Forward Mail

Bu konuyu okuyanlar

ZeBaNi

Öğrenci
Katılım
5 Mart 2006
Mesajlar
67
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Tandığımız tanımadığımız genelde saçma sapan içerikli maillerdir bunlar. Genel tema şehir efsaneleri olmakla beraber arada bir kan aranıyor ilanları da olmuyor değil.

Bu mailler genelde bizi bizden çok düşünür. Her ne kadar bazen gereksiz gerilimlerle ortamın havasını değiştirirler, bazen ise Peygamber Efendimizden ya da Aksakallı Dedelerden bize haberler getirerek bizi imana getirirler.

Aslında mailleri başlangıç tiplerine göre birkaç kategoride toplayabiliriz.

İlk Tip: Aslında böyle maillere inanmam ama bu çok dikkatimi çekti. Buna da inanmadım ama inanmış rolü yapmaktan acayip zevk alıyorum. Siz kesin yutarsınız benim inandığımı.

İkinci Tip: Geçen gün arkadaşımın başına geldi ben de uyarayım istedim. Ben çok sosyal bir insanım arkadaşlarım var ve başlarına enteresan olaylar geliyor havası verilir.

Üçüncü Tip: Mailin kimden geldiğine dikkat edin! Burada ben BilirKişiyim imajı verilir genelde.

Dördüncü Tip: Yazının en altına resmi yerleri kaynak gösterenler. Ne bileyim Sulardaki ölümcül bakteriler için NASA'yı kaynak gösterirler. Elinde eterle dolaşan yaşlı psikopat teyzeler için BeyazSaray veya FBI/CSI/CIA gibi yerleri kaynak gösteririler.

Beşinci Tip: Belki de en tehlikelileri. Forward Mail Kardeşiliği kurup örgütlenirler. Gırin Pisçiler, Tehlikenin Farkıdan mısınızcılar, Ölmek üzere olanlara yardım eli uzatanlar, çeşitli felaketleri, hek (hack) olaylarını, kıyamet alametlerini haber vericiler vs vs olmak üzere çok gruba ayrılırlar.

Altıncı Tip: Sakılması gerekenlerdir bunlar. Fw mail listelerinden kız/erkek isimlerini tek tek seçip msn adreslerine eklerler. "Nerden buldun adresimi" sorusuna "Bir arkadaşım verdi" derler. "Kim o arkadaşın" sorusuna ise "sen tanımazsın" diyebilirler. İşte bu cevap karşısında bilin ki bir FW Sapığı var karşınızda.

Artık "Sinemaya gittiğinde oturduğun yere dikkat et ruslar aidsli iğneler koyuyor" mailler yüzünden sinemaya gidemez oldum. Yaşasın VCD Yaşasın Korsan sloganlarıyla dolaşır oldum.

Gelen "6 yaşında çocuğum lösemi (kan kanseri denince çok sıradan geliyor) hergün bir ünite 0 rh - kan gidiyor" mailleri yüzünden kızılaydan çıkmaz oldum.

"Deodorantlar ozon tabakasını deliyor küremiz ısınıyor, kanser oluyoruz vs vs" diye leş gibi kokuyorum artık. Çöp arabalarından kaçar oldum o kadar pis kokuyorum. Hatta sırf ozon tabakası delinmesin diye osurmuyorum bile artık. Kıçıma tıpa taktırdım hava içeride birikiyor. Bugün yarın götüme doğal gaz boru hattı döşeyebilirler.

"Yaşlı kadınlara dikkat edin mendiline eter döküp bayıltıp organlarımı çalarlar" diye markete gidemez oldum. Artık yaşlı kadın gördüğümde tırsıyorum belki markette kurban bulamamıştır sokakta arıyordur diye. Yaşlı kadınlara yardım etmeyelim kampanyalarında ilk imzalar benim artık.

"+90 555 507 ** ** nolu numaradan ararlarsa sakın açmayın telefon faturanız çok gelir" dedikleri için her numaradan şüphe eder oldum.Telefonları artık cevaplamıyorum. Hatta dikkat ettim çok ısrarlı çaldırıyorlar. Açmadığım için arada bir de kontrol ediyorlar acaba bu sefer açar mı faturayı kakalarmıyız diye.

