Forum Uyarısındaki Hata

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bodof
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bodof

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba, uzun zamandır foruma giriş yapmıyordum ve giriş yaptığımda(her sayfada hatta bu başlığı yazarken bile) üstte;

Kod:
[I]Sayın bodof 
Profil alanında doldurmadığınız bölümler olduğu [/I][B][U]tespid[/U] [/B][I]edilmiştir.
Lütfen en kısa zamanda aşağıdaki profil alanlarını doldurunuz.  Düzeltmek  için...[/I]
uyarısı yer alıyor ancak türkçemizde tespid diye bir kelime yoktur. İfade edilmek istenen türkçe kelime tespit yada tesbit olarak TDK'da bulunmaktadır.

Yetkililerin dikkatine..

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Bunun için konu açmak yerine özel mesaj ile bildirebilirdiniz:)

Yinede ilginiz için teşekkürler.

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Bende bu uyarıya gıcığım... Her şeyde yazılmazki canım. :D

bodof

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bunun için konu açmak yerine özel mesaj ile bildirebilirdiniz:)

Yinede ilginiz için teşekkürler.

Moderatör olarak sen düşün işte konu açıldığı halde ilgilenen/düzelten yok kaç gündür..

tespid diye bi kelimemi var yahu şaka gibi.. hayır yanlış tuşa basılmıştır diyorum tespid/tesbit klavyede nerede b nerede p harfi.. tespid/tespit nerede d nerede t.. yanyana falanda değil tuşlar.. bariz bilgi kaynaklı bi hata var..

Neyse anlaşılan dualara kaldı işimiz inşallah bi düzelten çıkar..

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Moderatör olarak sen düşün işte konu açıldığı halde ilgilenen/düzelten yok kaç gündür..

tespid diye bi kelimemi var yahu şaka gibi.. hayır yanlış tuşa basılmıştır diyorum tespid/tesbit klavyede nerede b nerede p harfi.. tespid/tespit nerede d nerede t.. yanyana falanda değil tuşlar.. bariz bilgi kaynaklı bi hata var..

Neyse anlaşılan dualara kaldı işimiz inşallah bi düzelten çıkar..

Kullandığımız forum sisteminin orjinali İngilizce. Büyük ihtimalle Türkçe dil yaması yüklenerek forum bize sunulmuş. Türkçe dil yamasının çeviren arkadaş yanlış çevirmiş. Bizden kaynaklanan bir sorun değil yani. Eğer bu hata sizin forum kullanımınızı konu açıp bildirecek kadar etkiliyorsa, yetkililer bir şey yapacaktır eminim. :)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Belki karadenizlidir. Olur öyle şeyler :)

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
forum kurallarını okumadığımızdan sorun yok :D

bodof

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Kullandığımız forum sisteminin orjinali İngilizce. Büyük ihtimalle Türkçe dil yaması yüklenerek forum bize sunulmuş. Türkçe dil yamasının çeviren arkadaş yanlış çevirmiş. Bizden kaynaklanan bir sorun değil yani. Eğer bu hata sizin forum kullanımınızı konu açıp bildirecek kadar etkiliyorsa, yetkililer bir şey yapacaktır eminim. :)

Bildiğim ve benim için gereksiz olan bilgileri bize sunmuşsun teşekkürler ama sorunun nerede olduğu farkeder mi? altı üstü uyarı bulunup kelime tespit edilip değiştirilecek gayet basit.. hoş belkide bilinçaltı bu kadar basit bi mevzuyla uğraşmadıkları için rahatsız olduğumdan konu açmışımdır..

Moderatör olmayıp da "Bizden kaynaklanan bir sorun değil" deyip de forumu sahiplenmen de bir garip olmuş..

Kısacası, bu hatanın beni ne kadar rahatsız ettiğinin, ortadaki problemin varlığını değiştirmeyeceği ortada.. Hatanın düzeltilmesi için hatayı bildirmekten daha doğal ne olabilir ki?

@myesane;
evet karadeniz kökenliyim, türk vatandaşıyım ve ulusal dilimizi kullandığını iddia eden bir paylaşım sitesinin en basit uyarısında türkçe olmayan bir kelime kullanılması, bir türk vatandaşı olarak sizi rahatsız etmiyor mu?

