Flash bellek transfer hızı yavaş yavaş sıfırlanıyor ve duruyor.

Heyamula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Flash belleğe çok cins bi virüs bulaşmıştı onu temizledim sürücü harfi değiştirme ve Hard format attım. Bulaşan virüs dosya attığımda dosya zaten var hatası veriyordu ve 0 kb dosya ismi oluşuyordu bellekte. Bu silindikten sonra ise dosya atarken hız 6mbden bi anda Sıfıra düşüyor ve duruyor. Bi türlü çözüm bulamadım

pcDe Nis 2013 güncel
malware bytes
ve usb security var
ayrıca hjackthis falanda yaptım şu an temiz.
Edit:Chkdsk'da yaptım.

Yeni bir flash taktım 15 gb dosya gönderdim o sorunsuz gitti.

Marka sandisk 8 gb win8 64bit
Yardım edebilecek?

2.edit: Bellek ntfs olmuyor ne hard ne quick ve 20 megabytelık dosya atsam bile aynı durum söz konusu.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=34657]Heyamula[/MENTION] önce flasha sağ tık biçimlendir de
>>biçimlendirirken hızlı biçimlendir tikini kaldır.
>>birim ayırma boyutu olarak da 2048 gibi bir değer seç yada 1024
>>etiket kısmını boş bırak
>>dosya sistemi olarak fat32 seç.

biçimlendir de.
biçimlendirme tamamlanınca flashı çıkar. pc ye reset at.
flash belleğe sağ tık-özellikler-araçlara git
ordan da hata taraması yap.(tartırken hepsine tik koy-hataları onarsın)

bunarı yapınca flash yine düzelmezse mefta olmuştur. bir süre sonra komple bozulur zaten.

bir de dosya kopyalarken teracopy adlı programı bir dene. belki sorun windowstandır.link

olmadı flashı tak
win +R yap- diskmgmt.msc ​yaz. burdan biraz kurcala.

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
17-06-2012, 00:46 Arkadaşlar Sandisk Marka Çin malı 16 gb lık bir flash bellek aldım. 28 tl normal fiyatı ben toptancıdan aldım 20 tlye. 2 gündür birşey yoktu bellek sürekli uyduda takılı oldugu icinmidir nedir ısınmış az önce. Şimdi win 8 de bir dosya attığımda içine 2mb /sn hızla atıyor. önce böyle değildi. işknce gibi. aygıt varsayılanlarıyla biçimlendirmeme rağmen aynı sorun devam ediyor. sorun nedir acaba?

ihRN0V1VsEaps.jpg

Sandisk berbat bir markadır.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bu tarz çin malına 20TL vermek büyük zengilliktir :)Verbatim marka (japonya/ABD şirketi) bellekler daha uygun fiyata alınabiliyor. 16gb 17-18TL. Hatta usb 3.0 modeli 26-27TL

Yıllarca kullandım hiç sıkıntı yaşamadım bellek konusunda.

Buarada Belleğinizin artık arızalandığını düşünüyorum.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bende sandisk cruzer edge var. orjinal. 16 gb. 24 tl ye almıştım.
1 senedir kullanıyorum. yeri geldi readyboost yaptım. bazen oyun attım içine. bazen flashtan oyun oynadım.
şu an dosya sistemi ntfs. pc ile tv arasında gidip geliyor(film için :) )
hız olarak:
okuma 20-25 mb\sn
yazma 5-13 mb\sn
kötü bir marka değil ama en iyiside değil. en iyisi tabiki kingston ve toshiba gibi markalar :)

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bende sandisk cruzer edge var. orjinal. 16 gb. 24 tl ye almıştım.
1 senedir kullanıyorum. yeri geldi readyboost yaptım. bazen oyun attım içine. bazen flashtan oyun oynadım.
şu an dosya sistemi ntfs. pc ile tv arasında gidip geliyor(film için :) )
hız olarak:
okuma 20-25 mb\sn
yazma 5-13 mb\sn
kötü bir marka değil ama en iyiside değil. en iyisi tabiki kingston ve toshiba gibi markalar :)