"Mail listesine katılırsam kazanacağım söylenen paralar, televizyonlar, bilgisayarlar vs vs" şeyleri eve gönderirler de evde olmazsam ya diye evden dışarı çıkmaz oldum.

"Çok güzel bir kız vardı evine davet etti sabah kalktığımda orgranlarım yoktu" gibi mailler yüzünden bana bakan kızları tersler oldum hatta ben erkeklerden hoşlanıyorum bile dedim. Bir sabah küvette uyanıp karaciğer, akciğer, böbrek, dalak, kalp, beyin vs vs organlarımın yerinde olmaması korkusuyla kafe, bar, disko gibi yerlere gitmez oldum.

"Yiyeceklerin içinde bulunan beyinin gelişimini önleyici ilaçlardan" korkuma birşey yiyip içmez oldum. Danone birkaç vakit önce bizde yok onlardan dedi de bir haftadır sadece yoğurt yiyorum artık.

Tüm paramı hatta kontörlerimi bile "yıllardır hastanede yatan ölmek üzere olan çocuklar"a yatırdım. Beş parasız dolaşıyorum artık. Önümüzdeki cuma onlar için Ulucami'de dileneceğim.

Artık "tuvalet temizlemekte kullanılan kola"yı içmez oldum. Sadece su içiyorum onu da yağmur sularını biriktirip içiyorum. Bu yaz ki stoğumu da hastanedeki çocuklarla paylaşacağım.

"Yarım saat içinde 20 kişiye göndermeyi unutup başıma gelecek felakettleri" beklemekten paranoyak oldum. "Ya şimdi kafama meteor düşerse", "Ya işten kovulursam", "Ya ÖSS'ye gireceğim okul yıkılırsa" tarzı düşünceler aklımdan çıkmaz oldu. keşke atsaydım olmadı kaza maili falan yapardım.

"Bu maili 41 kişiye göndermezsen msn ücretli olacakmış" içerikli mailleri gönderebileceğim 41 kişi araya araya Mecnun gibi oldum. Arayan mevlasını da bulurmuş başka şeyleri de mevlamı bulmazsam diye daha da bir korkar oldum.

"Sana küçük bir oyun gönderiyorum.soru sorma,sadece oyunu oyna" şeklinde gelen maillerden başımı kaldıramaz oldum. Her oyunda bir sevdiğimin ismini soruyorlar. "Acaba sevgilim beni deniyor mu" gibi sorular aldı başını gidiyor.

Bazen ise "Rüyamda peygamber efendimizi gördüm bana "Dünyanın sonu kötü" dedi ve bunu 20 kişiye gönderirsem cennetten Klimalı 3 oda 1 salon bonus olarak da 5 huri/nuri vereceğini söyledi" gibi maillerin gelmesiyle imanım acayip artıyor hergün yatarken dua etmeden önce bu maili 20 kişiye gönderiyorum.

"Bu mail'i 15 kişiye dağıtmadığın için öleceksin" tarzı mailler yüzünden herkesten mail yoluyla helallik isteye isteye bir hal oldum. Kimse "Helal olsun" diye cevap yazmayınca da içime çok oturdu. Cehennemde ZeBaNi'lerin kıçıma kıçıma vereceği alevleri düşünmekten uyuyamaz oldum.

Şimdi bu yazıyı okuyupta 10 kişiye göndermezseniz ebabil kuşları sabah akşam kafanıza sıçıp dünyayı size dar edecek. Ayrıca BUŞ söyledi msn de ücretli olacakmış.
Özkur
 

tonce

Müdavim
Emektar
Katılım
7 Nisan 2007
Mesajlar
2,796
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38

"Ayrıca BUŞ söyledi msn de ücretli olacakmış."
:D :D Bak sen.
 

crazyturtle

Asistan
Katılım
10 Nisan 2009
Mesajlar
402
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
Bazen ise "Rüyamda peygamber efendimizi gördüm bana "Dünyanın sonu kötü" dedi ve bunu 20 kişiye gönderirsem cennetten Klimalı 3 oda 1 salon bonus olarak da 5 huri/nuri vereceğini söyledi" gibi maillerin gelmesiyle imanım acayip artıyor hergün yatarken dua etmeden önce bu maili 20 kişiye gönderiyorum. süper ya 3 oda bi salon klimalı
 

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Miladı dolmuş konunun..:D
 
Üst