Flash Player Sorunu

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba,
Dün buradaki konuyu okuduktan sonra benzer bir sıkıntı yaşamaya başaldım.

Win 7 64bit, Firefox 11. Flash Player Son sürüm.
İzlediğim herhangi bir flash videoda videoyu, sekmeyi veya komple tarayıcıyı kapatsam dahi videonun sesi hala devam ediyor. PC de hiçbir program açık olmamasına rağmen hala video biryerlerde oynamaya devam ediyor.
Bu sorun flash player dan mı kaynaklı yoksa Firefox tan mı kaynaklı?

Çözüme ulaşamadım.
Firefox tan kaynaklı gibi duruyor. PluginContainer'ın kapanmadığını gözlemledim. Yeniden kurulumları vs. yaptım. Bir sonuca ulaşamadım.

Benzer sıkıntılarla son Firefox güncellemesinden sonra karşılaşan oldu mu?
Ayrıca bazı videolarda ses kayması da yaşamaktayım. Özellikle dün akşam her videoda ses kayması yaşadım.

Keşke yukarıdaki adreste @El Padrino nun mesajını okumasaydım. :laugh: Sabah aklıma takıldı. Windows güncellemelerinden de kaynaklı olabilir.

İyi Sabahlar.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
bugün firefox 11 güncelleştirmesini yaptım, ondan sonra şu sorun baş göstermeye başladı. yıllardır firefox kullanıyorum, hiç böyle bir şey ile karşılaşmamıştım. sendeki sorun da firefoxtan olabilir.

JIZh6.jpg

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Biraz önce de benzer bir uyarıyı bende AVAST ta aldım. Durup duruken Java nın kurulu olduğu dizinde java'nın exe si virüslü bir web sitesini açmaya çalışmış. Avast uyarı verdi. Açılan web sayfası saçma sapan bir yer. Bu PC de virüs yemem imkansız. Bu pc ye sadece kod yazmak ve tasarım yapmak için oturuyorum. Ha bir de SDN. =) geri kalan işler diğer pc den.

Kafayı yedi hepten bilgisayarlar. :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
hayatımda hiç bu kadar uzun süre format atmadığım olmamıştı. eğer firefoxun yüzünden format atmam gerekirse keserim biletini. üstüne kuma getirdiğim chrome'u nikahıma alırım :)

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben tilkimden ölürümde vazgeçmem. :)
Şu Flash player sorununa bir çözüm bulayımda dha bir şey istemiyorum.
Gün içerisinde yardımcı olacaktır arkadaşlar :)

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Selamün aleyküm, hayırlı sabahlar...

Win7 64 Bit uyumlu güncel Flash Player her ne kadar güncel de olsa çeşitli sıkıntılarla birlikte sinir bozmaya devam ediyor... Sorunlar sadece Firefox da ortaya çıkmıyor, yaşattığı sıkıntılardan sonra (sayfa donar, ff ağır işler vs. birçok sorun yaşadım) her zaman olduğu gibi başladım incelemeye birçok açıdan... Opera kurdum test ettim opera çöktü :D 64 Bit güncel Flash Player yüzünden... Maxthon denedim değişen bir şey yok sorun sorun, Firefox-Opera-Maxthon videolarda yırtılma+piksel kalitesizliği de gözüme çarptı... Chrome kurdum baktım sorun yok, nedeni chrome un flash uyumluluğunu kendi içinde barındırıyor oluşu... Nasıl desem, örneğin ben pc den Flash Player ı kökten kaldırdım Revo Pro ile... Fakat chrome da browser ın içine gömülü Flash Player var ve tüm flash içerikleri sorunsuz açıyor, iyi entegre etmişler gayet stabil...

Ama tabi chrome kurunca bitmedi incelemem, Firefox dan tek kalemde vazgeçilmiyor... Bu sefer notebook un recovery sinde bulunan Flash Player sürümünü kurayım dedim, çünkü güncelleme yapmadan önce Firefox - Flash Player sorunsuzdu... 10.2.153.1 sürümlü 32Bit Flash Player ı , Win7 64Bit makineme tekrar kurdum ve sorunu çözüme kavuşturdum... Flash Player 64Bit kullanmayın ben bu kadar inceleme yaptıktan sonra bunu üstüne basa basa söylüyorum... 32Bit en güncel sürümü indirin kurun sorun vermezse onunla devam edin sorun verirse yukarıda da yazmıştım 10.2.153.1 sürümünü kurun sorunu kökten çözün...

Selametle...

EDIT: Flash Player sebep oldu bu ara Chrome kullanmaya başladım ama Firefox yine kurulu yani vazgeçilmiyor bir anda :D Chrome a Adblock + FlashBlock da kurdum Firefox kadar iyi gidiyor bakalım tahtı sallantıda FF un sanki :D

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Firefoxu yıllardır kullanıyorum. Tık demedi kerata. Flash ve Performansla igili de bir sıkıntım yoktu. Fakat 1-2 gündür bu problem olmaya başladı. Bu da tahminime göre Fİrefox 11 i indirdiğimden beri. Video izlememeiş veya farketmemiş olabilirim kısa süre içerisinde.

