Forum siteme hangi yazılımı kurmalıyım (vbulletin,smf, vd.)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Efsanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Efsanem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben host ve domanimi aldım forum sitesi kuracağım ama vbulletin ile smf hakkında kararsız kaldım açıkça söylemek gerekirse vbulletin null kullanıcam bu durumda siz olsanız ne yaparsınız

ben vbulletin hiç kullanmadım smf birzamanlar ücretsiz site yapmış, orada kullanmıştım merek ettiğim vbulletin ile smf arasında ne gibi farklar var acaba haliyle biri ücretli diğeri bedava yani vbulletinde admin konrolu dahamı gelişmiş bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

diyelimki vbuletin yaptım ilerde site içeriğimle birlikte smf yapma imkanım varmı acaba

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
vBulletin'den SMF'e ya da SMF'ten vBulletin'e convert scriptleri mevcut. Mesela bu forum smf'ten vbulletin'e geçti.

Null kullanacaksan hiç kullanma derim vb'yi. Direk smf kullan.

emrcnd

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kesinlikle smf kullanmalısın 1x sürümü birçok eklenti ve kullanıcısı var tüm sorunlarını çözebiliyorsun ben kullanıyorum şahsen çokda güzel...

Efsanem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilginiz için sağolun yani vbulletin admin kontrol panelle smf kontrol panellerinde çok büyük farklar varmı acaba vbulletin null kursam risk olurmu?

ben smf kurayım ozaman http://download.simplemachines.org/ burada birçok pakert var smf son sürüm Download SMF 1.1.11 bumu acaba alttakiler güncellemelermi oluyor bunları bana açıklarsanız gerçekten sevinirim

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Admin paneli konusunda IPB daha derli toplu. Null kullanman risk oluşturur evet.

skys

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11
Mybb'ye bir göz at istersen. Oldukça basit ve kullanışlı bir sistem.

Efsanem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şimdi smf kurmak istedim ftp dosyaları gönderdim daha sonra kurulumda bu hatayı alıyorum hostta yeni db oluşturduğum halde bu sorunla karşılaşıyorum

Yükleme aygıtı "smf" database ine giremiyor. Bazı hostlarda SMF admin panelinden kendiniz database oluşturmanız gerekmektedir. Bazılarıda sizin adınızı veya database ismi eklerler

edit:sorun hallettim database adımı yazmıyormuşum :)

emrcnd

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kesinlikle smf kullanmalısın 1x sürümü birçok eklenti ve kullanıcısı var tüm sorunlarını çözebiliyorsun ben kullanıyorum şahsen çokda güzel...

evet bu sürüm birçok eklentisi var istersen sana destek sitelerini özelden atayım...

Efsanem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
smf_1-1-11 sürümünü yükledim 1x derken bunumu kasteddiniz acaba özel mesajla atarsanız sevinirim gerçekten yardıma ihtiyacım var

birde ben üst kısıma logo yerleştirmek için hangi dosya ve resimi editlemem lazım bir parça html ve css bilgim var.

Garu

Asistan
Reaksiyon puanı
4
1x den kasıtları smf 1 sürümleridir. Smf nin sitesinde fark ettiysen 2 adet sürüm mevcut birincisi senin şu an kullandığın diğeriyse 2x dir :)

Üst kısım logosu için tema ayarlarında bir seçeneğin mutlaka vardır. Temayı editlemene gerek kalmaya bilir. Admin panelini biraz araştır istersen

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Vbulletin 1000 basar SMF ye tartışmasız bi gerçek. Ancak null kullanacaksan vbulletin.org a erişim sağlayamazsın, en iyi eklentiler burada. SMF ile başla, daha sonra vbulletin e çevirebilirsin üyeler ve konular silinmeden.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
180
Vbulletin 1000 basar SMF ye tartışmasız bi gerçek.

Hem de tartışmasız mı gerçekten? Hadi biraz kavga edelim öyleyse. :P Oldukça göreceli olan kendi fikirlerinizi hem de sizden başka binlerce insanın görüşlerini hiç sayarak "tartışmasız bir gerçek" gibi iddialı ve dolayısıyla anlamsız bir cümleyle belirtmek yerine "bence vBulletin daha iyi" denilmesi daha doğrudur.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
PhpKF (php Kolay Forum) isimli yazılımı da gözden kaçırmayın derim.

Çok şey anlatmama gerek yok. Sitesine girip gezin, anlayacaksınız.

www.phpkf.com

tanerokutan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Vbulletin bu kategorinin mercedes'idir. Son 4. suit versiyonundaki cms özelliği de süper, üstünde gelen seo yetersiz, bir de vbseo kurarsan tadından yenmez.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
vBullettin en iyi fakat..... Paran yoksa phpBB kur.Smf falan onlar boş benim için :)

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
CMS sürümünüde içeren vBulletin, yani vBulletin Suite 280$. vbSEO ise 149$.

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
biraz geç olacak cevap ama phpBB..

eğer dediğin gibi forum kuracaksan..

artıları neler;
* standart paket sadece forumdur..
* hızlıdır
* güvenlidir
* onlarca eklentisi vardır.. -dilediğin gibi özelleştirebilme imkanı-
* iki türkçe destek sitesi vardır..
* varsayılan olarak 70 dili destekler -hemen hemen-
* ücretsizdir
* yönetim paneli pratiktir..
..
..
uzar gider liste.. bence denenmeye değer..;)

kobenes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kesinlikle null*** vBulletin kullanmanızı önermem. İleride her türlü başınıza dert açabilir, tabi işin bir de vicdani boyutu var...
Bence ücertsiz phpBB3 kullansanız vBulletin kullanmamanın eksikliğini çok da hissetmezsiniz. Tamam vBulletin gerçekten çok iyi ama bence phpBB ve SMF varken o kadar para vBulletin için fazla. Ama tabi biraz da zevk meselesi bu. vBulletin, SMF, phpBB kullanmış birisi olarak maddi durumda sorununuz yoksa vBulletin, yok null alacağım diyorsanız phpBB, o da olması SMF öneririm...

Actionmax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Null, tamamen durağan bir varlıktır. yükseltmelerde sıkıntı yaşayabilirsin! çok uğraşırsın birde, sıkıntı yaşarsın, Smf kurup biraz mıncıklarsın :) reklamlar falan yaparak formunu büyütürsün sonrada vBullet'e geçiş yaparsın.....