• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Formattan sonra usbler çalışmamaya başladı.

Mert1155

Öğrenci
Merhaba öncelikle herkese kolay gelsin.

Lenovo g500 laptopa windows 10 pro 64 bit attım bilgisayara format atmadan önce driverları başka bir usb ye almıştım sonra format attıktan sonra yüklemek için usb yi taktığımda hiç bir tepki alamdım acaba temizlerken arızalandımı diye kontrol ettiğimde hiç sorun olmadığını öğrendim driverlarını ise güncel internetten indirdim biostan kapandımı diye kontrol ettim hepsi aktif daha aklıma bir şey gelmedi yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Hocam sürücüleri silip tekrardan yüklemeyi denediniz mi? Ayrıca windows aktif mi?

Evet hepsini tek tek silip tekrar yüledim. Windows aktif değil. Etkisi olurmu ki?

Hocam deneme sürümünde hiç kullanmadığımdan emin değilim ama bi etkinleştirmeyi deneyin isterseniz. İnternette ucuz oem keyler var yaklaşık 15-20 tl civarına bulabilirsiniz. Eğer bundan sonra win10 pro kullanacaksınız bu yöntemi deneyin.

Microsoft corporation sürücüler sorun çıkarabilir. İllaki kendi sitesinden indirerek kur.
Formattan sonra bios usb'leri default ayara çekmiş olabiiri

Hocam Windows 10 Pro'nun düşük bir sürümünü kullanıyorsunuz galiba. Driver uyumsuzluğunun kaynağı da bu olmalı.

Microsoft'un kendi sitesinden en sonra sürümünü indirdim ama usb ye yükledim format için hazırladım attım

Hocam sizin bilgisayar eski olduğundan windows 10 pro ile uyumlu olmayabilir. Aklıma şu an için bi tek bu geliyor. Eğer usb driver ı lenovonun driver sitesinden aldıysanız o da windows 10 ile uyumlu olmadığından yüklenmiyordur. Yani işletim sistemi-bilgisayar uyumsuzluğu mevcut.

Temiz format mı attınız yoksa işletim sistemini sadece yükselttiniz mi?