ashabulyemin
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 20
http://www.sabah.com.tr/multimedya/...savasindan_kareler?tc=13&page=13&albumId=5714
sABAH GAZETESİNE PAYLAŞIMIMIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
19 MAYIS KUTLU OLSUN
O kadar özlüyoruz ki keşke dirilse şimdi..
Burda oylama yapsak kaç oy alırsan defolursun ?
şimdi biz bu galeriyi açarken demişizki her konu açan resim eklesin dalerimiz dolsun şimdi siz değerli kardeşlerim buyrun ekleyin kaynağınız yoksa bluepointten yapıştırın
Mecliste oylama yaptırın dirilmesi için
Neden ortalığı karıştırayım sizin özgür iradeniz yok mu ? Basit bi yorumda ortalığı karıştıracak kadar aciz misiniz ? Ölüm tarihi 1938 bu sevginizi 2038 yılında da beklerim. O zaman hayatıyla ilgili şeyler resmi olarak açıklanabilecek yasaklar kalkacak. Bu arada ben sevmiyor değilim ama sıkıldım artık. Her yerde heykelini görmekten. Onu gerçek suikastlerden kurtaran insanların sözleri açıklansın bakalım bu ülkede. Ne kadar faydalı ve ülkenin kurtuluşuna önderlik ederse etsin ; sonucunda bir insan ve hataları var. Dini inanışı ya da zengin olması beni ilgilendirmez. İstediğine inanabilir zenginde olabilir. Bu ülke önceden dinden sömürüldü , şimdi Atatürkçülükten.
Dediğim gibi tarihe ne zamandan bakacağınız her şeyi değiştirir. Ömrünüz yeterse belgeler açıklandığında öğrenirsiniz.
Ayıp ayıp. Tüm Dünyanın saygı duydugu, örnek aldığı bir insanı alay konusu yapmak kimseye yakışmaz. Sevmesen bile..
Görmekten sıkıldıysan burda ne işin var ki senin ? Buraya girip Atatürk resmine bakmaya gelen adamı rahatsız etmekten başka ne işe yarar sen ve senin gibilerin yazdıkları ? Hem de 19 Mayıs'ta.Haber sitelerinde çıplak kız resimlerine bakıp altına "edep yahu !" yazan adamlar kim acaba diyordum öğrenmiş oldum.
Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili açılacak konular ve yapılacak yorumlar hakkında...
S.D.N. Forum Atatürk Köşesi'ne göstermiş olduğunuz ilgiden ve paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz.
Yazılarınızda Ulu Önder'e hakaret etmek veya Atatürk'ü aşağılayıcı yazı, belge ve kaynak yayınlamak yasaktır. Türkiye Cumhuriyeti Türk Ceza Kanunu'na göre suç sayılan bu olayı hiçbir üyemizin yapmayacağına inanıyorum. Aksine davranış sergileyenler forumdan uzaklaştırılacaktır...
Konuyla ilgili kanun aşağıdaki gibidir.
ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN
Kanun Numarası: 5816
Kabul Tarihi: 25/07/1951
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 31/07/1951
Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 7872
Madde 1 - Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
Yukarıdaki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.
Madde 2 - Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır.
Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.
Madde 3 - Bu kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca takibat yapılır.
Madde 4 - Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Madde 5 - Bu kanunu Adalet Bakanı yürütür.
Buraya da yazayım, herkes iyice anlasın şunu. Bu bölümün belirlenmiş kuralları var ve bu güne kadar bunlardan bazıları adına tavizler verildi ama bundan sonra bu tavizin gösterilmesine izin vermeyeceğim.
Atatürk'ü aşağılayıcı nitelikte yazı, belge veya kaynak yayınlanılması durumunda kurallarda da belirtildiği gibi üye forumdan uzaklaştırma alacaktır.
Bilginize...
İşte ey güzel kardeşim. Asıl tartışma konusuda bu. Neden Atatürk ?. Bir Peygamber değilde, bir Alim değilde, bir Takva sahibi evliya değilde Atatürk ?. Neden bir sanatçıya hakaret forum kuralları çerçevesinde uzaklaştırma olmasın. Osmanlının sultanı Fatih Sultan Mehmet' e hakaret eden biri forumdan neden uzaklaştırılmıyor, da Atatürk' e edilince bu oluyor. İşte bozukluk burda, insanlar burda hemfikir değil bence.
FOTO SAYISI 300 ZAMAN BULDUKÇA EKLEYECEĞİZGörmediğim fotoğraflar varmış, teşekkürler.