• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Forum Kurmak Istiyorum

way_be

Dekan
Katılım
2 Mayıs 2010
Mesajlar
5,798
Tepki puanı
12
Puanları
218
üniversite ile ilgili bir forum kurmak istiyorum sizce nerden başlamalıyım bu işe bedava forumlardan mı yoksa host domain alarak mı?

çok bi bilgim yok web masterlık konusunda
 
Birkere bedava domain host işi yalan. Onlar öyle ne bilim birkaç şey tanıtmak için. Ne bilim radyo filan kuruyorlar o tarz şeyler için. Ciddi birşey düşünüyorsan 50 ila 100 lira arası bir parayı gözden çıkar. Smf öneririm. Tema seçeneği çok. Kullanıcıyı iyi bir tema ve içerik çeker. Ayrıca reklamlardan filan para kazanma işide çok eskide kaldı. Artık üye çekmek zor. Eğer hiç bilgin yoksa Local host olarak bir forum kurabilirsin. YAni pcde sanal host oluşturup oraya smf kurmak gibi. Genelde bu işlem tema yapılırken kullanılır.
 
İlk başlarda ücretsiz olan forum scriptleri ile paralı host ve domain alarak başla. Eğer ki ilerde profesyonel olarak devam etmek istersen Vbulletin'e geç.
Pek bilgin olmadığını söylemişsin. Bu konularda bol bol araştırma yapman gerekli.
 
Bu işi ciddi düşünüyorsan host ve domain alman zaten gerekecek... Forum olarak ise ücretlileri kesinlikle önermem, ücretsiz olan SMF ve phpBB3 işini çok rahat görür. Şahsen ben de SMF öneririm.
 
:) sağolun arkadaşlar. üniversite forumu baya üye çekebilir iyi bir şey yaparsam ama ilk başta biraz masrafa girmem gerekecek sanırım ve öğrenmek için desteğe çünkü çok az bilgim var.


smfyi kurmak filan kolay mı nasıl yapabilirim?

host domain uygun bi fiyata nerelerden alabilirim
 
Host domain alırken mutlaka aldığın host firmasının faaliyet belgesi ve vergi levhası olmasına dikkat et ki ilerde sıkıntı çekmeyesin.
SMF'yi kolay kurarsın google'da biraz arama yaparsan birçok döküman çıkacaktır.
 
Rakip mi olcan SDN'ye :D :D

Sen kur, geliriz biz...
 
hı teşekkürler.

peki smf forum için iyi gider dimi? bi kaç smf kurulu forum örneği verebilir misiniz

yok ya rakip değil :) tamamen üniversite üzerine
 
Valla bende meraklıyım da bu işlere zaman ve para lazım..
 
Zaman ve para çok önemli fakat sabırlı ve bilgili isen verdiğin emeğin karşılığını alabildiğin bir iş.
 
Forum kurma derim.Bu zamana kadar kişisel blog ,oyun forumu ve genel forum açtım bir günde 10 kişi girdiğine rastlamadım :D .
Bildiğim bir oyun üzerine blog açtım günde 70 civarı ziyaretcim var buda birşey.bildiğin işi yap forum kurma. Wordpress 1 numara :D
 
@you

yani yeni başlayan biride kurabilir mi forumu?
 
Üst