Format sonrası çıkan sorunlar

yakup912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar mrba. Ben dün Bilgisayarıma bulaşan bi virüs (portal sepeti denen başbelası) yüzünden mecburen format attım. önce orjinal dvd ile vista yükledim ama hiç ayar tutmadı yavaş sıkıcı gıcık bi programdı. uzun süredir win 7 kullanıyorum belkide ondandır. Neyse sonra tekrar win 7 yüklim diye bi dvd satın aldım formatladım Win 7 Ultimate x86 kurdum. İlk başlarda Pc iyi gidiyodu performans açısından ama sonra ne olduysa hem yavaşladı hemde bazı internet sitelerinde sayfalardaki resimleri göstermiyo. Örneğin Goole Play'e giriyorum programların resimlerini açmıyo. yırtık kağıt işareti çıkıyo sürekli önceden de başıma geliyodu ama bu kadar sık değildi. Format sonrası gereken tüm programları yükledim. Adobe Flash Player,Java,Acrobat Reader gibi falan bilmedigim bişey mi var Lütfen yardımcı olun tekrar format atmak istemiyorum...

mrgogo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle Bilgisayarını Formatladıktan Sonra Driver'ları Kurdun mu ?
Driver'ları Bilgisayar Donanımın Üreticisinin Sayfasından mı indirerek mi kurdun yoksa internetten herhangi bir siteden mi buldun ?
Driver Solution Pack ve Benzeri Bişey Kullandım mı ?
Anti-Virüs Programın Varmı ? Varsa Ne ?
Bilgisayarında Virüs Taraması Yaptın mı ?
ADWCleaner ve Malwarebyte ile bilgisayarında tarama yaptın mı ?
Kullanmakta olduğun tarayıcıya yüklü eklentin varmı ? Kontrol Ettin mi ?

yakup912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim yavaş gel gözünü sevim :D Ne tür driverlardan bahsettiğini anlamadım. ayrıca virüs de yok tarattım o dedigin driver packlerini kullanmadım kurmadım eklenti olarak da skype to call bide web screen shot diye bi ekran yakalama programı var başka da bişey yok. sadece internetteki siteleri değil bilgisayarın kendi programlarının simgesi de bozuk dosya görünümünde bazıları. sxe internet download menager falan

mrgogo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kardeşim yavaş gel gözünü sevim :D Ne tür driverlardan bahsettiğini anlamadım. ayrıca virüs de yok tarattım o dedigin driver packlerini kullanmadım kurmadım eklenti olarak da skype to call bide web screen shot diye bi ekran yakalama programı var başka da bişey yok. sadece internetteki siteleri değil bilgisayarın kendi programlarının simgesi de bozuk dosya görünümünde bazıları. sxe internet download menager falan

Windows'u kurduktan sonra sonra hiçbir driver kurmadıysan normaldir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sahi çok merak ettim DriverPack Solition kullandıysa bu karşılaştığı durumla ne alakası var?
Durum Hakkında Çözümün Yoksa Boşu Boşuna Sataşmaya Çalışma Yardımcı olmaya çalışmıyacaksan git facebook'ta filan takıl, millete laf at..

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Arkadaşlar mrba. Ben dün Bilgisayarıma bulaşan bi virüs (portal sepeti denen başbelası) yüzünden mecburen format attım. önce orjinal dvd ile vista yükledim ama hiç ayar tutmadı yavaş sıkıcı gıcık bi programdı. uzun süredir win 7 kullanıyorum belkide ondandır. Neyse sonra tekrar win 7 yüklim diye bi dvd satın aldım formatladım Win 7 Ultimate x86 kurdum. İlk başlarda Pc iyi gidiyodu performans açısından ama sonra ne olduysa hem yavaşladı hemde bazı internet sitelerinde sayfalardaki resimleri göstermiyo. Örneğin Goole Play'e giriyorum programların resimlerini açmıyo. yırtık kağıt işareti çıkıyo sürekli önceden de başıma geliyodu ama bu kadar sık değildi. Format sonrası gereken tüm programları yükledim. Adobe Flash Player,Java,Acrobat Reader gibi falan bilmedigim bişey mi var Lütfen yardımcı olun tekrar format atmak istemiyorum...
Bence yeni bir format at ve elinde DriverPack sulution yada Driver Easy programlarından birini kullanarak tüm driverlarını yükle mis gibi kullan

yakup912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlginz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. ama format sonrası driver yükliceğimi bilmiyordum biraz daha açarmısınız. bu driverlar ne işe yarıyo flash player java gibi önemli şeyler mi. yada ne bilim daha önce duymadım belkide ondandır. biraz daha açarsanız bide nerden bulcam ben o driverları?

