Format atma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan compeng
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

compeng

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayara sık sık format atmanın diske zarar vereceğini duydum. bende çok bu konuda çok bilgili olmadığım için sizlere sormak istedim. ayrıca format atarken hep c dekileri d ye kopyala c ye format at derler . bilgisayarımda silemediğim bir trojan olduğu için bende format atmak istiyorum ama c dekileri d ye kopyalarsam bu trojanın d ye geçmeyeceği garantisi var mı?

euphoriazoca

Asistan
Reaksiyon puanı
3
format diske zarar vermez istedğin kadar atabilirsin.. c deki trojen zaten sistem dosyasına bulasmıstır sen C deki datalarını (resim, muzik, film vb.) D ye kopyala sonra da bas formatı trojen falan kalmaz ;)

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Ben format atarken genelde avast yükler çevrimdışı taratırım ne var ne yok temizler sanada tavsiye ederim o şekilde yapmanı.Sık format atmak derken nasıl bir sıklık ayda bir mi haftada bir mi ben oldum olası format atarım herhangi bir sorununu gözlemlemedim ne badsector oluştu nede ses gelmeye başladı. Cden D ye kopyalama mantıgı tüm diski degil tabiiki belki biliyorsundur ama yinede söyleyim dedim önemli bilgilerini ve silinmiyecek dosyalarını atsan yeterli D sürücüsüne.

MXfreeze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
antivirüs vb taradınmı bulamıyomu trojanı? taradıysanda sana avg free öneririm. www.avgfree.com dan indir Dosyalarını D ye at daha sonra Tarattır. Formatını at. formattan sonra ilk olarak avg free kur. %90 ihtimalle sorun çıkmaz.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
gecenın 4 unde format atmaya kalkmada ne yaparsan yap :D

başımdan gecen bıraz komık bı olayı anlatım :D
bende usb adsl var(DI) gecenın 2 sınde format fln attım sıstemı kuruyorum c ve d yı sıldım fln :D c ye tekrar windowsu fln kurdum modemı tanıttım hersey normal cok guzel calısıyo bılgısayarımı actım ana o da ne D yı kurmamısım :D saat 3,5 a yaklasıyo herneyse tekrar ana ekrana dondum ama nasıl uykum var :D biçimlendirme işlemi yapmadan bitsinde yatım diyerek onada windows kurmusum :D bilgisayar açılıyo bakıyorum 2 windows gözüküyo (C ve D de ayrı ayrı :D) sonra olsun dedım bısı olmaz yıne format atarım vs pc yı yenıden baslattım formatı attım C yı kurdum d yı bıcımlendırme ıslemı suruyoken uykuya dalmısım (saate baktıgımda en son 4 u gecıyodu) sabah ezanının sesıne uyandım fln baktım hala wındows mavı ekran acık :D herneyse kapadın fln hersey normal

ertesı gun ayık kafayla baktıgımda asırı yuklemeden dolayı usb adslı yakmısım :D:D bı ıkı gun vura vura ıdera ettık modemle
en son ıcını acım bakım dedım belkı temassızlık vardır actım baktım ılk once elektrık carptı :D daha sonra bıraz daha kurcalım dedım modemden dumanlar cıkmaya basladı :D sonra 2-3 hafta ınt sız kaldık :D

yanı sen sen ol gece gece sıstem kurmaya kalkma yoksa hıc bıseye zararı yok :D

compeng

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne sıklıkla :) su ana kadar hiç format atmadım :blushing: format atarken taratmaya neden gerek var mı zaten sistem en baştaki haline dönmüyor mu yani taratmasak bile bu trojan silinmez mi? bir cok antivirus programıyla taradım ama bulamıyor bile.ayrıca trojanın belgelerime değil de sistem dosyalarına bulaştığını öğrendiğim iyi oldu :) bu virüs için de geçerli mi?

---------- saat 15:53 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:49 eklenmişti ----------

gecenın 4 unde format atmaya kalkmada ne yaparsan yap :D

başımdan gecen bıraz komık bı olayı anlatım :D
bende usb adsl var(DI) gecenın 2 sınde format fln attım sıstemı kuruyorum c ve d yı sıldım fln :D c ye tekrar windowsu fln kurdum modemı tanıttım hersey normal cok guzel calısıyo bılgısayarımı actım ana o da ne D yı kurmamısım :D saat 3,5 a yaklasıyo herneyse tekrar ana ekrana dondum ama nasıl uykum var :D biçimlendirme işlemi yapmadan bitsinde yatım diyerek onada windows kurmusum :D bilgisayar açılıyo bakıyorum 2 windows gözüküyo (C ve D de ayrı ayrı :D) sonra olsun dedım bısı olmaz yıne format atarım vs pc yı yenıden baslattım formatı attım C yı kurdum d yı bıcımlendırme ıslemı suruyoken uykuya dalmısım (saate baktıgımda en son 4 u gecıyodu) sabah ezanının sesıne uyandım fln baktım hala wındows mavı ekran acık :D herneyse kapadın fln hersey normal

ertesı gun ayık kafayla baktıgımda asırı yuklemeden dolayı usb adslı yakmısım :D:D bı ıkı gun vura vura ıdera ettık modemle
en son ıcını acım bakım dedım belkı temassızlık vardır actım baktım ılk once elektrık carptı :D daha sonra bıraz daha kurcalım dedım modemden dumanlar cıkmaya basladı :D sonra 2-3 hafta ınt sız kaldık :D

yanı sen sen ol gece gece sıstem kurmaya kalkma yoksa hıc bıseye zararı yok :D

:):):):) uyardığın için sağol gerci bende hiç format atmadığım için bilgisayarımın basına bişey gelmiyeceği konusunda süpheliyim kesin bişeyleri yanlış yaparım:):)

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Ne sıklıkla :) su ana kadar hiç format atmadım :blushing: format atarken taratmaya neden gerek var mı zaten sistem en baştaki haline dönmüyor mu yani taratmasak bile bu trojan silinmez mi? bir cok antivirus programıyla taradım ama bulamıyor bile.ayrıca trojanın belgelerime değil de sistem dosyalarına bulaştığını öğrendiğim iyi oldu :) bu virüs için de geçerli mi?

Atmadan önce taratki Dye aktardıgın dosyalarda saglam virüs varsa bulaştıysa bile silinsin diye :)