Format kabul etmeyen HDD

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pcman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar benim sorunum
samsung 40GB hdd var elimde 2 parçadan oluşuyor. Hiren boot CD nin içerisindeki tüm araçlar ile denedim. Boot sektörünü NDD ile bizzat sildim fakat yeniden başladığıında bilgisayar herşey aynı kalıyor sildiğim tüm klasörler geri geliyor.
FDisk winxp kurulum cd vb. tüm bunları yapıyorum bilgisayarı yeniden başlatınca eski windows çalışıyor ne yaptıysam bilgiler gitmiyor, yeniden başlayınca hepsi geri geliyor. HDD üretici sitesine baktım bu hdd sıradan bir model olarak gördüm. model samgung sv4012h

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşım,başka bir HDD ile denedinmi peki,bence o HDD bozuk büyük ihtimal ama emin olmak için başka bir HDD şart ilk önce,soruna ona göre karar vermek daha mantıklı.

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
O hhd yi eğer yapabilme imkanın varsa başka bir bilgisayara tak ve orada ''bilgisayarıma'' sağ tıkla ve ''yönet''i seç daha sonra disk biçimlendirme menüsünden tek parça olarak biçimlendir(anlatmak istediğimi anlamışındır sanırım) bakalım o zamanda inatçılığına devam edebilecekmi. :D

tester

Asistan
Reaksiyon puanı
0
40 gblık hdd ne ugrasıyorsun alemsiniz ya :D

bende 1 tb vardı eskıdı dıye kuzene verdım :D

şimdi 2+2 tb var :D

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Önemli olan sorunu çözmek , en sevdiğim yönüm bu sanırım.

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Herhangi bir linux sürümüne ait cd ile kurulum yap ve bütün bölümleri silerek kur.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Bilgisayarında bir koruma kartı kurulu olmalı. Bilgisayarının kapağını aç ve kasanın arka tarafına bakan beyaz yuvalar üzerindeki (PCI) kartlarından ucuna kablo takılı olmayanları sök. O kartların bir kısmı o yuvaya oturur, bir parçası da kasanın arkasından dışarıya bakar. Genellikle kasaya tek vida ile bağlıdır, o vidayı söküp kartı kuvvetlice yukarı çekersen çıkar. Daha sonra bilgisayarı yeniden formatla.

Mümkün olduğunca tersimsel ifadeler kullanmadan yazıyorum, eğer kafan karışırsa, anakartın üzerindeki beyaz yuvalara takılı olan kartları söyle ona göre yardımcı olalım. Ya da fotoğrafını çekip buraya koyabilirsin.

pcman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ilginize tesekkur ederim.

Arkadaşım,başka bir HDD ile denedinmi peki,bence o HDD bozuk büyük ihtimal ama emin olmak için başka bir HDD şart ilk önce,soruna ona göre karar vermek daha mantıklı.
bu derdi ayni model hdd ile ceken bir kisi daha buldum internette yazilim mi virus mu hdd nin ozelligimi bir turlu anlayamadim. disk yazilimlari hdd bozuk degil diyor.

O hhd yi eğer yapabilme imkanın varsa başka bir bilgisayara tak ve orada ''bilgisayarıma'' sağ tıkla ve ''yönet''i seç daha sonra disk biçimlendirme menüsünden tek parça olarak biçimlendir(anlatmak istediğimi anlamışındır sanırım) bakalım o zamanda inatçılığına devam edebilecekmi. :D
anladim ama su an icindeki yuklu windows u acamiyorum baska bir bilgisayara ek olarak baglayip dediginizi deneyebilirim.

40 gblık hdd ne ugrasıyorsun alemsiniz ya :D

bende 1 tb vardı eskıdı dıye kuzene verdım :D

şimdi 2+2 tb var :D
yarin bir gun sizin 2 TB hdd ninde basina gelebilir ayni sorun ???

Önemli olan sorunu çözmek , en sevdiğim yönüm bu sanırım.
kesinlikle zaten bu cihazi hurdaliga kaldirmislardi olmuyor diyerek ben kurcalamak icin cikarttim.

Herhangi bir linux sürümüne ait cd ile kurulum yap ve bütün bölümleri silerek kur.
kurmayi deneyecegim ama umidim yok.

diger baslik link iceriyor diye kilitlediler ayni konuyu bir daha ac dediler.

Bilgisayarında bir koruma kartı kurulu olmalı. Bilgisayarının kapağını aç ve kasanın arka tarafına bakan beyaz yuvalar üzerindeki (PCI) kartlarından ucuna kablo takılı olmayanları sök. O kartların bir kısmı o yuvaya oturur, bir parçası da kasanın arkasından dışarıya bakar. Genellikle kasaya tek vida ile bağlıdır, o vidayı söküp kartı kuvvetlice yukarı çekersen çıkar. Daha sonra bilgisayarı yeniden formatla.

Mümkün olduğunca tersimsel ifadeler kullanmadan yazıyorum, eğer kafan karışırsa, anakartın üzerindeki beyaz yuvalara takılı olan kartları söyle ona göre yardımcı olalım. Ya da fotoğrafını çekip buraya koyabilirsin.
elimdeki donanim sadece hdd den ibaret. 3 tamamen farkli ve toplama bilgisayarda denedim hic bir netice alamadim. sanki security mode gibi birsey var icinde halen cozemedim.

arkadaslar bildigim tum disk yazilimlari ile diski formatladim boldum partition yaptim sildim, boldum, birlestirdim ama ne yaptiysam yeniden baslattiktan sonra hersey ayni geliyor. hdd nin resmi web sitesi bu disk ile ilgili ozel bir donanimdan bahsetmiyor. o yuzden cozmek istiyorum bu sorunu.

tekrar tesekkurler

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
O zaman HDD'nin Master Boot Record (MBR) denilen bölgesine bir virüs veya başka bir kod parçası yüklenmiş olabilir. Uzak bir ihtimal gibi görünüyor ama neden olmasın.

Bu durumda cihaza low level format atmanı tavsiye ederim. Bunu cihazın kendi üreticisinin sitesinden indireceğin bir araçla veya üçüncü parti bir yazılımla deneyebilirsin.

Samsung'un senin HDD modelini de destekleyen low level format aracını indirmek için:
SAMSUNG Hard Disk Drive - support - utilities

Bu sayfada hem kullanma klavuzunu bulabilirsin, hem de sayfanın en altında iki adet indirme bağlantısından ister Disket versiyonunu, ister CD versiyonunu indirebilirsin. CD versiyonu tavsiye ederim. Bunu indirdikten sonra programı çalıştırdığında, senden boş bir CD isteyecek. O CD'nin içine programı bootable bir şekilde kaydedecek ve sen HDD'nin takılı olduğu makineyi bu CD ile başlatacaksın. Ondan sonraki yönergeler bağlantı verdiğim sayfada ekran görüntüleriyle birlikte verilmiş zaten.

Low level format nedir? HardDiskin içinde fiziksel yüzey bazında silme işlemi gerçekleştirmektir en kaba tabirle. HDD üzerindeki tüm sektörleri teker teker dolaşıp tümünü silmeye yarar. Bu sektörlere MBR, bölüm tabloları (partition tables) dahildir. Tüm HDD üreticileri, disklerini ürettikleri zaman piyasaya sürmeden önce mutlaka low level format atarlar ve öyle paketleyip satarlar.

GuMgUmOk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Win 98 cd ile fdisk çek daha sonra xp ile sistemini kur.

Ben bu durumlarda bu yöntemi kullanırım Şu ana kadar %100 başarı oranı var :) İnş seninkide düzelir. Saygılar iyi çalışmalar..