Forumun OS kullanım oranları

OS tercihiniz

• Kullanılan toplam oy
    19

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Forumun hangi osu kullandığını merak ettim de mobil ve masaüstü farketmez aşağıdaki OS lardan hangilerini kullandığınızı işaretler misiniz

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Forumun hangi osu kullandığını merak ettim de mobil ve masaüstü farketmez aşağıdaki OS lardan hangilerini kullandığınızı işaretler misiniz
7 oyun 7'si de GNU/Linux olduğuna göre forumda GNU/Linux dağıtımlarına göçü başlattık herhalde.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
ne önerirsiniz hocam
Linux Mint vb. Dağıtımlar yeni başlayanlar için aşırı kolay ve kullanıcı dostudur, kurduktan sonra yapman gereken işlemleri şu konuda anlattım:

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
peki oyunlar windowsdaki gibi sıkıntısız çalışıyormu örnek olarak gta5 lol gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Linux Mint vb. Dağıtımlar yeni başlayanlar için aşırı kolay ve kullanıcı dostudur, kurduktan sonra yapman gereken işlemleri şu konuda anlattım:
teşekkürler bakıyorum hemen

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
herhangi bir fps kaybı oluyormu
birde gta5 epicde onu kullanabilmek iiçn ne yapmam gerekir
Lutris ile açabilirsin,GNU/Linux dağıtımlarına destek veren CS:GO gibi oyunlarda Windows'a göre 3 kat daha fazla performans alabilirsiniz,desteği olmayanlar içinse Steam Proton veya WINE kullanabilirsiniz,arada çok fazla performans kaybı olmuyor.Steam Proton en fazla 5 FPS civarı Windows'a göre aşırı minik bir kayıp yaşattırır.

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
Lutris ile açabilirsin,GNU/Linux dağıtımlarına destek veren CS:GO gibi oyunlarda Windows'a göre 3 kat daha fazla performans alabilirsiniz,desteği olmayanlar içinse Steam Proton veya WINE kullanabilirsiniz,arada çok fazla performans kaybı olmuyor.Steam Proton en fazla 5 FPS civarı Windows'a göre aşırı minik bir kayıp yaşattırır.
çok teşekkür ederim sanırım lubuntuya geçicem yada linux mint e

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Linux'a geçmeye çalışıyorum. ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hiç mi oynanmaz?
Yok lutris, steam proton veya wine ile oynanır daha yüksek fps verir genelde,isterseniz dual boot yapın açılmayan oyunlar için windows genel kullanın ve açılan oyunlar için linux kullanın

404 Not Found

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,852
Yok lutris, steam proton veya wine ile oynanır daha yüksek fps verir genelde,isterseniz dual boot yapın açılmayan oyunlar için windows genel kullanın ve açılan oyunlar için linux kullanın
USB üzerinden boot yapamadığım için yapamıyorum, başka bir USB bulmam gerek. :/