Sen kendi diline sahip çıkmayacaksan, kimin çıkmasını bekliyorsun?

Hatta birkaç sözde geldi aklıma,
Diline sahip çıkamayan milletler yok olmaya mahkumdur.
Diline sahip çıkamayan, vatanına nasıl sahip çıkacak?
Kişisel algılamayın lütfen sadece aklıma geldi yazayım istedim. :)

Dipnot: orjinal diyede bir kelime yok türkçede, doğrusu orijinaldir.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
@bodof
Cümleye büyük harfle başlanır. Özel adlar(Karadeniz,Türk,Türkçe) büyük harfle başlar. Ayrıca dahi anlamındaki de ile bağlaç olan "de" ayrı yazılır. Madem dil sizin için bu kadar önemli bunlara da dikkat edin yazarken.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
@bodof
Cümleye büyük harfle başlanır. Özel adlar(Karadeniz,Türk,Türkçe) büyük harfle başlar. Ayrıca dahi anlamındaki de ile bağlaç olan "de" ayrı yazılır. Madem dil sizin için bu kadar önemli bunlara da dikkat edin yazarken.

:scared::scared::scared:offf fena laf koymuş:scared::scared::scared:

firefox4ever

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Anasayfadaki apple haberinde de problem var.''Herşeyi apple'a mi soracağız?

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Bildiğim ve benim için gereksiz olan bilgileri bize sunmuşsun teşekkürler ama sorunun nerede olduğu farkeder mi? altı üstü uyarı bulunup kelime tespit edilip değiştirilecek gayet basit.. hoş belkide bilinçaltı bu kadar basit bi mevzuyla uğraşmadıkları için rahatsız olduğumdan konu açmışımdır..

Moderatör olmayıp da "Bizden kaynaklanan bir sorun değil" deyip de forumu sahiplenmen de bir garip olmuş..

Kısacası, bu hatanın beni ne kadar rahatsız ettiğinin, ortadaki problemin varlığını değiştirmeyeceği ortada.. Hatanın düzeltilmesi için hatayı bildirmekten daha doğal ne olabilir ki?

@myesane;

evet karadeniz kökenliyim, türk vatandaşıyım ve ulusal dilimizi kullandığını iddia eden bir paylaşım sitesinin en basit uyarısında türkçe olmayan bir kelime kullanılması, bir türk vatandaşı olarak sizi rahatsız etmiyor mu?

Sen kendi diline sahip çıkmayacaksan, kimin çıkmasını bekliyorsun?

Hatta birkaç sözde geldi aklıma,

Diline sahip çıkamayan milletler yok olmaya mahkumdur.
Diline sahip çıkamayan, vatanına nasıl sahip çıkacak?
Kişisel algılamayın lütfen sadece aklıma geldi yazayım istedim.
:)

Dipnot: orjinal diyede bir kelime yok türkçede, doğrusu orijinaldir.

@bodof

Teşekkürler. Cevap vermekte gecikmişim ama siz gerekli cevabı vermişsiniz.

bodof

Asistan
Reaksiyon puanı
3
@bodof

Hatalarımı söylediğin için teşekkür ederim arkadaşım bundan sonra daha dikkatli olacağım. Malum elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz ancak bizimde hatalarımız olabiliyor ama senin gibi hatalarını düzeltmeleri için insanları uyaran kişiler sayesinde bir adım daha ilerleyebiliyoruz. Teşekkürler.

Diğer arkadaşlara gelince, başkasının hatasını söylemeyi "Laf koymak" gibi algılamak ne kadar doğrudur? Sonuçta size birisi hatanızı söylediğinde, örneğin "Fermuarını kapatmayı unutmuşsun" dediğinde sizin verdiğiniz cevap bir "Laf koyma" mı oluyor yada siz mi öyle algılıyorsunuz? Size tavsiyem, bir teşekkür edip hatanızı düzeltmenizdir. İnsan hatasını, yanlışını kabul ettikçe düzeltir ve ilerler. Hatasını kabullenmeyen insansa anca kendisini kandırıp, hatasız kabul eder ama hep aynı hatada takılır kalır malum.. :)

Ayrıca konuyu daha fazla saptırmayalım lütfen çünkü cidden çok merak ediyorum acaba burada insanların yazdıklarının yönetenlerin gözünde bir değeri var mı?