Form Gönderme ve Ön İzleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan myefsane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Kod:
<form action="duzenle.asp?id=<%=request.querystring("id")%>&islem=" method="post" name="minieditor" id="minieditor">

<textarea name="mydata" cols="50" rows="10" id="metinalani"><%=Rs("mydata")%></textarea>

<input type="submit" name="Submit" value="Önizleme">

<input type="submit" value="Gönder" name="B1"></p>

Gönder dediğimde düzenle.asp ye veriyi gönderiyor ancak ön izledediğimde bunu nasıl onizle.asp ye gönderebilirim anlayan arakdaşlardan yardımlarınızı bekliyorum.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Javascript yazman gerekir bu şekilde yapamazsın.
onclick özelliğini kullanman gerekecek, bunun için de javascript ile onclick özelliğinin kullanacğıu fonksiyonu hazırlaman lazım.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Ozaman şöyle sorayım java bilen var mı? :)

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
walla yardımcı olmak isterdim ama o kadar zamanım yok
arama yaparsan hazır kod bulabilirsin,
ücretsiz JS kodu veren çok site var...

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Yani buradaki gibi cevapla ve ön izleme yapmak gibi birşey yapmak istiyorum bunun içinde java bilmek mi gerekiyor.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Java değil JavaScript ikisi tamamen farklı
hazır kodlar var ararsan bulabilirsin.

yada iki aşamalı yaparsın ilk aşamada tıklayınca önizleme yapar, sonraki aşamada (önizleme penceresinde gönder tuşuna basınca gönderir.)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Tek butonla 2 iş yapmak değil amacım gönder dediğimdeveriyi kayıt edeceğim öz izle dediğinde ön izleme yapacak bunun bu kadar zor olmaması lazım bir yerde hata yapıyorum ama bulamıyorum.

Reaksiyon puanı
189
önizleme için bir sayfa yapıp veriyi o sayfaya yönlendir. önizleme sayfası verinin gösterildiği sayfa ile aynı tasarıma sahip olursa göreceğin veri de sayfaya kaydedip sayfanın çağıracağı ile aynı olur. gönder tuşu içinde kaydet sayfası yapıp veriyi veri tabanına kaydettirebilirsin.

biri önizleme sayfasına gönderip sadece veriyi ekranda gösterecek, diğeri ise veri tabanına kaydedecek...

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
ben asp bilmiyorum
PHP ile böyle yapılabiliyo, php sayfaları asp yaparsın
JS extra kod yazmadan kendi fonksiyonları ile yapılabiliyormuş.

<form action="">

form içeriği buraya gelsin

<input type="button" value="Önizleme" onClick="this.form.action='previewscript.php';this.form.submit()">

<input type="button" value="Submit" onClick="this.form.action='updatescript.php';this.form.submit()">
</form>
Bu şekilde istediğin kadar düğme ekleyerek farklı görevler atayabilirsin.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Bu normalde html ile yapılıyormuş. js falan hiç gerek yokmuş bir türlü bulamadım ama.

Şöyle sorsam bir sayfada bir tane form gönderimimi yapabiliyoruz Bir sayfada 2 tane gönder butonu kullanamazmıyız?

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
php mantığı ile asp mantığı bu noktada çalışmıyorlar işte sorun burada zaten. O zaman html sorayım bir formu göndermeye yaran kod hangisi bunu buldummu zaten gerisi geliyor.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
php mantığı ile asp mantığı bu noktada çalışmıyorlar işte sorun burada zaten. O zaman html sorayım bir formu göndermeye yaran kod hangisi bunu buldummu zaten gerisi geliyor.

<form action="">

form içeriği buraya gelsin

<input type="button" value="Önizleme" onClick="this.form.action='previewscript.php';this .form.submit()">

<input type="button" value="Submit" onClick="this.form.action='updatescript.php';this. form.submit()">
</form>

ilk input olan, value="Önizleme" olan bir düğme oluşturur ve formdaki tüm verilerini previewscript.php dosyasına gönderir, sen bunu ASP ile hazırladığın önizleme.asp sayfası olarak kullanabilirsin.

ikinci input
value="Submit" olan da verileri updatescript.php sayfasına yollar, bunu da kaydet.asp gibi bir sayfa yapıp düzenleyebilirsin.

yani burada verilerin gönderildiği sayfalarda iş bitiyor. bu düğmeler sadece verilerin hangi sayfaya yollanacığını ayarlıyor, kaydetme yada önizleme senin programcılığına kalmış...

Umarım şimdi anlatabilmişimdir.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Edit:

Kod:
<form action="onizleme.asp" method="post" name="aspnedir" id="aspnedir">

Kafamı karıştıran ya da sorun yaşatan bu kodun en üstte olması bundan dolayı bütün butonları onizle.aspye yönlendiriyordu. bunun için verdiğin kodlar çalışmıyordu teşekkürler yardımın için

Bu sefer de metin kutusu içideki veriyi kayıt etmiyor boş olarak kayıt ediyor kayıtlı olan veriyi ise siliyor enteresan bir durum :D

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Kafamı karıştıran ya da sorun yaşatan bu kodun en üstte olması bundan dolayı bütün butonları onizle.aspye yönlendiriyordu. bunun için verdiğin kodlar çalışmıyordu teşekkürler yardımın için

sorun halloldumu yani anlamadım:wassat:

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
farklı sayfalara gönderiyor ancak kayıt etmiyor bu sefer :) yukarıki mesajda yazdım :)