Sorunun FİreFox tan kaynaklandığını düşünüyorum fakat .özüme nasıl ulaşaiblirim. Tekrar Denedim. PluginCOntainer Kapanmıyor.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
bugün firefox 11 güncelleştirmesini yaptım, ondan sonra şu sorun baş göstermeye başladı. yıllardır firefox kullanıyorum, hiç böyle bir şey ile karşılaşmamıştım. sendeki sorun da firefoxtan olabilir.

JIZh6.jpg
Sorun Firefox'ta değil, SDN'ye virüs bulaşmış maalesef. Diğer tarayıcılarda da aynı sorun var. Siteye her girdiğimde Avira ciyaklıyor :D

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Adblock Plus - FlashBlock vs. kullanıyor musunuz ?

--- Mesaj Güncellendi ---

Firefoxu yıllardır kullanıyorum. Tık demedi kerata. Flash ve Performansla igili de bir sıkıntım yoktu. Fakat 1-2 gündür bu problem olmaya başladı. Bu da tahminime göre Fİrefox 11 i indirdiğimden beri. Video izlememeiş veya farketmemiş olabilirim kısa süre içerisinde.

Sorunun FİreFox tan kaynaklandığını düşünüyorum fakat .özüme nasıl ulaşaiblirim. Tekrar Denedim. PluginCOntainer Kapanmıyor.

Aynı Firefox bende sorunsuz çalışıyor yalnız...

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Normalde kullanıyorum. her 2 sinide. Yeniden Temiz kurulum yaptım. Firefox flash. Aynı sıkıntı devam ediyor.
Hala PluginCOntainer.exe yi kapatmıyor flash kapatıldığı zaman.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Video açıkken video üzerine sağ tıklayıp flash ayarlarına girin ve buradan "donanım hızlandırma özelliğini etkinleştirin"deki tiki kaldırıp deneyin bir de...

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Donanım Hızlandırma tam olarak nedir?

http://www.mozilla.org/tr/firefox/beta/ 11 0b8 beta yı kurarak tüm sorunların çözüldüğünü düşünüyorum. Bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
Ayrıca bahsettiğim sıkıntıya benzer sıkıntılar yabancı kaynaklarda 2-3 gün içerisinde bahsedilmiş. Hatta virüs uyarısı aldığım dosyanın firefox ile bağlantısı olduğuna ve bu sorunların bu yüzden kaynaklanacağı söylenmiş. Bunun içinde Config dosyasından komut ile Plugin COntainer dan o java dosyasını disable etmemiz gerekmiş. Plugin COntainer ı kısaca bu uygulama için devre dışı bırakıyoruz.

Tabi aynı hatamıdır bilemem. Ama bana aynı nedenlerden kaynaklanan hata gibi geldi. Ama Beta sürümü kurunca düzeldi. :)

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Donanım Hızlandırma tam olarak nedir?

http://www.mozilla.org/tr/firefox/beta/ 11 0b8 beta yı kurarak tüm sorunların çözüldüğünü düşünüyorum. Bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
Ayrıca bahsettiğim sıkıntıya benzer sıkıntılar yabancı kaynaklarda 2-3 gün içerisinde bahsedilmiş. Hatta virüs uyarısı aldığım dosyanın firefox ile bağlantısı olduğuna ve bu sorunların bu yüzden kaynaklanacağı söylenmiş. Bunun içinde Config dosyasından komut ile Plugin COntainer dan o java dosyasını disable etmemiz gerekmiş. Plugin COntainer ı kısaca bu uygulama için devre dışı bırakıyoruz.

Tabi aynı hatamıdır bilemem. Ama bana aynı nedenlerden kaynaklanan hata gibi geldi. Ama Beta sürümü kurunca düzeldi. :)

Probleminizin çözüme kavuşmuş olmasına sevindim... Donanım Hızlandırma seçeneği standart olarak seçili halde gelir Flash da, bunun amacı işlemci üzerinde bulunan GPU dan yahut harici ekran kartından yararlanarak Flash kalitesini iyileştirmektir... Fakat bu durum bazen sıkıntılara yol açar, mavi ekran/browser çökmesi/full ekrana alırken ve ekranı küçültmeye çalıştığınızda hafif takılarak bu işlemin gerçekleşmesi gibi... Mesela mavi ekran veren XP SP3 32 Bit yüklü bilgisayarında kardeşim mavi ekran sıkıntısı çekiyordu, donanım hızlandırmayı etkinleştir tikini kaldırdım şimdi kafası rahat mavi ekran görmez oldu... Benim bildiğim bu, selametle

S

SDN Okuru

SDN Okuru
daha önce normal seyrinde olan bilgisayarımın çeviri ayarlarını yaptırdım bilgisyarcıya, ancak adam flash playeri silmiş mi napmış. facedeki videoları izleyemiyorum oyunlar açılmıyor. ancak explorerde videoları izliyorum. flash playeri indiriyorum kaldırıp tekrar kuruyorum hiç bir şekişlde sorunu çözemedim. ne yapayım ki tıkladığım videoların üzerinde flash playeri güncelle yazmasını engelleyip izleyebileyim.??? şimdide tşk yard.için...