Format Atmak Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RE_6
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
arkadaşlar 1 saat içinde pc mi vista yapacağım sorularımı cevaplarmısınız?

1. vista cdsi(üstünde ürün kurtarma yazıyor) ultımate yada normal mod kurmak istiyorum home olmasın yani mümkün mü?
2. cd yi boot yapın diyordu direkman bilgisayarım - d sürücüsünden - açsam olmaz mı?
3.diyelim vistayı kurdum ne yüklemem gerekir ekran kartı driverı haricinde? realtek msı falan?
4.birde c yi oluşturun diyor du o nasıl olucak
5.sabit diski ikiye bölmek istiyorum
6.yardım edibilecek biriniz öm ile telefonunu atsa sorun yaşarsam diye ;D

hadi cevaplarınızı bekliyorum şu anda verileri yedekliyorum.. ;)

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
daha önce vista kurdum ben ama sorunlarını tam anlamadım vistada şuan kurulum ile ilgili hatırladığım tek şey cnin yedeğini almana gerek yok kurulum esnasında sana soruyor eski işletim sistemini sileyim mi yedekleyeyim mi diye sende yedekle derse c de bir dosya oluşturuyor windows old diye xpdeki herşeyi oraya atıyor driverlere gelince sen dvdnin yüklediğine bakma yinede vista uyumlu olanları indir ve kur yada önce indir sonra format at

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Join ME dedi ki:
6.yardım edibilecek biriniz öm ile telefonunu atsa sorun yaşarsam diye ;D

Şunu yazmasaydın, yardım edeceği varsa da yardım etmez millet ;D

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
niye ki ben formatla uğraşırken internetye bağlanamayacağım nasıl soru sorucam kötü niyetim sıfır (A) B)

sildiğimiz şeyler nasıl geri alınıyor ama shift del le sildim :D

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
sildiklerini geri alma işi biraz uzun anlatmak için birebir görüşmek yada yanlış hatırlamıyorsam forumda konus vardı resimli anlatımla ona bakmak lazım.vista aynı xp gibi tak kur aç o kadar gözünü korkutmasın ama makinen iyi değilse performans olarak sıkıtı yaşayıp silebilirsin bilgin olsun.makinede c ve d varsa aynen devam eder hdd bölünmüş olarak kalır yani tabi değiştirmezsen kurulum esnasında vistanın yükleme ara yüzü kullanıcı dostu sana pek bir şey yaptırmıyor kendisi hallediyor ama vista yükleme konusunda kesin kararlımısın onu düşünmek lazım :D

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
evet hadi bakalım artık :)
birde yapamazsam bile eski sağlam ayarlarla başlatıyor

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
işte modluk böyle oluyor demekki ben forumda vardı diye hatırlamaya çalışıyom mod şaaakk dye veriyor linki süpersin erthon :D

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
neyse çok sağolun yaklaşık 40 şarkı falan yanmıştı onları bir daha indirirm ^^

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
çok sağol serious46 şu an vistayı kurmuş bulunmaktayım :) acaba harddiski nasıl ikiye bölebilirim?

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Partiton Magic ile bölebilirsin google araştırırsan pek çok kaynak mevcut :)

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
neden vistayı yuklerken bolmedin?

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
makinedeki dosyaların silinmesi konusunda sıkıntı yaşamıyorsan at yeniden bir format o esnada böl hdd'yi bu arada souris46 nickim :D

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Partiton magic ile veri kaybetmeden bölebilirsin.

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ben ona güvenmiyorum ya ne olur ne olmaz bildiğim kadarıyla sadece işletim sistemi kurulu olmayan disk alanını bölüyor o

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
erol_1982 dedi ki:
Partiton magic ile veri kaybetmeden bölebilirsin.
Partition magic para mı oduyo sana erol :D
arkdaş formatı ilk defa yapmış partittionu bi yszılımla yapması zor gelebilir. en iyisi ve en kolayı(veri kaybı-zaman onemli değilse) format sırasında olandır.

