Flash 10.1 İndirilmeye Hazır

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Çeşitli görselleri sanal dünyaya sızdırılan ve Android 2.2 yüklü Nexus One ile harikalar yaratan Flash 10.1 sonunda indirilmeye hazır hale geldi.

Popüler mobil işletim sistemi Android 2.2 Froyo'nun duyurulmasının ardından, yeni sistem ile beraber gelen yenilikler de çok konuşulmaya başladı. Özellikle üçüncü şahıs yazılımlara yönelik iyileştirmeler ve sistem içersine entegre edilen yazılımlar Android'i daha işlevsel hale getiriyor.

Android-Flash-haber1274631098.jpg
Yenilenen sistemin en iddialı olduğu konu olan Flash 10.1 sonunda Adobe sayfalarından indirilebilir hale geldi. Flash ve Air for mobile tabanlı uygulamaları Android tarayıcısı üzerinden çalıştırabilmenin mümkün olduğu yazılım sayesinde Android, bir anlamda iPhone OS ile rakip haline gelmiş oldu. Zira Apple HTML 5'e mobil cihazlarında tam destek vereceğini açıklamış, özellikle de iPhone OS 4.0 ile bu konudan çok ümitli olduğunu ortaya koymuştu. Apple'ın seçimi bakalım standartları belirlemeye yetebilecek mi. Bunu da zaman gösterecek.
Hangi cihazların Flash 10.1'i desteklediğine dair kesin bir bilgi bulunmuyor. Hemen Androidli akıllı telefonunuzun Flash 10.1'in bu ilk beta sürümünü çalıştırıp çalıştıramayacağını görmek için www.adobe.com/go/getfp10android adresini ziyaret edebilirsiniz.
:: Flash'ın gelecekteki konumunu HTML 5'e devredeğini düşünüyor musunuz?
Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Açıkçası flashtan nefret ediyorum. Eğer Froyoda flash devre dışı bırakma gibi bir seçenek yoksa yüklemem dahi. Adobe flashı kaybekmekle bir çok şey kaybeder. Artık karizmayi düzeltmek için ne yapar bilemem.

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Bakalım Flash'ı kurtarabilecekler mi.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Flash kadar lanet bişey yok yaw :) çok hantal, sorunlu, ve pc ve diğer cihazları kasıyor :)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Flash nedir? CPU katilidir. HTML5'te flash katili olacak. Bende arkasından zil takıp oynayacağım. :)

DogukanDogu

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ama internetin neredeyse TAMAMI Adobe Flash kullanıyor.Bu işte bir terslik yok mu? HTML5 ne zaman bütün tarayıcılar tarafından desteklenecek? :)

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Youtube 19 Mayıs'tan beri yüklenen videolar html5 destekliyor. Bu bile bir gelişme.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Youtube 19 Mayıs'tan beri yüklenen videolar html5 destekliyor. Bu bile bir gelişme.

19 mayıstan değil daha öncesinde de youtube üzerinde test edilebiliyordu html5.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Sonu gelsin artık.

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
herkez de flashtan nefret ediyor

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Fazla sallamayın forum dengesini kaybetmesin. Flash olmadan en fazla vidyo izlersiniz. Ne tasarım ne animasyon yapılabilir flashsız. İlla ki flash benzeri bir platform kullanılması gerekiyor bu tür uygulamalar için.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Millet neden bu kadar giydirmiş flash'a ben de anlamadım.:) Para verip kullanmıyoruz ki 1 mb indirip kuruyoruz bitti gitti.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Fazla sallamayın forum dengesini kaybetmesin. Flash olmadan en fazla vidyo izlersiniz. Ne tasarım ne animasyon yapılabilir flashsız. İlla ki flash benzeri bir platform kullanılması gerekiyor bu tür uygulamalar için.

kim sallıyormuş göreceksin
iki flash komutu bilmekle değil bu işler:devil2:

Ekleme: Dayanamadım yazıyorum
html5 browser'da quake oynatacak silverlight'ı falan solda sıfır bırakan bir teknolojidir daha millet video hariç birşey izleyemezsiniz diyor
Bilmiyorsun konuşma madem, bu flash hakkında iyi yorum yapanlar flash coderlar, zor geliyor yeni şeyler öğrenmek herhalde, bilgisayar dünyasındaysan değişikliklere ayak uyduracaksın yoksa işin kötü

Kuruluşundan beri açık ve ücretsiz olan www(world wide web) internet içerisindeki en büyük hastalığından kurtulmak üzere

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Kardeş niye böyle yapıyorsun. Bak quake java üzerinden çalıştırılmış. Yani flash benzeri bir platforma her zaman ihtiyaç var. Lütfen sallama. Flashsız animasyon yapamazsın, gelişmiş site yapamazsın. Ki ben flashdan hazzeden birisi değilimdir.

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Kardeş niye böyle yapıyorsun. Bak quake java üzerinden çalıştırılmış. Yani flash benzeri bir platforma her zaman ihtiyaç var. Lütfen sallama. Flashsız animasyon yapamazsın, gelişmiş site yapamazsın. Ki ben flashdan hazzeden birisi değilimdir.

