Format Atmak Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RE_6
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
souris46 dedi ki:
Join ME dedi ki:
Erthon dedi ki:
Format at/atma sildiğin dosyayı (Hard disk'i doldurmamak şartıyla) bu program ile geri getirebilirsin

Forumda resimli anlatımı
bi şey daha soracağım şarkılarım yedeklediğim dvd den 40 50 şarkıyı okumuyor bu program onları tamir eder mi? (:

join me onun cevabıda basit manava git bir adet muz al, muzu ye kabuğu ile cdnin üzerini güzelce sil yedir kabuğu yani cdnin üzerine daha sonra evde camsil varsa sık üzerine ipek narinliğinde bir bezle sil tak bakalım çalışacak mı ;) :* kocakarı yöntemi ile cd kurtarma konusu resimli anlatırım bunu foruma :D
çizikle alakası yok neroya kopyalaması için masaüstünü hedef gösterdim ya o sırada dalgınlıkla kopyalanan öğeleri taşımaya çalıştım yani birazcık benim mallığım :D

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
estağfurullah sanırım olmaz o zaman tekrar yazılabilir dvd ise tekrar aynı dosyaları yazdır üzerine gitsin belki öyle olur yoksa geçmiş olsun ;)

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
beyler acil cevaplayın bendeki vista cd'si ile vistayı yükseltebilirmiyim? birde veriler kaybolur mu? direk pc başlarken nasıl cd boot yapılıyor? çok acil cevap bekliyorum sizlerden ;)

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ö.m. lerini kontrol edersen bana ulaşabilirsin.

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
beyler acil cevap bekliyorum cd yi boot dan çalıştıramıyorum yardım edin

yarın xp pro kurucam beyler

service pack 2 olanını mı alsam 3 olanını mı?

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bios ayarlarına girip cd'den çalıştırmak için boot seçeneklerinde cd sürücünü en başa al, ikinci sıraya hdd'i koy. ama önce yedeklerini bir yere kaydet.

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
tamam cok sagol kullanici bi deneyeyim :) hdd yoksa ne olabilir floppy mi acaba

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
RE_6 dedi ki:
tamam cok sagol kullanici bi deneyeyim :) hdd yoksa ne olabilir floppy mi acaba
o yoksa ciddi bir problem olur. bilgisayara işletim sistemi kuramazsın, bilgilerine erişemezsin falan. flopy'yi sonlara at. sonra boot ayarlarında hdd'yi birinciye getir, cd sürücüyü ikinciye getir. açılış yaparken cd arama yapmayacağından açılışta biraz hız kazandırır.

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
olmuyor...

>Advanced Bios Settings
>Boot Sequence
Floppy
LS120
CDROM
ZIP100
USBFDD
USBZIP
USBCDROM

bunlar var üç tanesi var.. olmuyor pc'den biligisayarımdan çalşıtırınca iyi olmuyor harddiski bölemiyorum :(

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
CDROM'u birinci sıraya atarsan olur. Bu verdiklerine göre hdd ls120 olan ikinci sırada ve cdrom da 3. sırada. "pg up" "pg dn" ile yerlerini değiştirebilirsin. bu arada bilgisayar açılırken biosa girip yap istersen.

Bir de windows ortamından hdd'i bölümlemek için partition manager gibi programlar kullanmanı tavsiye ederim (ben kullanmadım hiç ama :S ). Bilgilerini kaybedebilirsin ve bilgisayar açılmaya bilir. Çünkü tek bölümde işletim sistemi için gerekli olabilecek dosyalar diskin bütün yüzeyine yayılmış olabilir; bölüm oluşturunca da birinden diğerine erişim kesilir. xp-cdsi ile format atarken bölüm oluşturabilirsin, böyle bir sorun yoksa.

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
çok sağol 5 - 10 kere boot olarak çalıştıramadım oyun kurar gibi pc'den açınca harddisk bölünemiyor

o verdiklerimi nasıl sıralıyım?

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bilgisayara format atacaksan xp cdsi ile:
cdrom, ls120, floppy,... (geri kalan mühim değil.)
yaparsın öncelikle. format atma biterse ayarlara girip ls120 ile cdromun yerlerini değiştirirsen açılışta biraz zaman artışın olur. format atarken sadece cdrom önce olsun cdden boot etmek için.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
yaw arkazdaşlar ben de bir şey sorayım...
ben de vista kuracağım...
ama şimdi harddisk C ve D diye bölünmüş ya...
ben C ye vistayı kuracağım... D ye format atmayı düşünmüyorum verilerimin hepsi orda Recovery de orda o yüzden Recoveryi kaybetmemek için D ye format atmayacağım...
şimdi ben Vista Cd si ile boot yaptığımda bu vista tüm harddiski format atmaya zorlamaz değil mi? sadece C ye format atabilirim...
bir de sadece C ye format atıp Vistayı kurduğumda Vista D deki dosyalarımı tanır değil mi?
bu arada C Fat32 olarak formatlanmış bundan sorun çıkmaz değil mi :D
yaw insan vista cahili olunca soruyor işte böyle yoksa bu güne kadar linux kurdum xp nin her türlüsünü kurdum ama şimdi elimin altındaki laptop olunca recoveryi kaybetme korkusu var :S yardım lütfen

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
korkma hiçbir şey olmaz.Xp deki gibi vista kurarken de partion yapabilirsin.Sen vista kurarken C yi biçimlendir vista kendisi biçimlendirecektir.Sana herhangi bir şey sormaz.D deki dosyaların ise güvende ve vista hepsini tanıyacaktır.

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
xp pro kuracağım bu gün cd'sini alıcam
sizce service pack 2 olanını mı 3 olanını mı alıyım

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
tabiki 3 almalısın yoksa kotanı baya bi harcarsın.Bu arada sen vista kullanmıyormuydun?

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
taktım sp3'lü xp cdsini boot yapabildim ;D harddiski biçimlendirdim ve ikiye böldüm. teki c teki ı oldu. xp'yi c'ye kurmadı ı'ya kurdurdu. kurulum kısa sürdü ama kullanıcı ayarları yaparken intenet ayarlarını girmedim xp internete girmiyor. sonra yapamıycam diye vista'yı kurdum. ama bi baktım xp gitmemiş ;D
269 gb'lik bölümde vista 196'lik de xp var başlarken seçtiriyor. manyak oldu ya ;D
teki vista ultimate teki xp pro sp3 ;D ama xp internet'e girmiyor nasıl yapabilirim onun ayarlarını?

tabiihab

Asistan
Reaksiyon puanı
1
RE_6 dedi ki:
taktım sp3'lü xp cdsini boot yapabildim ;D harddiski biçimlendirdim ve ikiye böldüm. teki c teki ı oldu. xp'yi c'ye kurmadı ı'ya kurdurdu. kurulum kısa sürdü ama kullanıcı ayarları yaparken intenet ayarlarını girmedim xp internete girmiyor. sonra yapamıycam diye vista'yı kurdum. ama bi baktım xp gitmemiş ;D
269 gb'lik bölümde vista 196'lik de xp var başlarken seçtiriyor. manyak oldu ya ;D
teki vista ultimate teki xp pro sp3 ;D ama xp internet'e girmiyor nasıl yapabilirim onun ayarlarını?

öyle bi yazmışsın ki istemediğin şeyler olmuş ama sen bunlara sevindin mi üzüldün mü hiç belli olmuyor :D bence bi pc de iki sistem mecbur kalmadıkca gereksiz. Denetim masasında Ağ ve internet bağlantılarından internet ayarlarını yapabilirsin. Modemini tanıtman gerekebilir. Birçok sebep olabilir nete bağlanmaması için ama hepsi ufak tefek ayarlardır. Kurcala biraz :D

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
ı diskini biçimlendirip xp'den kurtuldum ama başlarken seçtiriyor önceki sistem mi vista mı diye ondan nasıl kurtulabilirim

ı diskini tekrar c ile birleştireblirmiyim