde sorun oluşmaz.