Format Atma

Reaksiyon puanı
6
Herkese günaydın. Bizim evimizde 2 tane pc var . Ben eskisinin hdd sini söküp yenisine taktım ve hdd de ne var ne yok kalıcı olarak sildim. Şimdi eski olana da ihtiyacım oldu. Format için flaş hazırladım boot menüsüne girdim ve pc çöktü. Yeni pc ye hdd yi takıp c diskini g diskine klonladım. Ancak sonuç değişmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.

Reaksiyon puanı
6
Hdd silindiği için pc çöküyor ve bu yüzden format atamıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca hdd yi yeni pc ye takıp ona ikinci işletim sistemini kurmayı denedim ancak beceremedim

Ayrıca eskiye atmak istediğim işletim sistemi pardus

İki kasa da everest

Son düzenleme:

CoderF Sapiens

Asistan
Reaksiyon puanı
116
Hdd silindiği için pc çöküyor ve bu yüzden format atamıyorum

Ayrıca hdd yi yeni pc ye takıp ona ikinci işletim sistemini kurmayı denedim ancak beceremedim

Ayrıca eskiye atmak istediğim işletim sistemi pardus
Bakın pardus gerçekten kötü bir işletim sistemi tama çok güzel görünüyor ama kurması gerçekten zor çoğu zaman hata alıyorsunuz bazen durduk yere hata alınıyor benim firim biraz daha hatasız bir işletim sistemi ubuntu ya da manjora kurmanız eğer 0 dan format atıcaksanız yardım edebilirim ama disk kopyalama işlemi hakkkında bir fikrim yok

Reaksiyon puanı
6
Ben de zaten pardusu denemek için atacaktım. Ne de olsa bizim işletim sistemimiz

Benim sorunum kısaca eski pc ye format atmak istiyorum. Ancak boot menüsü ve bazı .dll dosyaları zarar gördüğünden format atamıyorum 20 saniye sonra pc çöküyor

En azından zarar görmüş dosyaları onarmanın bir yolu var mı?

Son düzenleme:

CoderF Sapiens

Asistan
Reaksiyon puanı
116
Ben de zaten pardusu denemek için atacaktım. Ne de olsa bizim işletim sistemimiz

Benim sorunum kısaca eski pc ye format atmak istiyorum. Ancak boot menüsü ve bazı .dll dosyaları zarar gördüğünden format atamıyorum 20 saniye sonra pc çöküyor

En azından zarar görmüş dosyaları onarmanın bir yolu var mı?
flash belleği takıp windowsu formalamanız lazım dll dosyaları sadece windowsta vardır windowsu formatlayın tekrar windows kurun sonra pardus kurun dual boot yapmak istiyorsanız eğer diski bölmeden dual boot yaptıysanız ztn gg illaki format olması lazım boot menüsü bozuk değildir windows dağıldığı için o boot menüsünde gözükmediği içindir.

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Hocam bir işletim sistemini merak ediyorsanız her zaman sanal makineye kurun. Eğer işinizi görürse gerçek makineye kurarsınız yoksa çok uğraştırır.

*Bilgisayar neden çöküyor ona yardımcı olamayacağım bir fikrim yok. :/

Reaksiyon puanı
6
Acaba diyorum dosya eksik olduğu için mi çöküyor.Ama bios a girdiğim zaman çöküyor normalde biosta cokmez acaba baska bir problemi mi var

1qazse4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
format atmak icin pc nin acilmasi lazim degil, bios menusu acilsin kafi. bios tan pcyi CD yada USB den
baslatmayi sec. Bir linux dagitiminin live CD/USB sini kullanarak bas formati. Hatta dagitimi kurmadan
live CD/USB uzerinden deneyebilirsin.

NOT: " live CD/USB " hdd ye kurulmaya ihtiyac duymadan cd veya usb uzerinden calisiyor demek. Tabi bunlar istersen kurmana imkan veriyorlar.

BIOS pilini cikar 3-5 dakka oyle bekle sonra geri tak.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Herkese günaydın. Bizim evimizde 2 tane pc var . Ben eskisinin hdd sini söküp yenisine taktım ve hdd de ne var ne yok kalıcı olarak sildim. Şimdi eski olana da ihtiyacım oldu. Format için flaş hazırladım boot menüsüne girdim ve pc çöktü. Yeni pc ye hdd yi takıp c diskini g diskine klonladım. Ancak sonuç değişmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.
Şu rehber işinizi görür hemen linkini vereceğim.

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,217
pardus yerine pisi linux kur

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Buyurun:

Reaksiyon puanı
6
Evet hepsini denedim ama gelişme olmadı

Sorun kasanın başka bir bölümünde mi acaba

Son düzenleme: