Format Atmadan Disk Birleştirmek ???

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Selamun Aleyküm arkadaşlar kolay gelsin.Başlıktada belirttiğim gibi format atmadan diskleri veri kaybı yaşamadan veya performans düşüklüğü olmadan birleştiren program varmı ? Nedenine gelince.Harddisk kapasitesi doldu.Bende 1Tb samsung sipariş verdim. Şuan 3 disk olarak kullanıyorum."C" de windows yüklü.Bende "C" ile "E"'yi birleştirmek istiyorum."E"deki depomu yeni alacağım hardiskke aktaracağım.Sonra 2 diske format atmadan birleştirebilirmiyim ? Önerebileceğiniz bu işte uzman yazılım varmı ?

Not:İnşallah yanlış yere açmamışımdır :cool:

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
C ve E partitionları aynı harddisk içindeyse birleştirebilir. Eğer işletim sistemin Xp ise Partition Magic 8 TR ile yapabilirsin..

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Tek harddiskde. Windows 7 :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
windows altında disk yönetiminden yapabilirsin ama daha basit programla istersen
EASEUS Partition Master Home Edition(ücretsiz versiyondur işini görür) yada Acronis Disk Director Home,Wondershare Disk Manager,partition magic,norton partition magic (bunlar ücretlidir tabi internette bulunmayacak sey yoktur:))

agzina kadar cakılı disklerde birlestirme riski iştir, birlestirirken dosya sistemi raw olma olayi basıma geldi.

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Kullancağın programın windows 7 uyumlu olup olmadığına mutlaka bak, ben eski bir sürümle yapmaya kalkmıştım bilgisayar yeniden başladığında harddiski uçurmuştu. Ubuntu ile kurtarabilmiştim ağdan arkadaşın laptopuna kopyalayarak.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
partition magice bulasma eski program, digerleri isini görür. easeus,acronis iyidir

freeseatr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
patition magic benim biosu yedi hiç bulaşma öyle programlar kullanma bildiğin yol en iyisidir format

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Tamam arkadaşlar EASEUS'u deneyeyim.Sorun yaşamam inşallah.Yarın alacam o zaman yazarım sonucu

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
en iyi yol format olurmu ya, veri kaybı olmadan halleden programlar var.

Reaksiyon puanı
189
İki sürücüde de veri varsa olmaz o iş. Buradaki mantık birini silip diğerinin alanı genişletmek ile alakalıdır. Ayrıca bilgisayarındaki diskler C,D,E gibi bölündüyse yani ilk partition C, ikinci D, üçüncü E şeklinde ise 1. ile 3.'yü birleştiremezsin. Partitionlar yan yana olmalı. Çünkü dediğim gibi birini silip alanı genişletmek ile alakalı olduğu için arada başka partition varsa yapılması olanaksızdır...

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
partition magic in yeni sürümü var win7 için ben yaptım gayette düzgün birleştirdi

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şimdiye bu sorudaki gibi yapmadım. Ama olmaz gibi geliyor.
Ben olsam şöyle yapardım;
sondaki harddiskin bilgilerini tamamen öncekine aktarıp (kopyala-yapıştır) sonra formatsız silip öncekini ikincini kaplayacak şekilde genişletmek.
Bu yolla eğer ikincisinde işletim sistemi varsa çalışmayabilir. Ama ilkinde ise çalışır. Başlatma problemi olur.

Bunları ben sadece linux ta yapıyorum. windows programlarını kullanmadım. Linux ta ençok kullandığım gparted. Kusursuz yapıyor. Yalnız başlamış bir işi sakın iptal denememek lazım her iki harddisk biligileri kaybolabilir.

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Arkadaşlar böle bi hata veriyor "işlem iptal edildi!" Neden olabilir ? İşletim sisteminden mi kaynaklanıyor yoksa ? Window 7 ultimate sp 1 Harddisk 2 düşüyor ama istediğim "C" birimini arttırmıyor. W7 dvdsi olmadandan açmıyor bu işlemi yaptımmı ?
1zx2nvc.jpg