Foruma Veda

Bu konuyu okuyanlar

Dertsizali

Profesör Dr Doçent Dertsizali :)
Katılım
24 Nisan 2020
Mesajlar
2,598
Reaksiyon puanı
2,177
Puanları
113
Herkese selam!

Bildiğiniz gibi 23 Nisan 2019 tarihinde başladığım görevimi 3 Nisan 2021 tarihinde bıraktım. Acı ve tatlı dolu dolu 2 yılı hepinizle geçirdim.
Burası sanal bir platform ve ne kadar bir şeyler öğrensek ve vakit öldürsek de gerçekte bir hayat var ve yaşamak için önceliğimiz o hayat oluyor.
İş yerinde aldığım yeni sorumluluklar foruma ayıracağım vakti de çaldı. Bir üyemiz vakit bulamıyorsan yapma(!) demişti, bende uslu emekli süper moderatör olarak "söz dinledim" diyelim.

Daha önce belki görenler olmuştur ben foruma açtığım e-ticaret sitesinin reklamını yapmak için geldim. Dönemin moderatörü Cyb3r_K1ng'in insanlı tarafına gelmiş olacağım ki uzaklaştırma almadım ki bugüne kadar gelebildik :)

Geçmişte çok fazla forumda vakit geçirdiğim ve ilk forum alt yapısını tadanlardan olduğum için platforma yabancılık çekmedim ve üyeliğimden itibaren yavaş yavaş buraya da iyice bağlanmaya başladım. Gel zaman, git zaman dönemin süper moderatörü @Creative Ufuk abi ile tanıştım ve kitap alışverişi yapmaya başladık.

Sanırım 22 Nisanda aklıma ben neden mod olmuyorum sorusu geldi. Cevabı Ufuk abide aldım. Malum dönemin admini Furkan ile görüştü.
Tabi 23 Nisanda bana ilk kapı aralandı. Moderatör adayı olarak göreve başladım. O günlerde forumun işleyiş kısmına adapta olmam konusunda @Görkem Say 'a ayrıca teşekkür etmek isterim.



Bu arada ilk uyarımı 3 Mayısta yapmışım şu an aramızda olmayan davsan isimli üyeye. Görmese bile onu da anmış olayım.

Neler anlatabilirim ki... Çok güzel anılarımız oldu. Ne BilgisayarUzmani, LXler, vectorler, confiler, kaancklar hatta Melihler geldi geçti önümüzden.

Forumdan samimi dostlar edindim derken onlardan biri oldu Usain, şu an tek derdi sınavlar olsa da.

Ekli dosyayı görüntüle 146890

Sırf biraz forumda renk olsun röportaj yaptık ama bir röportaj öyle kolay yapılmıyordu. :)

Ekli dosyayı görüntüle 146894

Neyse :) Ben moderatör adaylığı aldım öyle unutuldum. Aklımda yanlış kalmadıysa 3 ay kadar aday kaldım. @MrtAltg Murat abi dışında direk yönetime başvuru olmaksızın giren tek kişiyim sanırım.

Sonra malum kara olay oldu 2019 sonunda. Foruma saldırı ve günah keçisi Furkan. Onun görevden alınması üzerine "kendi isteği ile" hesabını banlatmasının ardından boş koltuğu Ufuk abi doldurdu. Yerine açılan süper moderatör boşluğunu kesin benimle dolduracaklar derken @Mustafa Deliktaş getirildi. Bu büyük haksızlıktı :p Sonra baktılar ki Mustafa bir ben yapmıyor; sürpriz bir şekilde süper moderatör oldum. Diyorum çünkü benim bile haberim yoktu. Gözümü bir açtım maviyim. Zaten benden sonra bu yetkiye layık görülen kim varsa davet edilmeksizin bir anda yapıldı.

Tiye almış olsam da görevimi beğenmeyen arkadaşlar için bugüne kadar hakkı ile yaptığımı kolayca söyleyebilirim. Ne üyeler geldi; sadece mesaj sayımıza bakarak 5 gündür tek yorum yapmışsın kendine aktifsin diyorsun dedi. Bilmez ki yorum yapmasak bile arkada günde 50nin üstünde rapor çözdük, 50nin üzerinde üye onayladık, size otomatik giden uyarı mesajları ince ince düzenledik, forum kurallarındaki açıkları kapattık, kategorileri düzenledik, forumda yabancı gördüğünüz tonlarca kelimeyi Türkçe yaptık. Ki hala bu bağlamdaki çalışmalar devam ediyor.

Ekli dosyayı görüntüle 146902
Ama ne kadar tatlı dilli olsak bile bazıları hiç değişmedi.

17 Şubat 2020 tarihinde de süper moderatör oldum. O günden sonra bütün kategorilerden sorumlu oluyorsun, bütün üyelerden sorumlu oluyorsun. Ve bu anlattıklarımı, gördüklerinizi belirtmeden geçemeyeceğim *ücretsiz* yapıyoruz.

Bizi burada tutan o yüzden para değil; siz üyelerin samimiyeti, sevgili/ yönetimin o bir arada tutan sıkı bağı.

Velhasılıkelam 2 yılı doldurduğum görevimin bu ay itibari ile sonuna geldim ve o meşhur #Emektar tagını bende aldım.

Başta @Creative olmak üzere abim olarak gördüğüm @MrtAltg @BJKolik @|Ⓢєччαh| ve forum dışında çok önemli noktalarda bana destek olan @Developer Mahmut abiye;

Aramızda olmasa da beraber görev yaptığım @BHA , @utkuversus, @Usain @ThorJ ; hala görevini yapmakta olan @Görkem Say , @The Judge ,@Fakehero ve ismini sayamadığım bir çok kişiye ayrı ayrı teşekkür ederim.

Unuttuklarım varsa affola.

Kendinize iyi bakın. Yönetimi üzmeyin.

Görevim boyunca 4000 mesaj atmış, 1481 üyeye ceza vermiş, 12213 rapora işlem yapmış bir üye.

Artık yeter.
Dora gider.


Belki bir gün röportajın diğer ucunda ben olurum.
Yolun daima açık olsun...
 

Dontachi

Asistan
Katılım
8 Nisan 2021
Mesajlar
311
Reaksiyon puanı
243
Puanları
43
Sayonara. Forumda yeniyim ama yazdığın yazı gerçekten uzun zamandır seni görüp yaptıklarını hissediyormuşum gibi geldi.
 

walledia

Profesör
Cezalı
Katılım
17 Şubat 2018
Mesajlar
2,972
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
6,993
Puanları
113
 

_Zaur_

VİP üye
Katılım
17 Kasım 2017
Mesajlar
14,026
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
22,972
Puanları
113
Yaş
30
Bu kişiyi arıyorum @Dora bu kişi hakkında bilgi varsa sosyal ağlarda nerede olduğunu söyleyin
Даже если я знаю, я не скажу.

Никто вам ничего не скажет, если вы не сможете объяснить, почему ругаетесь.
 

yenilikci

Asistan
Cezalı
Katılım
28 Eylül 2022
Mesajlar
209
Reaksiyon puanı
122
Puanları
43
Yaş
24
Bu kişiyi arıyorum @Dora bu kişi hakkında bilgi varsa sosyal ağlarda nerede olduğunu söyleyin
Telefon numarası var bende. Özelden onu neden aradığını söyle bana. Ben de ona ileteyim. Kabul ederse numarasını veririm yazarsın. Geçtiğimiz aylarda bir otomobil yedek parça dükkanı açtı
 

_Zaur_

VİP üye
Katılım
17 Kasım 2017
Mesajlar
14,026
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
22,972
Puanları
113
Yaş
30
Telefon numarası var bende. Özelden onu neden aradığını söyle bana. Ben de ona ileteyim. Kabul ederse numarasını veririm yazarsın. Geçtiğimiz aylarda bir otomobil yedek parça dükkanı açtı
Sakın söyleme. Ağır küfürler ediyor Rusça
 
Üst