Fotoğraf makinası tavsiye..!!

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle merhaba, son zamanlarda fotoğraf olayına iyice merak saldım. Giriş veya orta seviyede bir fotoğraf makinası önerisi istiyorum. Daha çok obje çekmeyi seviyorum. Böyle önde bir obje arka taraf blur olur o tarz resimleri kaliteli çekebileceğim bir alet olmalı.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bütçeniz ne kadar? @Janmark

Edit:
DSLR mı o yoksa kompakt mı yoksa dslr like bir makine mi istiyosunuz onuda belirtirseniz daha kolay yardımcı oluruz.

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=36688]Norrick[/MENTION]
Daha yeniyim terimlerin hepsini bilmiyorum siz başlarken nasıl başladınız nasıl bir makina tavsiye edersiniz. Neler yapmalıyım gibi şeylerden bahsedersek daha yardımcı olacaktır benim için

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Benim önerdiğim makina profesyonele geçmeden önce tüm ayarları terimleri öğrenebileceğin türden. Auto kullanabilmenin yanında elle tüm ayarları kendinin yapabileceğin manuel seçeneğide var. Bunları kurcalarken zaten "enstantane, diyafram, Iso, pozlama süresi..." gibi kavramları çözeceksin.
Bu cihazda hem lens iyi, hem optik zoom yüksek, hem vizörü var, hem fiyat performans iyi...

Fuji şu yorumumu görse ağlar heralde :)

Alnair Alsad

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Bir gün gelecek ben de bu konuya ihtiyaç duyacağım. Şimdilik gözüme bunu kestirdim; ama daha almama çok var. :D

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
@Janmark

Kompakt Makine:
80373

Fotoğraf çekerken ki ayarları otomatik kendi yapar belli bir kaç ayarı sizin yapmanıza izin verir.

DSLR BENZERİ(LIKE):
hd_dslr_like_17095.jpg

Kompakt makinelere oranla daha fazla manuel ayar yapmanıza olanak sağlar. Bazı modellerde dudak uçuklatan optik zoomlara sahipler :). DSLR kadar kaliteli fotoğraf çekenleri de var.(Yine DSLR Parasına denk gelen modelleride var.) Objektif değişmez. Kompakt ile DSLR arasında geçiş modelide diyebiliriz.

DSLR:
dslr_bg_opening_shot.jpg

Tüm ayarları ister manuel ister otomatik yapabilirsiniz. Ciddi anlamda fotoğraf çekmeye niyetliyseniz ilerletmek istiyorsanız kesinlikle DSLR öneririm. Giriş seviyesi modellerinde zorlanmayacaksınızdır. Objektifler değişir.

Kabaca ve kısaca anlatmak gerekirse aradaki fark bu :) Bütçeniz önemli tabi bu işte ve ne istediğiniz.

m3l4nkoliq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar konu açılmışken bende yeni bir başlık açmadan sorumu sorayım, ben dslr like bir makina düşünüyorum kafamda Samsung Wb150f / Nikon L310 / Canon Sx150 / Fujifilm s2960 gibi modeller var, ben tam olarak konuya vakıf olmadığım için işten anlayan arkadaşlar bir karşılaştırabilirler mi makinaları acaba ?

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Şu sıralar ben de bu konuda araştırma yapıyorum. Aslında video kamera düşünürken fotoğraf makinesine döndüm. Almayı düşündüğüm makine ise şu

Sony Cybershot Dsc-wx7

Video modundaki seçenekler bayağı dikkat çekici. (benim için tabii)
480p @ 30fps
1440 x 1080 @ 30fps
720p @ 30fps
1440 x 1080 @ 60fps
1080p @ 60fps

Panasonic_Lumix_DMC-ZS3 de genellikle tavsiye edilen makineler arasında.

Bir de size yeni keşfettiğim ve çok beğendiğim bir site tavsiye edeyim. Fotoğraf makinelerini birbiriyle karşılaştırmak için çok yararlı.

Örneğin almayı düşündüğüm iki makine karşılaştırması
http://snapsort.com/compare/Panasonic_Lumix_DMC-ZS3-vs-Sony-WX7/specs

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
@tuskilidi konuya bekleniyorsunuz :)

bu konuda konuşması gereken en son kişi benimdir herhalde. :) ben olsam asla dslr like almam. tabi bu tarz makinelerin geldiği son nokta nedir bilemiyorum ama ne olursa olsun yine almam. deneyimlerimden yola çıkarak söylemiyorum bunu çünkü bu konuda deneyimim yok. :)

eğer paran varsa bence hiç acımadan alabildiğin en iyi gövde+lens kombinasyonunu al. zamanla öğrenirsin zaten.

ne tarz fotoğraf çekeceğin hem sahip olduğun gövdeye hem de lense bağlı şeyler. shutter hızı, saniyede çektiği kare sayısı, panorama, hdr, vb. gibi şeyler gövdenin belirlediği şeyler.

lens konusunda ise kit lens ile başlaman fena olmaz. zamanla kuş mu çekmek istiyorsun , manzara mı , sineğin gözlerinin içini mi ya da karanlık ortamlarda mı gibi sorulara verdiğin cevaba göre fazladan lens alırsın.

aklıma bi çırpıda gelenler bunlar. umarım faydalı olur. :) (bana zamanında yapılan telkinlerden derleme yaptım aslında, çaktırmayın :D )

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Önerebileceğin herhangi bi model flan yokmu ?

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
nişan düğün sünnet piknik konser gibi etkinliklerde video çekmek isterim diyorsan bence sony slt alpha modellerine göz at.

yok video ile ilgilenmiyorum diyorsan artık kendine uygun kriterlere göre ne alırsan al fark etmez. seçim senin yani. bu kadar genel bir soruya marka model ismi vermek çok zor. zaten model ismine gerek de yok. sen, alacağım makinede şu olsun bu olsun diye elemelere başladıktan sonra alcağın makine zaten kendi kendine ortaya çıkcaktır.

mesela ben sont slt a57 aldım. almadan önce çok ama çok araştırdım. en sonunda videodan vazgeçemeyeceğime karar verdim ve sony kullanıcısı oldum. eğer video benim için önemli olmasaydı büyük ihtimalle sağlam bir lensle beraber canon 60d alacaktım. :)

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Video çokta önemli değil, ben daha çok böyle objeleri çekmeyi enterasan kareler yakalamayı seviyorum.

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
O zaman giriş seviyesi bir dslr alın zaten menüsü falan o kadar zor değil yeni modellerde türkçe menülerde oluyor. Enteresan karelerden kastınız Örn. Bir düşerken pat çekiyim diyorsanız birazda hızlı bir makine lazım. Onun dışında obje resimlerini her giriş seviyesi makine ile rahat çekersiniz. Objeleri çekmeye başladıkça, enteresan olayları çekerken bir bakmışsınız kendinizi baya geliştirmiş lens düşünür olmuşsunuz :) nikon d3100 canon 1100d, 500d sony a35 bunlar sizin için ideal bence giriş seviyesi çıtayı biraz daha yükseltmek isterseniz nikon d5100 canon 550d derim. Dslr-like makineler ile uğraşmayın derim. Tabiki (sony nex serisi nikon 1j 1 canon g1x gibi makineleri eleyerek söylüyorum bunlar dslr'a kafa tutan makieneler :)) Hatta ikinci el düşünürseniz temiz bir canon 450d + 18-135mm lens harika bir seçim olur. İhtiyaçlarınız doğrultusunda biraz araştırırsanız kafanızdaki makine biraz daha netleşir.

Ben başlarken lisede Radyo-TV okuyordum stüdyomuz vardı çekimlere giderdik(Kamera-Fotoğraf). Ufak tefek olduğum için kamera biraz hantal gelirdi bana fotoğraf makinesini elime tutuştururlardı :) Nikon'un slr bir makinesi vardı modelini hatırlayamıyorum. Sonrada canon 450d almıştım ama maddi sıkıntılardan sattım şimdi yeni makinemi almak için bekliyorum :)

interface79

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğer paraya kıyarım diyorsan bende nikon d7000 var onu alabilirsin. ben fotorafiumdan almıştım. netlik ve kalite süper hala kullanma kılavuzunu okuyom bitiremedim. çok özellikli bir makine 100 lerce dafa araştırma yaptım kıyaslamara baktım. canın d600 mü nikonda d7000 diye buna kara kıldım. makro lensle sen bile sonuçlara şaşırabilirsinç

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
eğer paraya kıyarım diyorsan bende nikon d7000 var onu alabilirsin. ben fotorafiumdan almıştım. netlik ve kalite süper hala kullanma kılavuzunu okuyom bitiremedim. çok özellikli bir makine 100 lerce dafa araştırma yaptım kıyaslamara baktım. canın d600 mü nikonda d7000 diye buna kara kıldım. makro lensle sen bile sonuçlara şaşırabilirsinç

D7000 fiyatı o kadar olmasa bende alıcaktım. Kampanya felan olursa artık düşünürüm acelesi yok şu an için. :D

kimitasyon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Canon 550 d geniş zamanda işinizi görecektir. Makineyi öğrendikten sonra çekim yapmak çok keyifli olacaktır.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Canon eos 600D aldım daha manueli pek öğrenmedim ama otomatik ayarlarda da çok iyi çekiyor hele de benim istediğim makro modu güzel :)

yourleo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bencede nikon 7000 canon 600d den daha net ve keskin renkler var ama canon 600d ninde kıvrılan ekranı ile yerlede debelenmeden çekim yapabilrisin. canon 600d daha soft çekim yapıyor ben ce öyle ama ışık ve renk bilgin varsa ikisinin çektiği fotoğraflar arasındaki farkı anlayamaz kimse

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Dslr de makine kadar lens de önemli, giriş seviyesi makine ile iyi bir lens birleşimi daha iyi olur.

55d iyi bence.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
fujıfılm almayın ne alırsanız alın bence arka bulanık ön net çekmek istiyorsan nıkon d3100 canon 1100d düsünülebilir bence

leonfrt

Doçent
Reaksiyon puanı
1
samsung wb150f iyi ama gece çekimi berbat :(

deletercan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Samsung ST500 kullanıyorum. Gayette memnunum tavsiye ederim.

sumeyrademirci

Asistan
Reaksiyon puanı
1
başlangıçta dslr-like kullandım ama sonradan şöyle geriye dönüp baktığımda keşke uygun bir dslr ile başlasaydım dedim :) teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba beyler bende fotoğraf makinasi almaya heveslendim aklimda nikon coolpix l310 var güzel bir makina hoşuma gitti özellikleride iyiymiş fiyatida uygun ama bide sizin önerilerinizi almayi isterim siz ne önerirsiniz. şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
fotoğraf makinesi almak istiyorum 1000 lira bütcem var önerebileceğiniz model var mı ??

gürkanfurtuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar bnde yeni bir fotogrf makinası almak istiyoum ama kararsız kaldım eski makinam fujifililm hs25 exr diy di simdi işe canon 1100d 75-300 lensli ile Sony minolta a200 arasında kaldın sizce hangisi