Forum Şifrelerinin Çalınma Tehlikesi Var!

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Firefox'a restart atmak için konsolu açmıştım kırmızı dikdörtgen içinde 1 gördüm tıkladım ve
104ex4i.png

Okuyamayanlar için Password Fields present on an insecure (http://) page. This is a security risk that allows user login credentials to be stolen

Https denedim This Connection is Untrusted hatası verdi acilen düzeltilmeli bu [MENTION=25391]keyloger[/MENTION]

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
Selam @Shit Happens,

HTTPS kullanılacak seviyede gizli bir bilgi barındırmıyoruz forumlarımızda. Hemen hemen bütün veriler public olarak erişilebilir durumda. HTTPS kullanmayı da forum üyeliklerinde kısa ve uzun vadede planlamıyoruz.

Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
inşallah çalınmaz şifreler

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
inşallah çalınmaz şifreler

Sanırım bu konuyla ilgili bir bilgin yok. HTTPS desteklenmemesi forumun genel olarak şifrelerinin çalınmasıyla ilgili bir konu değil. HTTPS desteklenmemesi senin bizim foruma bağlandığın network üzerinde birinin senin networkünü dinleyerek bireysel olarak şifreni ele geçirmesi konusudur. Birisi seni forum için hedef alıyorsa ve o kadar ağı dinleyebilecekse HTTPS kullanıyor olsak bile çeşitli man in the middle diye bahsedilen saldırılar ile şifreni zaten ele geçirebilirler. Yani yine forum için konuşmak gerekirse ve forumun güvenliği-güvenilirliği açısından 10 üzerinden değerlendirecek olursa 10 da 1 önem taşıyan bir konu olduğunu söyleyebilirim.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
şifreler çalınsada bi ekşın yaşasak :mrgreen:

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Ohooooooo. Hatta biz dedik bu android in adına takılma iyi çocuktur filan. Zor ikna ettik. O kadar yani.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Her şifrenin çalınma tehlikesi var...

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Evet ama tehlikeyi azaltmak için elimizden geleni yapmalıyız değil mi?

Evet ama forum veritabanında bulunan şifreleri korumakla yükümlü değilsin. Güvenlik açıklarına karşı uyarabilirsin ama yapılan bir saldırıda kahveni yudumlayarak beklemende hiçbir sakınca yok.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Evet ama forum veritabanında bulunan şifreleri korumakla yükümlü değilsin. Güvenlik açıklarına karşı uyarabilirsin ama yapılan bir saldırıda kahveni yudumlayarak beklemende hiçbir sakınca yok.
Uyardım ben de zaten