Mert Şefik
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 3,580
Forumun hangi osu kullandığını merak ettim de mobil ve masaüstü farketmez aşağıdaki OS lardan hangilerini kullandığınızı işaretler misiniz
7 oyun 7'si de GNU/Linux olduğuna göre forumda GNU/Linux dağıtımlarına göçü başlattık herhalde.Forumun hangi osu kullandığını merak ettim de mobil ve masaüstü farketmez aşağıdaki OS lardan hangilerini kullandığınızı işaretler misiniz
OS göçü,Bill Gates İflas edecek ????7 oyun 7'si de GNU/Linux olduğuna göre forumda GNU/Linux dağıtımlarına göçü başlattık herhalde.
Başlangıç için kali yerine başka bir dağıtıma bakmanız daha iyi olur.windows dan şaşmadım hiç şu ana kadar geçenlerde niyetlenmiştim kali linuxa geçmeye vazgeçtim sonra
ne önerirsiniz hocamBaşlangıç için kali yerine başka bir dağıtıma bakmanız daha iyi olur.
Ubuntu olabilirne önerirsiniz hocam
Linux Mint vb. Dağıtımlar yeni başlayanlar için aşırı kolay ve kullanıcı dostudur, kurduktan sonra yapman gereken işlemleri şu konuda anlattım:ne önerirsiniz hocam
forum.shiftdelete.net
peki oyunlar windowsdaki gibi sıkıntısız çalışıyormu örnek olarak gta5 lol gibiUbuntu olabilir
teşekkürler bakıyorum hemenLinux Mint vb. Dağıtımlar yeni başlayanlar için aşırı kolay ve kullanıcı dostudur, kurduktan sonra yapman gereken işlemleri şu konuda anlattım:
![]()
[REHBER]Düşük sistemler için GNU/Linux dağıtımı seçme,kurma ve yapılması gereken işlemler
Merhabalar,az önce forumdaki @Rchive adlı üyenin isteği üzerine böyle bir konu açmayı uygun gördüm,şimdi size düşük sistemler vb. için hangi GNU/Linux dağıtımını seçmeliyiz onu anlatacağım. 1.Lubuntu Önereceğim en hafif dağıtımın bu olduğunu düşünüyorum,gayet kararlı ve stabildir ve...forum.shiftdelete.net
Çoğu sıkıntısız çalışırpeki oyunlar windowsdaki gibi sıkıntısız çalışıyormu örnek olarak gta5 lol gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:
teşekkürler bakıyorum hemen
Steam Proton ile neredeyse her oyunu açabiliyorsunuz,LoL için lutris iş görüyor, kullanabilirsin.Steam proton gayet hızlı ve stabildir.peki oyunlar windowsdaki gibi sıkıntısız çalışıyormu örnek olarak gta5 lol gibi
fps artar geneldeherhangi bir fps kaybı oluyormu
birde gta5 epicde onu kullanabilmek iiçn ne yapmam gerekir
Lutris ile açabilirsin,GNU/Linux dağıtımlarına destek veren CS:GO gibi oyunlarda Windows'a göre 3 kat daha fazla performans alabilirsiniz,desteği olmayanlar içinse Steam Proton veya WINE kullanabilirsiniz,arada çok fazla performans kaybı olmuyor.Steam Proton en fazla 5 FPS civarı Windows'a göre aşırı minik bir kayıp yaşattırır.herhangi bir fps kaybı oluyormu
GTA5 LoL oynuyorsan geçme. İkisi de sorunlu çalışıyor.herhangi bir fps kaybı oluyormu
çok teşekkür ederim sanırım lubuntuya geçicem yada linux mint eLutris ile açabilirsin,GNU/Linux dağıtımlarına destek veren CS:GO gibi oyunlarda Windows'a göre 3 kat daha fazla performans alabilirsiniz,desteği olmayanlar içinse Steam Proton veya WINE kullanabilirsiniz,arada çok fazla performans kaybı olmuyor.Steam Proton en fazla 5 FPS civarı Windows'a göre aşırı minik bir kayıp yaşattırır.
GTA V'i ben Epic Games ile Lutris kullanarak oynamıştım,sıkıntı çıkartmamıştı aslında.GTA5 LoL oynuyorsan geçme. İkisi de sorunlu çalışıyor.
ow o zaman bi araştırıyım sıkıntı çıkarmasını istememGTA5 LoL oynuyorsan geçme. İkisi de sorunlu çalışıyor.
Hiç mi oynanmaz?GTA5 LoL oynuyorsan geçme. İkisi de sorunlu çalışıyor.
Yok lutris, steam proton veya wine ile oynanır daha yüksek fps verir genelde,isterseniz dual boot yapın açılmayan oyunlar için windows genel kullanın ve açılan oyunlar için linux kullanınLinux'a geçmeye çalışıyorum. ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hiç mi oynanmaz?
USB üzerinden boot yapamadığım için yapamıyorum, başka bir USB bulmam gerek. :/Yok lutris, steam proton veya wine ile oynanır daha yüksek fps verir genelde,isterseniz dual boot yapın açılmayan oyunlar için windows genel kullanın ve açılan oyunlar için linux kullanın
FPS sıkıntısı bolca oluyor. Hele LoL oynamak işkence gibi.GTA V'i ben Epic Games ile Lutris kullanarak oynamıştım,sıkıntı çıkartmamıştı aslında.
Yok ya,o kadar sıkıntı çıkarmamıştı bende aslında.FPS sıkıntısı bolca oluyor. Hele LoL oynamak işkence gibi.
evet öyleymiş internetten baktım yaklaşık yaklaşık 30 fps düşüş oluyor windowsa göre baya fazlaFPS sıkıntısı bolca oluyor. Hele LoL oynamak işkence gibi.
evet ama o mobilde kullanıldığı için ayrı olarak yazdımAma neden Android bir Linux dağıtımı değil? Sonuçta çekirdeği Linux.