Flash - Test

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar merhabalar.
Adobe Flash CS5 te proje hazırlamam gerekiyor.

Projemi tamamladım , fakat bazı eksiklikler var.

5 sorudan oluşan 1 test yapmak istiyorum.
Cevaplara göre de altta , doğru ve yanlış sayısını yazdırmak istiyorum.

Ve son olarak , basit matematiksel işlemleri nasıl yapıcaz acaba ?
Okulda flash 8 de basit bir toplama işlemini , 2 inputtext ve 1 dinamik testle yapıyorduk.

CS5 'te tfl text olarak çıkıyor.
Bir de onu sormak istedim.

Yardımcı olacak örnek veya link varsa paylaşırsanız veya , yardımda bulunursanız çok teşekkür ederim.

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Action Script panelini aç ve şunları yaz:

import flash.events.MouseEvent;

//Basit matematik işlemi için şöyle yapmalısın:

hesapla_btn.addEventListener(MouseEvent.CLICK, hesapla_fnc);// hesapla_btn isimli butona bir dinleyici atayıp butona tıklandığında hesapla_fnc isimli fonksiyonun çalışmanısını sağlıyoruz.
function hesapla_fnc(e:MouseEvent)//hesapla_fnc isimli bir fonksiyon oluşturup süslü parantezlerin arasına yapılacak işlemleri yapıyoruz
{
var sayi1:Number = new Number(sayi1_txt.text); // yani sayi1 isimli bir değişken oluşturup içine sayi1_txt isimli inputtext in değerini atıyoruz.
var sayi2:Number = new Number(sayi2_txt.text); // yani sayi2 isimli bir değişken oluşturup içine sayi2_txt isimli inputtext in değerini atıyoruz.
var sonuc:Number = sayi1 + sayi2; // sonuc isimli bir değişken oluşturup içine sayi1+sayi2 nin toplamını atıyoruz.
sonuc_txt.text= sonuc.toString(); // sonuc değerini sonuc_txt isimli dinamik text in içinde gösteriyoruz
}

Tlf text gelişmiş, uzun metinler içindir text tool'un properties kısmından tlf text i classic text yaparak eski textboxları kullanabilirsin

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
teşekkür ederim , şimdi uygulayacağım.
bahsettiğim test i nasıl yapabilirim peki.

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
5 adet frame yap her frame e soru ve cevapları hazırla ama cevaplar buton şeklinde olsun. Kodlar için yeni bir layer oluştur. oraya şunları yaz.

var dogruSay:int = 0;// doğru sayılarını tutmak için bir değişken oluşturuyoruz.
var yanlisSay:int = 0;// yanlış sayılarını tutmak için bir değişken oluşturuyoruz.

function dogruCevap():void// Doğru cevaplar için bir fonksiyon oluşturduk ve altına yapılacakları yazdık
{
dogruSay++;
nextFrame();
}
function yanlisCevap():void// Yanlış cevaplar için bir fonksiyon oluşturduk ve altına yapılacakları yazdık
{
yanlisSay++;
nextFrame();
}

Daha sonra her frame e tek tek şu kodları yaz

buton1.addEventListener("click", dogruCevap);// Kodu yazdığın framedeki doğru cevap hangi butondaysa o butona dogruCevap diğerlerine yanlisCevap yaz.
buton2.addEventListener("click", yanlisCevap);
buton3.addEventListener("click", yanlisCevap);
buton4.addEventListener("click", yanlisCevap);

En son ise 6. frame oluştur ve oraya 2 adet dinamik metin kutusu koy
Actions paneline ise şunları yaz:
dogru_txt.text=dogruSay.toString();//dogru_txt isimli dinamik metin kutusuna doğru sayısını yazdırıyoruz.
yanlis_txt.text=yanlisSay.toString();//yanlis_txt isimli dinamik metin kutusuna yanlış sayısını yazdırıyoruz.

Kodları burda yazdığım için hatalı olabilirler eğer hata varsa söyleyebilirsin :D

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
tamam teşekkür ederim.
deniyicem , test için yazdıklarını da ..

fakat toplama işini ;

var sayi1:String;
var sayi2:String;
var sonuc:Number;
function topla(e:MouseEvent):void {
sayi1=sayi1_txt.text;
sayi2=sayi2_txt.text;
sonuc=int(sayi1)+int(sayi2);
toplam_txt.text=String(sonuc);
}
hesapla_btn.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_DOWN,topla);

ile yaptım.
verdiğin şekilde , animasyon daki butonlar hareketlendi.
tıklanmıyacak hale geldiler =)

+ olarak pi sayısı nı , nasıl değişken olarak atarız.

---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 17:12 ----------

ArcShotTR , bir işim çıktı . şuan çıkmam lazım.
dönünce hepsini deniyicem.
çok ama çok teşekkür ederim vaktini ayırdığın için.
hayırlı akşamlar.

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Belki sen farklı birşeyden bahsediyorsun ama bilemiyorum eğer test yapmak istiyorsan quizmaker gibi profesyonel programlarda çok daha az uğraşarak mükemmel sonuçlar alabilirsin ama bu bir proje veya ödevse bilemem tabi flash tan anlamam da o açıdan :mrgreen:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim de flash 3.0 da 10 soruluk bir test hazırlamam lazım sonunda da kaç yanlış doğru boş olduğunu gösteren bir tablo olucak yardımcı olabilr misiniz ?