Fortnite App Store ve Google Play Store'dan kaldırıldı! Epic Games dava açıyor

Bu konuyu okuyanlar

panzr

Müdavim
Katılım
9 Mayıs 2020
Mesajlar
2,578
Reaksiyon puanı
1,487
Puanları
113
Dünyanın en popüler oyunlarından biri olan Fortnite, App Store ve Google Play Store'dan ani bir kararla kaldırıldı. Apple, konuyla ilgili açıklama yaptı fakat Epic Games hak ihlali olduğunu belirterek dava sürecine girdi.

Epic Games, iOS ve Android için yeni bir ödeme yöntemini Fortnite uygulamasına ekledi. Epic Doğrudan Ödeme olarak adlandırılan bu ödeme yöntemi ile oyun için satın alımlar Apple ve Google'a %30 komisyon gitmesini engelliyordu. Oyuncular böylece %20 kar elde edebiliyordu.

Apple bu duruma müdahale olarak Fortnite uygulamasını App Store'dan kaldırdı. Daha sonra Google Play Store'da bu kervana katıldı. V-bucks satın alma seçeneği sonrası alınan karar Epic Games'i epey sinirlendirdi.

fortnite-app-store-ve-google-play-store-dan-13505948_2564_o.jpg


Epic Doğrudan Ödeme yönteminin App Store ilkelerine aykırı olduğunu belirten Apple, bu yöntemin onaylanmadığını ifade ederek mağazadan kaldırdı. Apple bu durumu çözmek ve Fortnite'ı yeniden mağazaya eklemek için her türlü çabayı göstereceklerini ifade etti. Epic Games tarafında ise durum daha farklı. Epic Games, Apple'a dava açacaklarını bildirerek resmi evrak hazırladı.

Fortnite, App Store'dan kaldırılmadan önce indirmiş kullanıcılar 2. Bölüm 3. Sezon 13.40 versiyonunu oynayabilir. Fakat oyun App Store'a yeniden gelmeden güncellemelere erişmek mümkün olmayacak.

Apple'dan sonra bir hamle de Google tarafından geldi. Fortnite, Google Play Store'dan da kaldırıldı. Epic Games, Apple ile birlikte Google'a da dava açacağını belirtti. Oyun, Google Play Store'dan kaldırıldı fakat Android kullanıcıları Fortnite'a Epic Games'in resmi sitesinden ulaşabilir.

f7d761b3cab065589fdbdfb6f6797bf38a2ae347.jpeg


Kaynak: Haberler.com
 

Tryfare

Öğrenci
Katılım
1 Ocak 2021
Mesajlar
60
Reaksiyon puanı
50
Puanları
18
Yaş
23
iyi olmuş hiç sevmiyodum zaten,oyunda dikkat etmessen tak ölmen lazım ama adama vuruyon adam önüne bir demir duvar koyuyo adam ne zaman ölcek belli değil
 
Üst