Forumu Huawei çalışanları mı bastı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Huawei Hırsızlığa Devam Ediyor Bu konuyu aylar önce açmıştın 2 gün önce bir anda hortladı konu . Gelen cevapları inceledim ve sıradan bir kulkanıcı için aşırı yanlı olduklarını anlayıp profilleri incelledim . Profiller hepsi son 2 gün içinde oluşmuş ve sadece Huawei başlıkları açan ve diğer başlıklarda huawei i savunan bir kitle . Bu kitleden bulduğun profillerin linkini aşağıya bırakacağın katılma tarihlerine , son aktivilerene bakabikirsiniz . Olur da silme vb . durum olursa diye son aktivitelerin ss ini de aşağıda paylaşıyorum . Forum yetkilelerinden konuyla ilgili bilgi sahibi olan varsa gerçek bir şekilde açıklanmasını bekliyorum . Huawei e de eğer bu gerçekse böyle kullanıcılarla uğraşacagına Tplink gibi aç kendi hesabını gel burada haberlerini , bilgilendirmelerini yap . Şuan bu kullanıcıkarın yaptığı tamamen yanlı fikirlerle insanları yönlendirmek o kadar .
Profil linkleri :
Şimdilik bulabildiklerim bu kadar . 5 profilin son aktivitelerinin ssini koydum ama 2sini kabul etmedi forum 3ünü koyabildim .

Ekli dosyalar

• Screenshot_20200424-024819_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200424-024819_Samsung Internet.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 294
  • Screenshot_20200424-024521_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200424-024521_Samsung Internet.jpg
    59.2 KB · Görüntüleme: 276
  • Screenshot_20200424-024256_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200424-024256_Samsung Internet.jpg
    57.2 KB · Görüntüleme: 285
Son düzenleyen moderatör:

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Profil Sahipleri Hakkında Değilde, Huawei Fanboyları Ne Denli Bir Ordan Burdan Şurdan Toplama Kampı İle Nasıl Bşr Marka Telefonunu Kullandıklarını Bilmediklerinden Çok Abartılı Bir Şekilde Savunmaya Geçiyorlar.

Apple'a ve Samsung a Kafa Tutuyorsunda Şuan Komik Duruma Düştüğünü Bilinçli Marka Kullanıcıları ve Teknoloji Takipçileri Bilmekte.

Özgün Marka Olunca İlk Takdir Edenlerden Olacağım. Ayrıca Buna Bağlı Olarak Huawei Marka Değeri Yılda Zrilyon Tane Reklam Yapıp Ona Buna Taş Atmakla Artmıyor.

Onun Bunun Parçalarını Alıp Cihaz Üreterek Marka Olunmuyor. Alt Yapı Sistemlerinde İyi Olabilirsin Ama Akıllı Telefon Kısmında Bunu Marka Değeri Diye Sunman Yanlış. Böylece Tutupta Marka Değerine Bağlı Olarak Bu Denli Yüksek Etiketi Politikası Mide Bulandırıcı Oluyor. Bu Durum Özgünlüğünü Orjinalliğini Yenilikçiliğini Kazanmayana Dek Bu Görüşüm Değişmeyecek.

Bir Samsung Patent Sayısına Bir Apple Patent Sayısına Bak Birde Dev Aynasından Çıkıp Özüne Bak O zaman Anlarsın Huawei Ne Denli Küçük, Küçücük Firma Olduğunu.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Huawei'yi çok büyütmeye gerek yok ama küçümsemeye de gerek yok.

Bence Google'a karşı rekabet ve alternatif açısından Huawei'nin Android içerisinde attığı adım güzel. İnşallah rekabetçi olabilir.

Ama o kadar para vereceksem Huawei Servisleri olan Android telefonu değil, Google Servisleri olan bir Android telefonu tercih ederdim.

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Mesajları iyimiş ?
@M.tingis hesabında adam s20 ye sadece delikli ekranından ötürü Honir V30 çakması yazmış yetmemiş ilk çıkan delikli ekran Huawei Nova 4T olduğundan bu tasarım Huawe in fikriymiş :D . Bilmiyor ki Infinity O paneli Samsung ne kadar zaman önce duyurdu :D

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Huawei'yi çok büyütmeye gerek yok ama küçümsemeye de gerek yok.

Bence Google'a karşı rekabet ve alternatif açısından Huawei'nin Android içerisinde attığı adım güzel. İnşallah rekabetçi olabilir.

Ama o kadar para vereceksem Huawei Servisleri olan Android telefonu değil, Google Servisleri olan bir Android telefonu tercih ederdim.

Rekabet Denilemez, Kendi Yolunu Kaderini Çizmeye Bi Nevi Mahkum Durumda ve Değişirmi Belirsiz Bir Durum. Buna Neden Olan Konuda Bilmeyenler İçin Belirtelim Huawei'nin 5G Altyapısı Konusunda Abd ye Güvenilir Bir Seçenek Sunmayışı. Yani Gerek Abd Gerekse Avrupa; Çinli Huaweinin Alt Yapısına Güvenmiyor Arka Kapı Gibi Bir Durumla Kendi Ülkesine (Çin'e) Koz Verebileceğini Düşünmekte. Bu Doğrultuda Güvenli Veya Güven Kazanacak Hamlede Bulunmadığından Bu Sürece Girildi.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Rekabet Denilemez, Kendi Yolunu Kaderini Çizmeye Bi Nevi Mahkum Durumda ve Değişirmi Belirsiz Bir Durum. Buna Neden Olan Konuda Bilmeyenler İçin Belirtelim Huawei'nin 5G Altyapısı Konusunda Abd ye Güvenilir Bir Seçenek Sunmayışı. Yani Gerek Abd Gerekse Avrupa; Çinli Huaweinin Alt Yapısına Güvenmiyor Arka Kapı Gibi Bir Durumla Kendi Ülkesine (Çin'e) Koz Verebileceğini Düşünmekte. Bu Doğrultuda Güvenli Veya Güven Kazanacak Hamlede Bulunmadığından Bu Sürece Girildi.
Zorda kalınca mecburen yapması doğal zaten. Bu durum Huawei'nin büyüyemeyeceği anlamına gelmez.
Türkiye'ye de İHA ve SİHA vermiyorlar diye ülkemiz mecburen bunları yaptı ve bu konuda gelişmemizi sağladı.
ASELSAN'ın kuruluşu da Kıbrıs Harekatı ambargosu değil mi?

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Evet 1 Huawei çalışanını daha bulmuş bulunmaktayım . Huawei konusundaki başlıklar Allaha emanet olmuş . 1 başka çalışan s10e ye a50 sınıfı bir telefon diyip tamamen etik dışı , gerçekle alakasız yönlendirme yapıyor . Profil : Kopan

Ekli dosyalar

• Screenshot_20200424-033225_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200424-033225_Samsung Internet.jpg
    57.6 KB · Görüntüleme: 272

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Zorda kalınca mecburen yapması doğal zaten. Bu durum Huawei'nin büyüyemeyeceği anlamına gelmez.
Türkiye'ye de İHA ve SİHA vermiyorlar diye ülkemiz mecburen bunları yaptı ve bu konuda gelişmemizi sağladı.
ASELSAN'ın kuruluşu da Kıbrıs Harekatı ambargosu değil mi?

Alıntı Yaptığınız Mesajıma İyi Bakarsanız Mesajımda Büyüyecek veya Küçülecek Diye Bir Anlatım veya Vurgu Olmadıpını Görebilirsiniz. ;)

@M.tingis hesabında adam s20 ye sadece delikli ekranından ötürü Honir V30 çakması yazmış yetmemiş ilk çıkan delikli ekran Huawei Nova 4T olduğundan bu tasarım Huawe in fikriymiş :D . Bilmiyor ki Infinity O paneli Samsung ne kadar zaman önce duyurdu :D

Sor Bakalım Huawei cilere Cihazlarının Ne Kadarını veya Ekran Teknolojisinin Babası Kimin Olduğunu. Bakalım Ne Cevap Verecekler.

