eSa
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 352

İstanbul Parkın 2022ye kadar işletme hakkını 125 milyon dolara alan Intercitynin Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, piste yeniden hayat verecek. Ak, Formula 1in patronu Bernie Ecclestoneu yarışların yeniden İstanbula gelmesi için ikna ettiğini açıkladı. Ak, Ecclestone istediği 26 milyon dolardan fedakârlık yapacak, ben de cebimden 5 milyon dolar koyacağım. Hükümet de 13.5 milyon dolar veriyor. İstanbul Grand Prixsi 2013 yarış takvimine girecek dedi.
Dünyanın en fazla izleyiciye sahip sporu Formula 1 (F1), 1 yıllık ayrılığın ardından Türkiyeye dönüyor. İstanbul Park Yarış Kompleksinin (İstanbul Formula 1 Pisti) işletme hakkını, yıllık 9 milyon lira+KDV teklifiyle 2023e kadar alan Eylül Tarım Oto Kiralama, F1 heyecanını yeniden yaşatacak. 30 bin araçla Türkiyenin en büyük filo kiralama şirketi Intercitynin yüzde 55 ortağı olan Yönetim Kurulu Başkanı Vural Akın şirketi Eylül Tarım Oto Kiralama, 230 milyon dolarlık yüksek maliyetiyle büyük tartışma konusu olan İstanbul Park Pistine hayat vermek için düğmeye bastı. Ekim ayı ortasında yapılan ihalede İstanbul MC Yarış Sporları ve Motorlu Araçların yasal sürede 9.1 milyon lira ve KDV toplamı tutarındaki teminat mektubunu getirememesi nedeniyle en yüksek ikinci teklifi veren şirket olarak İstanbul Park Pistinin işletmesini üstlenen Ak, 7den 77ye Türk halkını motorsporlarıyla tanıştırmayı hedefliyor.
11 yılda 125 milyon $ ödeyecek
İstanbul Kurtköydeki F1 pistinde sorularımızı yanıtlayan Vural Ak, 11 yıllık süre içinde FİYAŞa (Formula İstanbul Yatırım A.Ş.) toplam 125 milyon dolar ödeyeceklerini belirterek, Tutkunu olduğum otomobil sporlarına Türkiyede yeniden hayat vermek istiyorum. Çok iddialı projelerimiz var. Artık insanlar haftasonları AVMler yerine İstanbul Park Pistine koşacak. Büyük sürprizlerimiz var diye konuştu. Ve Vural Ak, tüm Türkiyeyi sevindirecek müjdeyi verdi...

5 milyon dolarlık feda!
Ecclestone da fedakârlık yapacak
Ecclestonenu yıllardır tanırım. İstanbul Park Pisti için hazırladığımız projeleri aktardık. Çok etkilendi. Ecclestone istediği 26 milyon dolarlık ücretten biraz fedakârlık yapacak. Ben de kendi cebimden 5 milyon dolar koyacağım. Hükümet de 13.5 milyon dolar veriyor. Böylece 20 milyon dolara yakın bir parada el sıkışmış olacağız. Bernienin İstanbul Parktaki en büyük sıkıntısı seyirciydi. Beklenen ilgi bilet satışlarına yansımadı. Kendisine 50 bin seyirciyi garanti ettim. Ecclestonela 7 yıllık bir anlaşma yapmayı istiyoruz. Formula 1in 2013 yılı takvimine Ağustos Grand Prixsiyle gireceğiz. Tabii F1 organizasyonu çok masraflı. Sadece yarışın olduğu hafta 4-4.5 milyon dolar harcanıyor. İlk 2-3 yıl para kazanmayı düşünmüyorum.

Ak, F1in patronu Bernie Ecclestoneun İstanbul yarışı için 26 milyon dolar istemesi ve hükümetin 13.5 milyon dolardan yukarı çıkmaması nedeniyle Mayıs 2011de son kez koşulan Formula 1 Grand Prixsini geri getirmek için mutlu sona yaklaştıklarını belirtti. Ak, Uluslararası Motor Sporları Birliğinin (FIA) 7 Aralık tarihindeki İstanbuldaki Genel Kurulunda müjdeli açıklamayı yapmayı planladıklarını söyledi.
http://fotogaleri.gazetevatan.com/5-milyon-dolarlik-feda/25409/1/Haber