Flaş Disk Sorunu

Bu konuyu okuyanlar

Martin Archimbaud

Moderatör
Moderatör
Katılım
13 Ağustos 2019
Mesajlar
3,392
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,558
Puanları
113
(Bu konuyu okuyup çözümünü bilmiyorsanız en azından bunu bildiğini düşündüğünüz birisini etiketler misiniz işim biraz acil de) flaş disktki dosyaları pc ye atmaya çalışırken Dosya veya dizin bozuk ve okunamaz durumda hatası alıyordum youtube da bir videoda cmd y iyönetici olarak çalıştırıp "chkdsk/r "flaşın harfi"" yazmam gerektiğini söylüyordu. dediği şeyi yazıp flaşın harfi olan f harfini yazdım. yaptığı işlem sonunda videoda olmayan bir soru aldım. soru bu :convert lost chains to files (y/n)? flaşın içindeki dosyaları kaybtmemem lazım. hangi seçeneği seçmeliyim? Ayrıca cmd'yi kapatırsam dosyalarıma zarar gelmeden işlemi iptal edebilir miyim?
 
Son düzenleme:

wittroc

44
Emektar
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
6,324
Çözümler
36
Reaksiyon puanı
11,194
Puanları
113
Yaş
20
Disk içerisinde yazılamayan dosyalar bulunmakta, bu sebeple atamıyorsunuz. Bu dosyalar diskin bozulmasına sebebiyet verebilir. Size önerim diske format atmanız.
 

Martin Archimbaud

Moderatör
Moderatör
Katılım
13 Ağustos 2019
Mesajlar
3,392
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,558
Puanları
113
yazdığınızı görmeden önce cmd yi kapattım dosyalar duruyordu diske sağ tıkladım araçlara geldim ve denetle yaptım. hataları tespit edip düzeltti. fotoğrafları kurtarabildim. yine de teşekkürler.
 
S

SDN Anonim 320986

SDN Okuru
Böyle durumlar'da disklere zarar gelmeden içerisindeki verileri ayrı bir diske kurtarma işlemini yapmanız gerekir. Format çözüm olsada , önemli olan verileri kurtardıktan sonra işlemleri yapabilmekte. Veri kurtarma işlemleri için tavsiyem EaseUS Data Recovery Wizard uygulamasını kullanmanız olacaktır. Şu ana kadar kurtaramadığı veriyi görmedim. Hatalı sildiğim 200 gb'lık diskimden veri kurtarmam 15dakikamı almıştır en fazla. Flashdiskler,taşınabilir disklerde de durum aynı değişmez önemli olan, depolama diski olması gerisini program hallediyor.
Recuva vb. programlardan çok daha etkili olduğu belirtebilirim. Kurtarma işlemleri sonrası diskinizi normal şekilde formatlayabilirsiniz. Format işlemleri için MiniTool Partition Wizard 12 uygulamasınıda yıllardır kullanırım tüm disklerde silme,biçimleme,bölümleme,klonlama vb.işlemleri her türlü yapabiliyorsunuz. Saygılarımla kolay gelsin.
Kaynak linkler:
Veri kurtarma: Free Download Data Recovery Software of 2021 for File Recovery - EaseUS® Data Recovery Wizard Free
Disk bölümleme yardımcısı: Best Free Partition Manager for Windows | MiniTool Partition Wizard Free
 
Üst