ilgilendiğin için teşekkür ederim dediklerini yaptım@SteeL`
Bios güncelleme okadar tehlikeli bir iş değil yeterki elektrikler kesilmesingüncelleme sırasında elektrikler kesilirse anakart kalıcı olarak hasar görebilir fakat güncelleme işlemi kısa sürüyor.
Ayrıca Foxconn sitesinden baktım son yayınlanan bios güncellemesi tamda senin sorununa deva oluyor.
Açıklama Olarak: 64bit işletim sistemlerinde 4GB bellek takıldığında bellek boyutu hatasını Yamar
Ayrıca BIOS Micro code güncellemesi, yeni işlemci desteği ve müşterilerin isteği doğrultusunda yapılan birkaç değişiklik varmış
Bu adresten Güncel BIOS'u indir ve dosyaları klasöre çıkart: http://www.foxconnchannel.com/driverdownload/Motherboard/Intel/Socket775/G31MXP/BIOS/861F1P08.zip
Anakart üzerinde etrafında MFG yazan Jumper'ı(resimde belirtilen) bul ve resimdeki konuma getir
![]()
Sonra BIOS koruması varsa devre dışı bırakmak için anakart üzerindeki Jumper'ı ayarla.
![]()
Bilgisayarını aç ve klasöre çıkarttığın dosyalardan Flash.bat dosyasını çalıştır. BIOS güncelleme işlemi bittikten sonra MFG Jumper'ını tekrar eski konumuna getir. Hayırlı Olsun![]()