FORMATLANAN LAPTOP HALA ÇOK YAVAŞ

Egemen YILDIZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selam dostlar, benim acer 5742g modelli laptopum var.Laptopum yaklaşık 3 sene önce alındı. Fakat oyunlarda kasma web sayfalarını açma da donma microsoft office kullanırken yavaşlamalar oluyor.Daha yeni windows 7 formatı atmama rağmen bilgisayar hala çok ağır. Özellikleride gayet yeterli bilgime göre. Özellikleri :
İşlemci : Intel Core i5-460M 2.53 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.8 GHz.) 3 MB Cache Bellek İşlemci
Ram : 3 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.8 GB) Ram
Sabit Disk : 320 GB SATA (5400 Rpm) HDD
İşletim Sistemi : Microsoft Windows 7 Home Basic Tr-İng (64 Bit)
Ekran Karti : NVIDIA GeForce GT 420M 1 GB Ekran Kartı
Sizce sorun nedir ne yapmam gerek?

Jubei

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
479
Selam dostlar, benim acer 5742g modelli laptopum var.Laptopum yaklaşık 3 sene önce alındı. Fakat oyunlarda kasma web sayfalarını açma da donma microsoft office kullanırken yavaşlamalar oluyor.Daha yeni windows 7 formatı atmama rağmen bilgisayar hala çok ağır. Özellikleride gayet yeterli bilgime göre. Özellikleri :
İşlemci : Intel Core i5-460M 2.53 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.8 GHz.) 3 MB Cache Bellek İşlemci
Ram : 3 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.8 GB) Ram
Sabit Disk : 320 GB SATA (5400 Rpm) HDD
İşletim Sistemi : Microsoft Windows 7 Home Basic Tr-İng (64 Bit)
Ekran Karti : NVIDIA GeForce GT 420M 1 GB Ekran Kartı
Sizce sorun nedir ne yapmam gerek?

1. Sorun, Nvidia,nın her yeni sürücü yazılımı ile bir önceki ve eski seri ekran kartlarının performansını düşürmesi.
2. Sorun, 3 senelik laptop,un hem işlemci hemde ekran kartı macunlarının değiştirilmesi gerekir.
3.Sorun, laptop,un tüm tozlarından arındırılıp temizlenmesi gerekir.
2.Sorun, 5400Rpm harddisk zaten başlı başına bir sorun.
5.Sorun, 3Gb Ram günümüzde yetmiyor ki zaten bunu, 8Gb-16Gb ramin artık standartlaşmaya başladığından anlıyoruz.
6.Sorun, Windows 7, ne kadar zamanında iyi olsa da artık Windows 10 kararlı çalıştığı için Windows 7,den vazgeçmek gerekir.

Daha fazla saymama gerek yok galiba ? ;)

Xielos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çogu kez bilgisayarciya gitti ve macunu temizlenip ici temizlendi yakin bir zamanda gitti hemde. Bayadir kullanilmiyordu oyunlar degilde internete girip slayt hazirlamak bile sorun oldu.i5 makineyi ativermekte gönlüm pek el vermiyor.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Driverları yüklediniz değil mi? Özellikle ekran kartını en güncel driverını yükleyin.
Harddiskte bad sector olabilir, tarama yapın.
Crackli kullanıyorsanız virüs bulaşmış olabilir.