Flash player ads virüsü nasıl temizlenir?

renas.kaya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar facebookta flashplayer ads giye bir virüs geziyor son zamanlarda. Benim hesabım da bu virüsten kardeşimin dikkatsizliği yüzünden nasibini aldı.Bu virüs tam olarak nasıl temizlenir? Bilgisi olan var mıdır?

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Aynısı benim bilgisayara da bulaşmıştı, hayatımda ilk defa bilgisayarıma virüs bulaştırdım :) Ama çok profesyonelce yapmış adamlar, faceten gelince inanıyorsun bide :D

Eklentiler bölümüne girip o eklentiyi kapaman gerekiyor ama direk eklentilere tıkladın mı açılmıyor. Bunun için C de users/appdata altında bi yerde chrome eklentileri vardı diye hatırlıyorum, oradan gidip tüm eklentileri sildim, eklentiler sayfası o zaman açılmaya başladı. Eklentilerim gözüküyordu ama çalışmıyordu hiç biri, flash dahil hepsini tek tek sildim. Temizlendi bilgisayar. Daha sonra lazım eklentileri tekrar indirerek kurmuştum.

Tam hatırlamadığım için özet şeklinde yazdım, google da aratınca çıkmıştı çözümü.

sLyGhosT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gelen eklenti Flash Player gibi gözüküyor. Chrome dan eklentilere girdiğinde Google mağazasına yönlendiriyor. Chrome da görev yöneticisinden de Flash Player i sonlandırarak eklentilere ulaşabiliyorsun ama eklentiyi kaldıramıyorsun.
Çözümü yapman gereken Regedit ten
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Google\Chrome\ExtensionInstallForcelist
Bölümüne gel orada bir değer var uzantının yazdığı. Orada eklentinin bulunduğu klasörü bulabilirsin(Örn: C:\Windows\kekelers\) . Hem oradaki değeri hemde eklentinin bulunduğu klasörü silebilirsin. Tarayıcıyı kapatıp açınca sorunun çözüme kavuşacaktır. Bir ihtimal Program Ekle / Kaldır dan Adobe Flash Player 1.90 diye birşey varsa onuda kaldır.

sinangj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben de ayni durumdan muzdaripim. Hatta hesabim 24 saatligine kilitkendi. [MENTION=71702]sLyGhosT[/MENTION] arkadasimin dedigi yontemi denedim. 6 saat sonra kavusacagim profilime. tesekkurler