Fli marka amfi

mentes87

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selamlar arkadaşlar size merakta kaldığım ve öğrenmek istediğim bir konuyu sorucam.elimde ingiltereden gelme fli marka 1000 watt monoblock amfi var ve üzerinde ufak ekranda değerler yazıyor.bu değerler nedir bir önemi varmı size sormak istedim.... resimde görülen amfiden bahsediyorum ve bu amfi sizce iyi bir markamı? elimde bulunan pioneer 14000 watt subwooferi bu amfiye bağladım ama sesi biraz açınca subwooferden koku çıkıyor bu zararlımı?
img0114tbt.jpg

mentes87

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sanırım bilgisi olan yok

Mr_YAMYAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu anfi oldukça kaliteli bir anfidir. Üzerinde yazan değerleri kataloğundan anlayabilirsin.
Sesi biraz açınca subwooferdan koku gelmesi ise 14000W olarak belirtmiş olduğun değerin uyduruk olmasından kaynaklanmaktadır.

mentes87

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
aslında o 1400 watt ben yanlış yazmışım:) sizce 1400watt pioneer subwoofer bu amfiya ufakmı kalmış?

Mr_YAMYAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aslında o 1400 watt ben yanlış yazmışım:) sizce 1400watt pioneer subwoofer bu amfiya ufakmı kalmış?

:D
Bence o hoparlör 140 Watt bile değildir. Üzerinde yazan değerin 1400 ya da 14000 olmasının hiçbir önemi yoktur.
Amplifikatör üzerinde yazan 1000Watt değeri bu amlifikatörün tam anlamıyla 1000Watt ürettiği anlamına gelmez. Üreticiler genel olarak sistemden çekilen güç katsayısını güç çıkışı olarak göstermeye bayılırlar. Ancak bu firma ciddi bir firma olduğu için abartmış olmayacaktır. Eğer amplifikatör içerisinde invertör denilen voltaj yükseltici varsa (ki mutlaka vardır) Bu sayede çıkış gerilimini yükselterek belli koşullarda kanal başına belli bir gücü almışlardır.
Bu güç anlatımları takribi şu şekilde olabilir.
4X100W per speaker 4 OHm Single channel
2X200W per speaker 4 OHm Dual channel bridge
2X400W per speaker 2 OHm Dual channel bridge
Görüldüğü üzere güç katsayısı hoparlör empedansına göre oldukça fazla etkin görülmektedir.

mentes87

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
:D
Bence o hoparlör 140 Watt bile değildir. Üzerinde yazan değerin 1400 ya da 14000 olmasının hiçbir önemi yoktur.
Amplifikatör üzerinde yazan 1000Watt değeri bu amlifikatörün tam anlamıyla 1000Watt ürettiği anlamına gelmez. Üreticiler genel olarak sistemden çekilen güç katsayısını güç çıkışı olarak göstermeye bayılırlar. Ancak bu firma ciddi bir firma olduğu için abartmış olmayacaktır. Eğer amplifikatör içerisinde invertör denilen voltaj yükseltici varsa (ki mutlaka vardır) Bu sayede çıkış gerilimini yükselterek belli koşullarda kanal başına belli bir gücü almışlardır.
Bu güç anlatımları takribi şu şekilde olabilir.
4X100W per speaker 4 OHm Single channel
2X200W per speaker 4 OHm Dual channel bridge
2X400W per speaker 2 OHm Dual channel bridge
Görüldüğü üzere güç katsayısı hoparlör empedansına göre oldukça fazla etkin görülmektedir.

bilgiler için teşekkür ederim.sizce bu amfiye en uygun subwoofer hangisi olabilir???

Mr_YAMYAM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uygun bir marka veremeyeceğim. Ancak piyasada bulunan PIONEER ve JBL gibi markaları inceledim ve hiç beğenmedim.
Alırken hoparlörün yapılış özelliklerini iyi incelemeli ve mümkünse 30cm veya daha büyük hoparlörleri tercih etmelisin. Keza sırf membranın büyük olması da kriter değildir. Mıknatısın ana maddesi ebatı da ve hatta en önemlisi içerdeki bobinin kalitesi ve meteryali de büyük önem taşımaktadır.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Anfi subwoofera göre yüksek olduğu için o koku gelir. Ve anfi kaliteliye benziyor.