Formatta Kullanabileceğim Windows Sürümü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lBLack
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lBLack

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Herkese merhabalar.

Yaklaşık 5-6 senelik olan dizüstü bilgisayarım artık iyice yavaşlamış, oyunlara girerken hatta internete girerken bile kasmaya, donmaya, zorlanmaya başladı. Arkadaşım format atmamız gerektiğini söyledi. Format atmışken bir kaç ay içerisinde sıkıntı çıkartmaması için lisanslı DVD almayı planlıyorum. Bu nedenle araştırma yapmam gerektiğini düşündüm ve forumda bu konuda bilgili olan arkadaşlara sormak istedim.

Adsız.png

Yukarıda fotoğrafta gördüğünüz sistem özelliklerine sahip bir bilgisayara en uygun Windows sürümü nedir? (Arkadaşım 7'nin daha iyi olacağını, 10'da güncelleme tarzı şeylerin fazla olduğunu söyledi) Kullanmamı önereceğiniz sürümün benim için avantaj ve dezavantajları ne olur?

Yardım eden arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Esenlikler.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,393
Herkese merhabalar.
Format atmışken bir kaç ay içerisinde sıkıntı çıkartmaması için lisanslı DVD almayı planlıyorum.
Merhaba;
İşletim sistemine para vermene gerek yok, Windows 7'ye devam edersen mevcut lisansını kullanırsın, Windows 10 kullanmak istersen de yükseltme yaparak ücretsiz kullanırsın. Yükleme medyalarını da microsoft'un sitesinden indirebilirsin. İster DVD, ister USB üzerinden işletim sisteminin temiz kurulumunu gerçekleştirirsin.

Windows 7 Disk Görüntülerini (ISO Dosyaları) İndir
Windows 10'u İndirin

Yukarıda fotoğrafta gördüğünüz sistem özelliklerine sahip bir bilgisayara en uygun Windows sürümü nedir?
Performans açısından Windows 7'de kalın bence. Yaklaşık 1 ay Windows 10 kullandıktan sonra ben de Windows 8.1'e geri döndüm (link). Windows 10'da önceki gibi sık güncelleştirmeler olmuyor, tabii Windows 10 kurup deneyebilirsin, yakında (bu ay içinde veya Ekim ayında) Windows 10 Redstone 5 çıkacak, istersen çıkmasını bekleyin.
(not: Bilgisayarın sabit diskini SSD ile yenileme imkanın varsa, Windows 10 hakkında çok da iyi izlenimler de edinebilirsin.)

Son düzenleme: