Flash Player Virüsü / Zararlı Yazılımı

knoxemre1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar nasıl oldu bilmiyorum ama bilgisayarımda bir flash player virüsü / zararlı yazılımı girmiş. Ama bu klasik facebookta yalan beğeniler yapan virüs değil. Ve sadece chrome'la alakalı bir tarayıcı meselesi de değil. Bütün tarayıcılar da oluyor. Şöyle ki :

Facebook, youtube, google gibi sitelere girmeye çalıştığımda önce şu uyarı geliyor

''WARNING! Your Flash Player may be out of date. Please update to continue''

wLrAAJ.jpg

Tamam diyorum, aynı gerçek flash sitesi gibi bir tasarımla ve yazılarla (Ama web adresi yok dikkat edelim buna) bir sayfa geliyor. İlk karşılaştığımda gerçek sanıp install dedim, ama artık remind me later diyorum ama ikisinde de bir dosya indirtmeye çalışıyor. Setup.exe adında. Ve bilgisayara indikten sonra da çalıştırır çalıştırmaz dosya yok oluyor.

e7zgvm.jpg

KP9kMv.jpg

Bütün interneti araştırdım, karşıma çıkan sonuçlar hep chrome'da ortaya çıkan ve facebookta yalan beğeniler paylaşan bir flash virüsüyle alakalıydı. Bütün tarayıcıları sildim şimdi firefox'u geri yükledim. Sorun hala devam ediyor. Ama her zaman da ortaya çıkmıyor garip olarak. Mesela kimi zaman google'a facebooka youtube a girebiliyorum kimi zaman giremiyorum. Mesela resimde gördüğünüz gibi facebook ve google'a giriliyor. Ama youtube'a girilmiyor. Eminim pc'yi açıp kapatınca da durum değişecek ve youtube'a girebileceğim. Ve bu sorunun bir de ssl boyutu var sanırım ki onu hiç anlamadım. https://www.youtube.com yazıp enterladığımda ssl hatasından dolayı siteye giremiyorum, o da şöyle :

e5J7DR.jpg

Sorun böyle arkadaşlar, benzerini hiçbir yerde bulamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,762
Tarayıcıları kaldırıp, tekrar kuracağına, bir Anti virüs programı ile taratsana. Yokmu kurulu ve güncel bir güvenlik programın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bilgisayarın tarih saat ayarlarına bakmayı dene bundan da olabilir

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Malware Bytes Antimalware ve ADWCleaner programlarını kurup, tarama yapın. O tür zararlılar elle silinme yönetemi ile etkisiz hale gelemzler. Kayıt deftersi ve Windows'un değişik bölümlerinde etkisini sürdürür.

Mutlaka dediğim programlarla sistemini tarat.

knoxemre1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Malware Bytes Antimalware ve ADWCleaner programlarını kurup, tarama yapın. O tür zararlılar elle silinme yönetemi ile etkisiz hale gelemzler. Kayıt deftersi ve Windows'un değişik bölümlerinde etkisini sürdürür.

Mutlaka dediğim programlarla sistemini tarat.

Dediğin programlarla tarama yapacağım, alacağım sonucu yazarım. Teşekkür ederim

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
İlk olarak virüs kaptığına dair birşeyler olursa önce birkaç antivirüs programı ile tarama yapmalısın.İkinci olarak da senden izinsiz yüklenen hiçbir programı açmamalısın,ki zararı ikiye katlama .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
tarama yapmayın bende de aynı sorun vardı dns ayarını değiştir kardeşim

kartal491

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Konuyu hortlatcağım aynı sorun bendede var bende nerden bulaştı bilmiyorum.Format attım,eset - avast ile taradım.Bu programlarıda denedim Malware Bytes Antimalware ve ADWCleaner fakat sorun hala devam ediyor.Arkadaşın dediğine ek olarak bu hatadan sonra facebookta gelen arkadalık istekleri,bildirimlere tıklasam yada onaylasamda çalışmıyor.
Bu virüs sadece youtube - facebook - googleda çalışıyor diğer sitelerle bi sorunum olmuyor fakat bu 3 site olmadan bişeyde olmuyor lütfen yardım.
Söylemeyi unutmuşum combofixide denedim.

RippLy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı sorun bende de var ama bi türlü çözüm bulamadım hala giremiyorum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Link Çözüm burada arkadaşlar.

norm_life

Doçent
Reaksiyon puanı
54
aynısı dün komşumun pc sinde meydana geldi. malwarebytes programını indirip taradım bulduğu bütün zararlı yazılımları karantinaya aldım ve sorun çözüldü. sizde deneyin işe yarayabilir.

raist41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ve sonunda bu virüsden kurtuldum
icon_smile.gif
eseti silip kaspersky'in 30 günlük deneme sürümü ile tarama yaptım ve sorunum çözüldü 5 virüs buldu temizledi ve http://www.google.com yazınca virüs çıkmıyor vehttp://www.facebook.com sorunsuz açılıyor. bu sorunla karşılaşan olursa bunu bi denesin link aşşağıda
sağ alltaki kutuya mail adresinizi yazın ve onun altındaki proceed to dowload butonuyla indirin kurun eğer başka virüs programı varsa silmenizi ister. kurdukdan sonra güncelleyin güncellemenin ardından taratın Full scan seçeneğiyle sorun bende çözüldü inşallah sizde de çözülür. konuyu takip ediyorum...

Kaspersky indirmek için linke tıklayın 5 saniye bekleyin reklamı geçe tıklayın.
icon_-1.gif

;........................................................................... http://bc.vc/JTmODZ

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhabalar. Aynı sorun bendede var. Pc'me defalarca kez format bile attım. Halen daha kurtulamadım. Tam olarak çözümünü bilen var mı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhabalar aynı sorun bendede var. Pc'me defalarca kez format dahi attım. Halen kurtulamadım. Tam çözümü bilen birisi anlatabilir mi?

raist41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SDN Okuru demekki modeminden sızmış eğer kullandığın modem markası zyxel ve tp link(bazı modelleri) bu güvenlik zaafından yararlanarak sızıyor yani çözüme gelince
dediğim gibi kaspersky kur güncelle ve full scanla tarat modemine reset at. eğer ttnet sen modem kurulumunu otomatik olarak http://bc.vc/BbjpVy bu programla yapabilirsin. bendeki bu sorun nedeniyle Wi-Fi bağlantısı kurarken tablet ile play storede güvenli bi bağlantı kurulamıyor diyordu. Bilgisayarı kaspersky ile tarattım bilgisayarım flash player virüsünü göstermedi tabletten denedim playstore sorunu devam ediyordu ve modemi resetledim kurulumunu yapdım sorun düzeldi play storeyede giriş yapabiliyorum. bunları bi dene

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar sorunum budur konu açmıştım cevap verilmedi..Tam olarak kesin çözümü nedir kaçkere format attım olmadı sanırsam modemle alakalı birşey lürfen yardım edin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kaspersky ile bende taradım ama virüs bulmadı hala da adobe ekranı gelmeye devam ediyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardesm bendede aynı sorun vardı saate baktım 1 saat geri ondan sonra ileri aldım düzeldi saolasın :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı sorun bendede var virüs bulaştığında chrome kullanıyordum chrome defalarca kaldırsamda kullanıcıyı temizlesemde virüs kendini yeniliyordu sadece facebook üzerinde uzantılar sekmesi açılmıyor direk google mağazaya bağlanıyordu tek çare mozilla kullanmaya başladım. Yaklaşık iki haftadır iphone cihazımdan facebooka girmekte zorlanıyordum dün iiyice kasmaya başladı en son flash player güncelleme uyarısı vermeye başladı. modemim tp link acaba modemden mi kaynaklanıyor telefonuma da mı virüs bulaştı?

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Buradan Emsisoft Emergency Kit [ 215 MB ] indiriyoruz. Program güncellemesi yapıyoruz ve '' DERİN Tarama '' seçeneğini işaretleyip sistemimizi taratıyoruz.

Not : Tarama işleminden önce CCleaner ile sisteminizdeki artık dosyaları temizleyin. Tarama daha kısa sürecektir böylelikle.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar aynı sorunu bende tlfnum da yaşıyorum ve neti kullanamıyorum açmıyor aynı hatayı veriyor nasıl sileceğim bana da yardımcı olabilirmisiniz tlfnun markası dıscovery .. bi anda oldu wifi den bağlanıordum iş yerim de şimdi silemiyorum virüsü .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar geçenlerde dizüstünde flash player sorunu vardı..site site gezmek forum okumak ve herşeyi denemekten usanmıştım..sonunda uyguladığım dns ayarı çok iyi geldi..bugünde tablette aynı sorun oldu..dns ayarlarını değiştirmekle sorun yine gitti...dns ayarlarını değiştirmeniz belki işinize yarar..bir deneyin derim

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
520
Merhaba 2014teki bir konuyu hortlatıcam ama bu konu geldi önüme. Telefonuma bulaştı bu virüs uygulamayı kaldırmaya izin vermeyince panik oldum virüs programı yükleyip kaldırdım bi sorun kalmış mıdır telefona format atmalı mıyım yardım lütfen