İstisnalar elbette olacak. Hatta uzun yıllar çalışması doğal değil, istisna sayılmalı bu ürünlerin.
Zaten hepsi bozulacak olsa piyasa riski denen terim olmaz. Sadece Sorun çıkarma olasılıkları tanınmış kore-japonya-ABD firmalarına göre daha yüksek olduğu için para riske edilmemeli diye düşünüyorum.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
İstisnalar elbette olacak. Hatta uzun yıllar çalışması doğal değil, istisna sayılmalı bu ürünlerin.
Zaten hepsi bozulacak olsa piyasa riski denen terim olmaz. Sadece Sorun çıkarma olasılıkları tanınmış kore-japonya-ABD firmalarına göre daha yüksek olduğu için para riske edilmemeli diye düşünüyorum.
doğrudur :)
dediğim gibi bence en iyi marka kingston ve toshiba.
daha önce bu ikisinden flashım vardı ikisinide okulda nasıl olduysa çaldılar :D eminim hala kullanıyordur çalan :D

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
doğrudur :)
dediğim gibi bence en iyi marka kingston ve toshiba.
daha önce bu ikisinden flashım vardı ikisinide okulda nasıl olduysa çaldılar :D eminim hala kullanıyordur çalan :D

Benimde kingstonum 1 gün sonra bozulmuştu :p İstisnamı, kötü şansmı bilemedim :D

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Kingston sağlamdır..(Bir keresinde gömlek cebimde kalmış annemde ç.makinasına atmış 10 dk ka sonra aklıma geldi gidip çıkardım.Kuruttuktan sonra çalıştı.. Halada çalışıyor...)(yaklaşık 5 sene kullandım..)
>>Transcend de çok sağlam son 1 senedirde transend kullanıyorum..(16gb-usb3 lü)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
>>Kingston sağlamdır..(Bir keresinde gömlek cebimde kalmış annemde ç.makinasına atmış 10 dk ka sonra aklıma geldi gidip çıkardım.Kuruttuktan sonra çalıştı.. Halada çalışıyor...)(yaklaşık 5 sene kullandım..)
Seninki bir kere yıkanırken yarıda çıkarmışsın. Benim flash bellek 5-6 kez yıkanmıştır sanırım en az. :)

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Optik parçası olmayan elektronik ürünler kuruduktan sonra çalışır zaten %90.

Valla onun dışında sorunsuzca kullandım ne aldıysam. Ama sende habire çaldırıosun. Seninde arkadaşlarla aran iyi değil galiba :D @NGungor96

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=146208]BLacK+[/MENTION] yav bir günlüğüne diye alan geri getirmiyor :D
yada direk çalıyor :) anlamadım ki :D artık akıllandım okula flash götürmeyecem
(akıllı tahtalarda film izlemek için götürüyodum :D artık başkasından flash alır onu götürürüm)
(akıllı tahtada film de bir ayrı güzel izleniyor :D )

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
@BLacK+ yav bir günlüğüne diye alan geri getirmiyor :D
yada direk çalıyor :) anlamadım ki :D artık akıllandım okula flash götürmeyecem
(akıllı tahtalarda film izlemek için götürüyodum :D artık başkasından flash alır onu götürürüm)
(akıllı tahtada film de bir ayrı güzel izleniyor :D )

Gençlik işte :D

Heyamula

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yenisinide sandisk aldık iyi mi 19lira 16 gb. :laugh: neyse bu da giderse artık kingstona yönelirim.

@NGungor96 dediklerini yaptım. teracopy'de gönderemedi dosyayı. Teşekkürler cevap için.

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bende de sandisk var. Fakat sizinki gibi bir sorunla karşılaşmadım. Bir yöntem var. Ama flash belleğin gitmeside söz konusu. Low level format programını deneyiniz. Dönerse kullanırsın. Dönmezse ise at gitsin :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim kingston var hem de 3.0 işletim sistemi 7 ultimate ama çok yavaş başka bilgisayarlara da denedim yine yavaş flash belleğim bozuldu mu

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
5-6 kez toshiba hayabusa usb belleği makinada unuttum ve bozulmadı. Dış kabı kırıldı ve şu anda elektrik bandı sarıp kullanıyorum