Yardım Formata rağmen kasan pc

Tencere Sapi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
2 Gündür bilgisayarda gereksiz kasma var. Chrome kullanırken bile minimum 600 MB maksimum gördüğüm 1 GB kullanıyor ve bazen takılıyor, ses açma için tıklıyorum 1 saniye geç tepki veriyor. Oyuna girdiğimde normalde sıkıntısız açılan oyun deli kasmaya başladı. Ertesi gün açtığımda sanki bu olanlar hiç olmamış gibi gayet iyiydi. Aynı günün akşamı tekrar kasmaya başladı, format attım virüs bulaşmıştır mantığıyla. C Diskine sadece chrome kurdum fakat aynı sorunlar devam ediyor. Oyunların oldugu diske isim vermediğim için bilgisayar kısmında gözükmüyor.

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
2 Gündür bilgisayarda gereksiz kasma var. Chrome kullanırken bile minimum 600 MB maksimum gördüğüm 1 GB kullanıyor ve bazen takılıyor, ses açma için tıklıyorum 1 saniye geç tepki veriyor. Oyuna girdiğimde normalde sıkıntısız açılan oyun deli kasmaya başladı. Ertesi gün açtığımda sanki bu olanlar hiç olmamış gibi gayet iyiydi. Aynı günün akşamı tekrar kasmaya başladı, format attım virüs bulaşmıştır mantığıyla. C Diskine sadece chrome kurdum fakat aynı sorunlar devam ediyor. Oyunların oldugu diske isim vermediğim için bilgisayar kısmında gözükmüyor.
Sisteminizi yazar mısınız?

Tencere Sapi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
80 gb hdd ayrı tek başına bir hdd mi ? eğer öyleyse baya eski olmalı. Görev yöneticisinden performans kısmını açıp ss atabilir misiniz ?
80 GB HDD farklı disk. Eski Samsung disklerden.
1644582535919.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Etkinlik hızı az önce %100 seviyesindeydi sonradan düştü.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970

Tencere Sapi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
80 GB diski çıkartıp yerine 500 GB'lık disk koydum fakat aynı sorun devam ediyor. Twitch'de ve youtube'da kasıyor. Oyuna girdim daha ana menüsünde kasıyor. RAM ile ilgili sıkıntı olabilir mi?

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
80 GB diski çıkartıp yerine 500 GB'lık disk koydum fakat aynı sorun devam ediyor. Twitch'de ve youtube'da kasıyor. Oyuna girdim daha ana menüsünde kasıyor. RAM ile ilgili sıkıntı olabilir mi?
RAM de sorun olsa BSOD verip dururdu rastgele. CrystalDiskInfo kurup her iki HDD'nin durumuna bakın.

Tencere Sapi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
1tb.png

500gb.png

1 TB'lık diskin hepsi oyun dosyaları.

Tencere Sapi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hdd lerinizin bir tane 1tb olarak gözüküyor neden? Disk yönetimini açıp(Windows tuşu + X) ss atabilir misiniz ?
Ayrı ayrı diskler. Birisi Samsung 500GB diğeri Seagate 1TB

1644649223587.png

Bir sorun daha oldu. Bilgisayarı açarken 1TB diski çıkarttım ama açılmadı, geri taktığımda açıldı.

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
Ayrı ayrı diskler. Birisi Samsung 500GB diğeri Seagate 1TB

Ekli dosyayı görüntüle 168238

Bir sorun daha oldu. Bilgisayarı açarken 1TB diski çıkarttım ama açılmadı, geri taktığımda açıldı.
80 gb lık hdd ye noldu? ve eğer zaten 1 tb ve 500 gb lık hdd varsa niye 80 gblık hdd ye kuruyorsunuz ki ?

Tencere Sapi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
80 gb lık hdd ye noldu? ve eğer zaten 1 tb ve 500 gb lık hdd varsa niye 80 gblık hdd ye kuruyorsunuz ki ?
80 GB'lık hdd'yi çıkarttım yerine 500 GB'lık taktım belki sorun çözülür diye. 500 GB'lık hdd kayıt cihazının olduğu için takmıyordum.

Sorun hallolursa tekrar 80'i takacağım.

Sadece 1tb disk kullanmak hem windows hem oyunların çalışması fps düşmesine yol açmaz mı?

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
80 GB'lık hdd'yi çıkarttım yerine 500 GB'lık taktım belki sorun çözülür diye. 500 GB'lık hdd kayıt cihazının olduğu için takmıyordum.

Sorun hallolursa tekrar 80'i takacağım.

Sadece 1tb disk kullanmak hem windows hem oyunların çalışması fps düşmesine yol açmaz mı?
Windows 10 için zaten ssd gerekli. Ayrıca ben 500 gb lık hdd ye windowsu kurup 1 tb lığa oyunları kurarsınız diye düşünüyorum.

Tencere Sapi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Windows 10 için zaten ssd gerekli. Ayrıca ben 500 gb lık hdd ye windowsu kurup 1 tb lığa oyunları kurarsınız diye düşünüyorum.
Zaten şuan 500gb olana windows kurulu, 1tb'lığa oyunlar. Şimdi roket lig oyununa girdim ana menüde takılma var. Fps çok dalgalı gibi bir yukarı bir aşşa. Aynı şey youtube içinde geçerli.

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
Zaten şuan 500gb olana windows kurulu, 1tb'lığa oyunlar. Şimdi roket lig oyununa girdim ana menüde takılma var. Fps çok dalgalı gibi bir yukarı bir aşşa. Aynı şey youtube içinde geçerli.
oyun açıkken görev yöneticisinin performans kısmını açıp ss atın.

Tencere Sapi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
aaa.png

Chrome'da sadece forum sekmesi açık.

Tencere Sapi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
modern setup host ne? başka bir uygulama açık mı?
usb'ye eski windows sürümünü kaldırıp, yeni sürüm windows kuruyordum.

Arkada youtube açıp oyun oynarken bile sıkıntı yoktu.

İşlemci soğutucusunun 2 pini yerinden çıkmış. Yerine taktım şu an sıkıntı yok gibi gözüküyor.

Son düzenleme:

KeyKelp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
80gb hdd'yi kullanmayıp sistemi 1tb olan hdd'ye atayın sistem daha rahatlar.Ya da daha hızlı olmasını istersen ve bütçe yetiyorsa sata ssd almanı öneririm.