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Pek çok resimli kaynak var bizde bu yollardan geçtik herşeyi kendimiz öğrendik deneme yanılma yöntemiyle oda öğrenir.Pc işi risk işidir.Denemeden öğrenemezsin.

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ben olsam hdd daha yekpare iken yapmazdım part magic olayını önce format atar diske ikiye üçe beşe her neyse bölerim sonra part magic kullanmayı denerdim eşşeğimi sağlam kazığa bağlardım.ne olur ne olmaz

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
yorumlarınız için teşekkür ederim ben zaten böyle şeylerden bıkmam o yüzden bi dahakine ikiye bölerken buradan bilgi alırım ;)

ortitorti

Asistan
Reaksiyon puanı
0
souris46 varya süper anlatmş ya.ayakta alkışlanırbu.adam nekadar da soğukkanlı.

millet vistadan xp ye döncem diye göbegini yarıyo adamım vita kurcam yar dım edin diyo
dünya ters işte ne yaparsın.

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
ortitorti dedi ki:
souris46 varya süper anlatmş ya.ayakta alkışlanırbu.adam nekadar da soğukkanlı.

millet vistadan xp ye döncem diye göbegini yarıyo adamım vita kurcam yar dım edin diyo
dünya ters işte ne yaparsın.
ama arkadaşım ben vista ile xp arasındaki performans farkından çok da iyi anlamadığım için vistayı seçtim ;)

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ya işletim sistemi işletim sistemidir.sen tutupda celeron 300 makineye xp kurarsan xpden de verim alamazsın.adamlar sistemi yapmış ancak onun dişine göre bir bilgisayar yapın varsa performans alırsın gerisi boş yok vista xp ufak tefek sorunlar olur o kadar her yeni ürün doğarken sancılı gelmek zorundaki sıkıntılara çözüm üretilebilsin

ben vista ilk çıktığı hafta 4. gün internetten aldım :* 3 dvd var evde hepsini kurdum performanstan yana sıkıntım yoktu sadece bazı driver ayarları vs ufak çaplı sıkıntılarım vardı kaldırdım şimdi zamanı gelsin tekrar yükleyeceğim teması sesleri görsel yapısı iyi yani hoşuma giden yanı o vista güzel bir işletim sistemi ama halen eksik yanları var bana göre

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Join ME dedi ki:
Erthon dedi ki:
Format at/atma sildiğin dosyayı (Hard disk'i doldurmamak şartıyla) bu program ile geri getirebilirsin

Forumda resimli anlatımı
bi şey daha soracağım şarkılarım yedeklediğim dvd den 40 50 şarkıyı okumuyor bu program onları tamir eder mi? (:
O program Hard diskteki silinen verileri geri getirmek için CD ile bir alakası yok.
CD çok çizikse muhtemelen kurtarman zor olur yada hiç olmaz.

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
tamamdır sağol ;)

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Join ME dedi ki:
Erthon dedi ki:
Format at/atma sildiğin dosyayı (Hard disk'i doldurmamak şartıyla) bu program ile geri getirebilirsin

Forumda resimli anlatımı
bi şey daha soracağım şarkılarım yedeklediğim dvd den 40 50 şarkıyı okumuyor bu program onları tamir eder mi? (:

join me onun cevabıda basit manava git bir adet muz al, muzu ye kabuğu ile cdnin üzerini güzelce sil yedir kabuğu yani cdnin üzerine daha sonra evde camsil varsa sık üzerine ipek narinliğinde bir bezle sil tak bakalım çalışacak mı ;) :* kocakarı yöntemi ile cd kurtarma konusu resimli anlatırım bunu foruma :D

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Join ME dedi ki:
Erthon dedi ki:

Forumda resimli anlatımı

CD ROLLER programı Windows tarafından okunamayan ve hatalı olarak gösterilen veriyi kurtarabilir bozuk ve çizilen CD ve DVD'lerinizdeki veriyi kurtarabilirsiniz.

http://www.cdroller.com/