Kardeş tekrar formatlamak istemiyorum. Format atmak bişey değilde sonrası çok zaman alıyo. javaydı adobeydi acrobattı falan bi sürü program indirmem lazım. hani belki bi çözümü vardır. çünkü çok can sıkıcı ilk defa format attıktan sonra bi bilgisayarın yavaşladıgına şahit oluyorum.. Hemde kendi bilgisayarımda. zaten sürekli saçma sapan yok güncelleme yüklüyo disk yer brakmadılar. belki de güncelleştirmelerden olmuştur bilmiyorum ama tekrar format atmak istemiyorum. başka çare yok diyosanızda mecburen atcaz yapcak bişey yok

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
İlginz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. ama format sonrası driver yükliceğimi bilmiyordum biraz daha açarmısınız. bu driverlar ne işe yarıyo flash player java gibi önemli şeyler mi. yada ne bilim daha önce duymadım belkide ondandır. biraz daha açarsanız bide nerden bulcam ben o driverları?
Flash ve java driver değildir ama video oyun vs uygulamalarda gerekli bir yazılımdır, Driverlar sistem üzerindeki her aygıtın çalışmasını sağlayan yazılımlardır, Bilgisayarım şağ tık özelliklere bas ve oradan aygıt yöneticisine gir listede ünlem işareti olanlar yüklü olmayan driverları gösterir, Ama çoğu driver windows kurulurken standart driveri ile kurulmuş gibi gözükebilir örnek ses ve ekran kartı, Sana tavsiyem http://www.drivereasy.com/ sitesine gir altta free versiyon olan yerdeki download a tıkla 3 mb gibi bir program inecek onu kur ve Scan düğmesine bas olmayan yada güncellenmesi gereken tüm driverları bulacaktır , indirme hızı yavaştır ama işini görür

yakup912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam kardeşim hemen giriyorum çok saol inşallah çözülür

Peki bu google palaye girerken yırtık kağıt gibi görünen simgeleri yada pcde olan ikonların bozuk gibi göstermesine çare olur mu yoksa sadece format sonrası gerekli bi program mı

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Tamam kardeşim hemen giriyorum çok saol inşallah çözülür

Peki bu google palaye girerken yırtık kağıt gibi görünen simgeleri yada pcde olan ikonların bozuk gibi göstermesine çare olur mu yoksa sadece format sonrası gerekli bi program mı
İkonların bozuk olmasının driverlarla alakası olduğunu zannetmiyorum o yüzden format önerdim, ama internet sayfaları ekran kartı driveri ile alakalı olabilir

yakup912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş programı indirdim ama program pro olmadıgı için driverları kendin yükle diyor manuel olarak ama bende onu beceremiyorum pro sürümüne baktım netten onlarda olmuyo. bi sürü eksik driver buldu düzelt dedigimde ise paran yoksa kendin yapacan hesabı gibi bişey dedi :D anlamadım.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Kardeş programı indirdim ama program pro olmadıgı için driverları kendin yükle diyor manuel olarak ama bende onu beceremiyorum pro sürümüne baktım netten onlarda olmuyo. bi sürü eksik driver buldu düzelt dedigimde ise paran yoksa kendin yapacan hesabı gibi bişey dedi :D anlamadım.
Yakup anlayan bir arkaadşından destek al, ya da 30-40 liraya bir bilgisayarcıya yüklet. Driver nedir ne işe yarar diyorsan, muhtemelen bu işi sen kotaramazsın. Hem kendini, hem de burada yazanları boşuna yorma.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
İndirdikten sonra manueli seç ve açılan penceredeki rar dosyasını masaüstüne kopyala ve rardan çıkar , içinde setup varsa çalıştır yoksa hangi driveri indirdiysen aygıt yöneticisinden ona sağ tıkla sürücüyü güncelleştire bas ve dosya kunumunu seç ve masaüsütündeki rardan çıkardığın klasörü göster yükler

yakup912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben programı yükledim biraz uğraştan sonra sorunum halloldu Honline kardeş saolsun baya yardımı dokundu da siz neden rahatsız oldunuz anlamadım. Niye yorulsun cevap veren arkadaşlar ben zorla bana cevap verin demiyorum onlar saolsunlar bana yardımcı olmak için çözüm söylüyolar. Forumların amacıda budur zaten problemin olur açarsın bi konu forumda isteyen arkadaşlar da yardımcı olur. siz sıkıldıysanız cevap vermeye bilirsiniz ayrıca size yardım edin de demedim.

Saol kardeşim hallettim çok teşekkürler

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Halletmene sevindim tüm eksik driverları yükledinmi

yakup912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet kardeşim baya bi eksiğim varmış indiriyorum şimdi pro sürümünü buldum bi yerden Allah affetsin artık :) İnşallah çare olur. Vistadan win 7'ye hızlansın ve kullanım kolaylıgı var diye geçtim ilk defa pişman oldum. İnşallah çözülür.