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Başka bir çalışan : pacmans

Ekli dosyalar

• Screenshot_20200424-033934_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200424-033934_Samsung Internet.jpg
    52.8 KB · Görüntüleme: 287

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393

Ekli dosyalar

• Screenshot_20200424-034316_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200424-034316_Samsung Internet.jpg
    46.2 KB · Görüntüleme: 267

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Demedi Deme İbrahim Vaziyet Al Burası Karışacak.
Uzar Gider Bu Avcı Modu : )
Artık daha fazla aramayacağım . Yönetime gayet yeterli deliller sunduğumu düşünüyorum artık yönetimden bilgi bekleyeceğiz . Huawei başlığana baharsan haftalar , aylar önceki konular son 2 gündür tekrar uplanmış . Ortada bir şey olduğu %100 belli ama bu topluluğu kim getirdi vb . orasını bilemeyiz .
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlk Mesajınızda Yazmıştımız Zaten : )
:d farketmemişim .

İlk Mesajınızda Yazmıştımız Zaten : )
Aynısını attığımın yerine gelsin o zaman bu çalışanımız bu gerçekten son en azından bu gecelik son :D profil : OguzhanOzt

Ekli dosyalar

• Screenshot_20200424-034851_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20200424-034851_Samsung Internet.jpg
    59.1 KB · Görüntüleme: 265

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,538
Bu olay, Çin içerisinde Google hizmetlerinin kullanılmamasından doğuyor esasen. Çin, biz Google hizmetlerine güvenmiyoruz bu sebeple ülkede kullanımını yasaklıyoruz diyebiliyorsa, Google (ABD) da Huawei'ye(Çin) güvenmiyoruz diyebilir bana kalırsa. Google'ı bu konuda haklı buluyorum.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Alıntı Yaptığınız Mesajıma İyi Bakarsanız Mesajımda Büyüyecek veya Küçülecek Diye Bir Anlatım veya Vurgu Olmadıpını Görebilirsiniz.
Yanlış anlaşılmasın. Hayatımda hiç Huawei telefon kullanmadım. Şu an da Xiaomi kullanıyorum. Ama Android ekosisteminde Google'a bir rakip çıkmasını isterim. Huawei veya başka bir şirket fark etmez. ABD bloğu dışında olsun yeter.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Bu olay, Çin içerisinde Google hizmetlerinin kullanılmamasından doğuyor esasen. Çin, biz Google hizmetlerine güvenmiyoruz bu sebeple ülkede kullanımını yasaklıyoruz diyebiliyorsa, Google (ABD) da Huawei'ye(Çin) güvenmiyoruz diyebilir bana kalırsa. Google'ı bu konuda haklı buluyorum.

İşin Bu Kısmı Sadece Görünen Tarafı. Fakat Benim Bildiğim Bu Konuma Gelinmesinin Ana Sebebi 5G Konusu.

Reaksiyon puanı
5,173
Yanlış anlaşılmasın. Hayatımda hiç Huawei telefon kullanmadım. Şu an da Xiaomi kullanıyorum. Ama Android ekosisteminde Google'a bir rakip çıkmasını isterim. Huawei veya başka bir şirket fark etmez. ABD bloğu dışında olsun yeter.
Hocam herhangi bi androide rakip olma konusu söz konusu değil.

Android'in altyapısını kullanıp sadece generik kernel üzerinde ufak değişiklikler yapıp tüm google uygulamalarını silerek androide rakip olunmaz...

İkisi biraz farklı şeyler. Uluslararası hukuk çerçevesinde bir ülkenin servislerini ülkende kullanımını yasaklayabilirsin(mesela bizde paypal yasağı, Wikipedia yasağı... uzar gider bu liste)

Hatta bir devlete ambargoda uygulayabilirsin ama uluslararası boyutta çalışan(her ülkede bir çalılanı bulunan) şirkete hiçbir suçu günahı yokken devlet bazlı ambargo uygulayamazsın. Bu tüm her şeye aykırıdır.

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,433
Adamlar istediğini övebilir sen nasıl kötüleyebiliyorsan.

Huawei i çok küçük dandik bir firma gibi görüyorsun. Yanılıyorsun bence. Trump kafayı taktıysa demekki diğer firmalardan daha iyi iş çıkarıyor

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,399
Merhaba, söz konusu talebiniz ile ilgili çalışma yapılmış ve her hangi bir olumsuzluk görülmemiştir.

Her marka kendine özgü kullanıcılarına sahiptir, buna bir kısıtlama yada farklı bir durum söz konusu olamaz.

Saygılarımla.

Reaksiyon puanı
6,381
İnsanlar istediği gibi görüşünü söyleyebilir veya savunabilir istediği firmayı/markayı ama tasarım hırsızlığı ile de suçlayamaz.
@_Zaur_'a kesinlikle katılıyorum.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,538
Hocam herhangi bi androide rakip olma konusu söz konusu değil.

Android'in altyapısını kullanıp sadece generik kernel üzerinde ufak değişiklikler yapıp tüm google uygulamalarını silerek androide rakip olunmaz...

İkisi biraz farklı şeyler. Uluslararası hukuk çerçevesinde bir ülkenin servislerini ülkende kullanımını yasaklayabilirsin(mesela bizde paypal yasağı, Wikipedia yasağı... uzar gider bu liste)

Hatta bir devlete ambargoda uygulayabilirsin ama uluslararası boyutta çalışan(her ülkede bir çalılanı bulunan) şirkete hiçbir suçu günahı yokken devlet bazlı ambargo uygulayamazsın. Bu tüm her şeye aykırıdır.
Devlet bazlı ambargo uygulayan Çin hükümeti zaten. Google gibi bir şirketi ülkeye sokmayan Huawei değil Çin hükümetidir hatırlatmak isterim. Hem bu tarz büyük şirketler devletten bağımsız ulusal kararlar almaz zaten.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Çinliler geri döndüler.
Opera Anlık Görüntü_2018-05-22_042201_forum.shiftdelete.net.png

O mesaj banaydi, cevap vermeye bile gerek duymamıştım kullanıcının aktivitelerine bakınca.

Son düzenleme:

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
@caginilter adlı arkadaş s10e nin a50 seviyesinde olduğunu ve p40 lite nin işlemcisinin s10e den daha iyi olduğunu yazmış ? ?

Reaksiyon puanı
5,173
Devlet bazlı ambargo uygulayan Çin hükümeti zaten. Google gibi bir şirketi ülkeye sokmayan Huawei değil Çin hükümetidir hatırlatmak isterim. Hem bu tarz büyük şirketler devletten bağımsız ulusal kararlar almaz zaten.
Bence demek istediklerimi tam anlatamamışım yukarıda size.

Tekrardan aynı örnekleri vereyim.Türkiye'de paypal yasağı, wikipedia yasağı yada Çin'de Google yasağı bunlar bu şirketlerle yaşanan yoğun görüşmeler sonucu ortak bir noktaya varılamaması ile ülkelerde kullanımı durdurulmuş hizmetler.

Amerika eğer Huawei markası ile ortak noktada anlaşamayıp kendi ülkesinde ürün satmasını yasaklasaydı(mantıklı bir gerekçe ile) bu hukuk çerçevesinde olurdu (tıpkı çinin yaptığı gibi)

Hatta ((kanıtlı)) gerekçeler ile geçen zaman içinde yaptığı Google ambargosunu uygulasaydı buda hukuk çerçevesinde olurdu.

Malesef Amerika'nın yaptığı yukarıda verdiğim tüm varsayımlardan farklı. Amerika bir ülke ile olan sorunun faturasını kanıtsız bir gerekçe ile uluslararası bir şirkete kesti.

Bu yüzden Amerika'nın yaptığı tüm dünya tarafından hukuka aykırı kabul edildi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...