Katılıyorum.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Quake'in java üzerinden çalıştırılması diyerek ne demek istediğini anlamış değilim.
Ben Quake diyerek açık kaynak WebGL teknolojisi ile HTML5 üzerinden Quake-2 kastetmiştim
Kimseyle bilgi ölçüştürmüyorum ancak benim bilgilerim doğrultusunda Flash bu saatten sonra ancak pazarlama stratejileriyle ayakta kalabilir
Videoyu şuradan izleyebilirsin
http://www.youtube.com/watch?v=fyfu4OwjUEI&feature=player_embedded
Kodlarını şuradan inceleyebilirsin
http://code.google.com/p/quake2-gwt-port/
Sizin flash dediğiniz uyduruk bir hd (fullhd falan hep yalan, youtube'taki hd'ler kalitesi büyük oranda düşürülmüş) kaldıramazken, kendi tabanıyla native olarak yapılmış bazı oyunlarda takılmaktan bir hal alırken html5 3 boyutlu oyunları uçuruyor.
Ben cevap yazarken burayı kastederek değil genel yazıyorum.
Bazı Adobe ve Microsoft kölesi mühendis arkadaşlar sizin gözünüzü boyuyor.
Adamlar hala silverlight falan demiyor mu, ne desen boş
Biz de mühendisiz merak etmeyin.

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
flasha ihtiyacımız var (şayet actionscript ile animasyon ve banner yapılacak bir alternatif çıkmazsa). Flash sadece oyun demek değildir. Görsel animasyon ticari işletmelerin reklam kaynağıdır. Flash içerisinde kullanılan efektlerle insanlar etkilenir. Yoksa ben de nefret ediyorum flashtan. aslında flashtan değil, bunu tek elinde tutabilmesinden nefret ediyorum.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ben sana ne cevap vereyim ki
koskoca opengl'yi port etmişler
sen kalkmış actionscript, animasyon, banner falan diyorsun
neyse sanırım ben biraz zamanın ötesinden konuşuyorum, zamanı gelince siz de görürsünüz :)
Tabi bir anda flash gidecek değil.

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
html 5 in bir olayı yok. Sadece basit bir aradil. Adına html 5 değil de html 3 de ne farkeder ki. Birkaç farklı kod getirilmiş o kadar. Bu quakei çalıştıran tarayıcı değil flash tarzı çalışan harici java altyapısıdır. Java olmadan quakei html 5 açamaz. Aynı vidyo oynatıcısı gibi. Vidyonun oynatılmasını sağlayan html 5 değil bizzat kodektir. Opengl ile ise animasyon yapamaz ve oynatamazsın, site yapamazsın. Script yazamazsın. opengl bambaşka birşey. Flash süper bir mimari ve gpu hızlandırması ile bence daha çok yaşar flash.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Java diyerek sanırım Jake2'yi kastettin
Madem olay kodekte, neden bu kodek şu anki web sisteminde kullanılamıyor
Biz zamanlar Google dahi bu işe girmekten korkarken artık sıfırdan işletim sistemleri yapılıyor
Quake2'yi flash üzerinden çalıştırın, ben de bu dediklerimi geri alayım.
Html5 zaten şu an tam olarak hazır değil, önündeki en büyük engel h264 temizlendi ve vp8 geldi
Tamamlandığında çığır açacak bir sistem, flash gibi ufak bir alana değil neredeyse internetin tamamına hitap ediyor ve belki de 20-30 yıl sonra tabana yayılacak cloud computing'in ilk adımı
Yanlış bildiğin ortada veya aslında sen de biliyorsun ancak flash coder olduğun için savunmak gerek
Bir tane daha flash coder çıktı :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Flash tasarımcıları olaya kendi açılarından bakıp işsiz kalacaklarından korkuyor. Ben de kendi açımdan bakıyorum :D Linux üzerinde anamızı ağlattığından beter olsun diyorum :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
İşsiz kalmaktan korkacak birşey yok.
Bilgisayar dünyası böyle
Yeniliklere ayak uyduran kazanıyor.
Zamanında crysis neden fazla sattı
Directx10 kullandığından grafikleri diğerlerine göre güzeldi
Diğer oyunlar ise yenilikten doğan kod değişimini kabullenemedi, sindirip öğrenemedi ve kaybetti.
Ancak bu satış başarısını yeni oyunlarda gösteremeyecektir. Onların ekibi de EA'de yerleri sağlamlaşınca savsakladılar
Yeniliklere en çabuk ayak uyduran kazanır.
World Wide Web kurulduğundan beri özgürdür ve herkese açıktır.
Bunun ilerideki en büyük engeli olma potasiyeline sahip sistemleri google yok ediyor, helal olsun.
Bazı arkadaşlar bedava olduğuna dem vurmuş, bedava olması özgürlükleri kısıtlamayacağı anlamına gelmiyor
Bir ara açık kaynak DRM yapılacaktı Richard Stallman vazgerçirmeseydi, bu felsefe tam anlaşılamadı

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Flash coder değilim. Evet jake 2 den bahsediyorum. Flashın yerini doldurabilecek birşey yok şuanda. Kaldı ki javanın yerini doldurabilecek birşey de yok. Html 5 bir kahraman değil, bunu anlayın.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Konuyu farklı yerlere getirmenin alemi yok.
Konu flash ve biz de html5 sisteminin flash'ın yerini alacağını söylüyoruz.
Siz ise javanın yerini dolduramaz diyorsunuz
Java bir programlama dili ayrıca sadece bilgisayar alanında değil birçok alana hizmet veriyor.
Html5 hakkında kimse böyle birşey demedi zaten.

Ancak flash'ın yerini tam anlamıyla her alanda dolduracağına inanıyorum.

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
yok daha neler işsiz kalmaktan korkmakmı :) herşey nasıl başladıysa öyle de biter.