Format hakkında...

Venceremos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler merhaba bir kaç sorum olacak sizlere.Şimdi ilk olarak bilgisayarımdan bahsedeyim.İşlemci P4 ekran kartı 1 GB 4gb ram mevcut.Bunlar yeterli olacaktır sanırım şimdi konunun özüne gelelim.Bilgisayar işlemcinin düşük olması nedeniyle kasıyor.Ben fazla oyun oynamıyorum oynuyorsam işte bir Metin2 bilgisayarı Windows xp'ye çevirsem daha yüksek verim alırmıyım?

Ayrıca W7'yi bizim bir arkadaştan almıştım key vs. bana bir şey vermedi tekrar w7 formatı atsam key kullanmasam bir problem olurmu?

Şimdiden teşekkürler :yes:

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
bence sırf metin 2 geçtiği için yazında o yüzden ilgilenen yok :D

Venceremos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vallahi durum biraz vahim.Aşırı yavaş bilgisayar :)

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Beyler merhaba bir kaç sorum olacak sizlere.Şimdi ilk olarak bilgisayarımdan bahsedeyim.İşlemci P4 ekran kartı 1 GB 4gb ram mevcut.Bunlar yeterli olacaktır sanırım şimdi konunun özüne gelelim.Bilgisayar işlemcinin düşük olması nedeniyle kasıyor.Ben fazla oyun oynamıyorum oynuyorsam işte bir Metin2 bilgisayarı Windows xp'ye çevirsem daha yüksek verim alırmıyım?

Ayrıca W7'yi bizim bir arkadaştan almıştım key vs. bana bir şey vermedi tekrar w7 formatı atsam key kullanmasam bir problem olurmu?

Şimdiden teşekkürler :yes:
Xp'ye çevirsende fazla bir verim alamazsın sana sadece ram konusunda gözle görülür faydası olur.
Key konusunda gelince şifreyi girmeden windows 7 yi sadece 1 ay kullanabilirsin ondan sonra aktif etmen gerekir en azından benim elimdeki cd'de böyle.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bence elindeki sistem XP ile daha performanslı çalışır tecrübeyle sabittir.. Çünkü elimde seninkine benzer özelliklerde bi sistem var ve üzerinde 2 işletim sistemi var w7 home premıum ve XP bunlardan xp nin daha performanslı çalıştığını net bi şekilde söyleyebilirim...

Ayrıca lisans konusuna gelince o dert değil internet üzerinde çok yöntem var..

Mirza.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence elindeki sistem XP ile daha performanslı çalışır tecrübeyle sabittir.. Çünkü elimde seninkine benzer özelliklerde bi sistem var ve üzerinde 2 işletim sistemi var w7 home premıum ve XP bunlardan xp nin daha performanslı çalıştığını net bi şekilde söyleyebilirim...

Kesinlikle katılıyorum. XP WIN7'ye oranla daha serbest ve istikrarlı çalışıyor düşük sistemlerde.
Mesela İntel N270 işlemci ve 2 GB ram olan bir laptopda bende denedim ve farkı gerçektende çok bariz fark ettim. İşlemcin kötü olsun veya olmasın daha stabil işletim sistemlerinde düzenli çalışır. Sorun yaşatmaz.

Aslında benim için fark etmiyor her sistemde hızlı sonuçlar elde ederim :) Aslında Pardusta çok hızlı tavsiye ederim. İlle XP diyorsan, karar senin :) WIN7'nin itibarınıda unutma ;)

@ Ayrıca unutmadan oynadığın oyunu tam ekran modundan çıkart ve pencere modunda oyna. Kasma olayını halletmiş olursun. Tam ekranda cidden kasıyor. Denendi yani..

Venceremos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Dostum peki bayağı etki eder mi aradaki fark?

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
P4 işlemciden ne kadar performans bekliyon.çok farketmez ama.yinede xp kur.metin2 açarsa iyidir.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Dostum peki bayağı etki eder mi aradaki fark?
Arkadaşım gerçekten benim kendimin öyle bi sistemi var.. İP4 işlemciye W7 pek gitmiyor hele bide oyun oynayacaksan olmaz yanii ama illaki w7 kurmak istersen bazı özellikleri kısıtlanmış versiyonu olan W7 starter kur oda performanslı çalışabilir..

Venceremos

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler para bulsam ilk işim fişi direk çekip Vatan'a gitmek ama işte :)

-Değerli postlarınız için çok sağ olun dostlar :)