Foxconn Bios Güncellemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SteeL`
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SteeL`

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slmlar foxconn g31mxp seri anakartım var biosu güncellemek istiyorum yardımcı olabilirmisiniz

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
hic kalkisma biosu windowstan guncellemek bu kartlari ureten sirketlerin bile kullanamadigi bi yontem sayilir.
o chipler ozel programlayici devrelerle yukleniyor. windostaki en ufak bi hata veya hata tekrar kurtarma imkanini ortadan kaldiriyor. anakarti cope atmak veya format atmak arasinda tercih asamasina gelmediysen denemek akilli bi insana gore degil.
hata olasiligi %70 ustu . tabi yedek bioslu double chipli anakartlar haric. onlar windowsta bios update icin tasarlanmis denebilir.
onun harici gozu kapali virajli bir tahta kopruden nehri gecmek gibi akla sigmayack bi risk orani :P

SteeL`

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
win7 64 bit işletim sistemi kurulu 4 gb ram 3 gb kullanılabilir diyor belki bi umut düzelir diye bios güncelleyim dedim korkuttun beni :D

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=232688]SteeL`[/MENTION]
Bios güncelleme okadar tehlikeli bir iş değil yeterki elektrikler kesilmesin :) güncelleme sırasında elektrikler kesilirse anakart kalıcı olarak hasar görebilir fakat güncelleme işlemi kısa sürüyor.

Ayrıca Foxconn sitesinden baktım son yayınlanan bios güncellemesi tamda senin sorununa deva oluyor.

Açıklama Olarak: 64bit işletim sistemlerinde 4GB bellek takıldığında bellek boyutu hatasını Yamar :)

Ayrıca BIOS Micro code güncellemesi, yeni işlemci desteği ve müşterilerin isteği doğrultusunda yapılan birkaç değişiklik varmış :)

Bu adresten Güncel BIOS'u indir ve dosyaları klasöre çıkart: http://www.foxconnchannel.com/driverdownload/Motherboard/Intel/Socket775/G31MXP/BIOS/861F1P08.zip

Anakart üzerinde etrafında MFG yazan Jumper'ı(resimde belirtilen) bul ve resimdeki konuma getir
8.bmp

Sonra BIOS koruması varsa devre dışı bırakmak için anakart üzerindeki Jumper'ı ayarla.
howtoflashbios05.JPG

Bilgisayarını aç ve klasöre çıkarttığın dosyalardan Flash.bat dosyasını çalıştır. BIOS güncelleme işlemi bittikten sonra MFG Jumper'ını tekrar eski konumuna getir. Hayırlı Olsun :D

SteeL`

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@SteeL`
Bios güncelleme okadar tehlikeli bir iş değil yeterki elektrikler kesilmesin :) güncelleme sırasında elektrikler kesilirse anakart kalıcı olarak hasar görebilir fakat güncelleme işlemi kısa sürüyor.

Ayrıca Foxconn sitesinden baktım son yayınlanan bios güncellemesi tamda senin sorununa deva oluyor.

Açıklama Olarak: 64bit işletim sistemlerinde 4GB bellek takıldığında bellek boyutu hatasını Yamar :)

Ayrıca BIOS Micro code güncellemesi, yeni işlemci desteği ve müşterilerin isteği doğrultusunda yapılan birkaç değişiklik varmış :)

Bu adresten Güncel BIOS'u indir ve dosyaları klasöre çıkart: http://www.foxconnchannel.com/driverdownload/Motherboard/Intel/Socket775/G31MXP/BIOS/861F1P08.zip

Anakart üzerinde etrafında MFG yazan Jumper'ı(resimde belirtilen) bul ve resimdeki konuma getir
8.bmp

Sonra BIOS koruması varsa devre dışı bırakmak için anakart üzerindeki Jumper'ı ayarla.
howtoflashbios05.JPG

Bilgisayarını aç ve klasöre çıkarttığın dosyalardan Flash.bat dosyasını çalıştır. BIOS güncelleme işlemi bittikten sonra MFG Jumper'ını tekrar eski konumuna getir. Hayırlı Olsun :D
ilgilendiğin için teşekkür ederim dediklerini yaptım :) fakat bat dosyasını açtıgımda 64 bit sürümüyle uyumsuz hhatası verdi :(

--- Mesaj Güncellendi ---

adszqkm.jpg

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bios adı ne AWARDBIOS mu AMI BIOS mu?

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=232688]SteeL`[/MENTION]

disket sürücün varsa dosyaları bir diskete yazdır. Yoksa CD'ye yazdır öyle dene. Dosyaları yazdırdıktan sonra bilgisayarı Disket yada CD ile başlat karşına gelen ms-dos ekranında

AWDFLASH 683f1p48.bin /py/sn/cc/cd/cp/wb
komutunu uygula.

ms-dos ekranına gelmek için bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra sürekli F11 tuşuna bas, dosyaları Diskete yazdırdıysan FLoppy CD'ye yazdırdıysan da CD-DVD yazanı seç.

Birde şöyle dene AWDFLASH dosyasına sağ tık yapında Aç'ın altında Uyumluluk sorunu giderme'ye tıklat karşına çıkan oencereden Önerilen ayarları deneyini seçerek devam et bakalım olacakmı olmazsa yukarıdaki işlemi uygula

bybilal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bendede foxconn H55MXV LE modeli var çok adi bi ana kartmış nasıl güncelleme yapabilirim. Ami bios.pc de ne disket sürücü nede cd sürücü var windows üzerinden güncelleme için yardımcı olurmusun.

SteeL`

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
XuSeR dediklerini yaptım dosyaları cd ye yazdırdım first boot u dvd rom olarak ayarladım fakat pc yi yeniden başlatınca komutları yazacagım dos ekranı gelmiyor :/ bunun 64 bit i yokmu acaba ?

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=232688]SteeL`[/MENTION] yok 32 bit destekli cd'den çalışan bir xp ile kurulu yaparsın. sana pm'den torrent linkini gönderiyorum. torrent kullanmayı bilmiyorsan yardımcı olurum.

son olarak Uyumluluk sorunu gidermeyi denedin mi?

[MENTION=14574]bybilal[/MENTION] işletim sistemin 32 bit mi

bybilal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@SteeL` yok 32 bit destekli cd'den çalışan bir xp ile kurulu yaparsın. sana pm'den torrent linkini gönderiyorum. torrent kullanmayı bilmiyorsan yardımcı olurum.

son olarak Uyumluluk sorunu gidermeyi denedin mi?

@bybilal işletim sistemin 32 bit mi

64 bit win7 bendede aynı sorun var cd den çalışan xp ler olurmu diyecem cd rom sürücümde yok :) 32 bit xp kurulu işletim sisteminde olurmu acaba 16 bit uyarısı veriyor sadece dos ortamındamı olacak bu işlem.windows üstünden mümkün deilmidir

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=14574]bybilal[/MENTION] anakartında usb boot özelliği var mı bios'a girip bi baksana boot kısmından eğer usb boot kısmı varsa usbden çalışan xp göndereyim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
[MENTION=100551]steel[/MENTION]'in sorununun aynısını bend eyasıyorum su anda. Biosu güncellemem gerekiyor, aynı anakartı kullanıyoruz. Eger o sunuc almıssa bende aynı yöntemleri deneyecegim..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben Cok Ugrastım Bı Turlu Yapamadım Bana Yardımcı Olacak Bırı Yokmu

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende foxconn g31mxp model anakartı güncellemeye çalıştım bir türlü olmadı.