Forumun Değişimi (Son 4 Ayda)

Bu konuyu okuyanlar

Berat yapıcı 88

Profesör
Katılım
14 Aralık 2020
Mesajlar
1,397
Reaksiyon puanı
866
Puanları
113
Yaş
23
bir oyunun hikayesini anlatacağım konu açıp ama birşey derlermiki herkes mesaj kasıyorsun diyecek
 

Laufeyson

Müdavim
Katılım
19 Temmuz 2020
Mesajlar
10,870
Reaksiyon puanı
13,075
Puanları
113
bir oyunun hikayesini anlatacağım konu açıp ama birşey derlermiki
Demezler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Örnek bir konu
 
Son düzenleme:

_emre_emre_

Müdavim
Katılım
6 Nisan 2020
Mesajlar
2,442
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
2,265
Puanları
113
Yaş
124
Ben bu foruma yaklaşık 5 aydır üyeyim. Üye olduğumdan beridir gerek samimi ortamından gerek hoşgörülü moderatörlerinden gerekse de bilgili üyelerinden dolayı buradayım.

Benim üye olduğum zamanlar çok da güzel amacına uygun konular açılıyordu ve mesajlar da gayet anlamlı oluyordu. Tartışma çıkarsa teknolojiden çıkıyordu.

Ağustos ise en güzel zamanlarıydı bana göre. Fazlasıyla teknolojiye ağırlık vermiş bir SDN Forum vardı. Giren birinin az çok bir şeyler öğreneceği bir yerdi adeta.

Ama şu ekim-kasım ve aralığın başında her şey değişti bana göre.
Bu aylarda gelen yeni üyeler bana göre burada arkadaş yapmak için (asosyallik) veya aile/çevre/psikolojik sorunları anlatmaya gelenlerdi. Trolleri unutmayalım. Hepsi değil tabii ki de.

Zamanla bu üyeler kendi sorunlarını paylaşmak için konular açtılar. Ama ya sebebi anlatmıyordu ya da her bir bilgiyi karşılıklı mesajla atıyorlardı.
Başka konulara gidip öylesine mesajlar atıyorlardı. Sorsanız telefonlarla alakası olmayan biri telefon önerisi konusuna birinin önerisine aynen bence de diyip kaçtı.
Troll konular zaten en büyük sorun: Annem babam beni sevmiyor, ders çalış diyorlar, istediğimi aldıramıyorum, pc aldırma taktikleri, karne hediyesi, telefonum evde kayboldu, ne yapsam evden mi kaçsam, okuldan bıktım, ----- pc ye vursam ne olur, pc gece açık dursa bir şey olur mu, psu patlar mı, kaç sene önce açılan bilgisayarda sorun var, pc de bu varmış yeni farkettim, pc güzel mi ------- evlenme taktikleri, kız bulma, sevgilim yok, dışardaki kızlarla nasıl görüşüyorsunuz,

Sizler de birçok böyle troll amaçlarla açılmış konu illa ki görüyorsunuzdur.

Bence bunlar forumun gelişmesinde çok büyük engeller. Mesela birisi misafir modunda gezerken o troll konuları görse ben olsam üye olmaz geçerdim.


Sadece bu da değil. Ciddi konulara da troll yazanlar var. Dalga geçenler , bilmeden mesaj yazanlar bilenlere bilmiyorsun diyenler, tek mesaj atıp kaçanlar, karşılıklı mesaj atarak yok ben 1 haftadır üyeyim bu kadar mesaj attım ooo bugün de bilmem kaç mesaj attım,

Ayrıca: Foruma reklam amaçlı üye olanlar, suç işleyen ve bunu söyleyenler , firmalara sallayanlar, bilinçsiz kullanıcı olanlar, yanlış ürün önerenler, moderatörlere sallayanlar...

Ben moderatör olsam bu troll konuları direkt kapatır, mesajları siler, bu kurallar aykırı davrananları da direkt uzaklaştırırdım açıkçası.

Son zamanlarda ben ve bir kaç arkadaşımın düşünceleri bunlar.
Foruma giresimiz kalmadı ve forumun sanki yavaştan kitlesi değişiyor gibi.
Bu konu 1 aydır aklımda ama ceza almaktan çekindiğim için açmadım şimdi belki ceza alırım ama en azından düşüncelerimi söyledim.

Sizlerin düşünceleri çok önemli lütfen belirtin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konu yeni açıldı düşüncelerinizi bekliyorum.
2020 forumun güzel zamanlarıydı
 

_Zaur_

VİP üye
Katılım
17 Kasım 2017
Mesajlar
13,832
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
22,763
Puanları
113
Yaş
30
Kardeşim hangi konuyu kapatırsanız kapatın şu konulara değmeyin
Evlenme taktikleri, kız bulma, sevgilim yok, dışardaki kızlarla nasıl görüşüyorsunuz
 
Üst