Fizik projesi

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Merhaba arkadaşlar benim fizik için proje hazırlamam lazım ama nasıl yapacağıma ve nasıl halledeceğimi bulamadım

http://forum.shiftdelete.net/konu-disi/109188-otomatik-kapilar-icin-sifreli-giris.html

Bazı fikirlerim var üstte var zaten otomatik kapılar için şifreli giriş yada kartlı geçiş.

Çok fonksiyonlu uzaktan kumanda her türlü araç ve gereç kullanımı için ...

Elektirikler kesildiğinde uyarı veren bi alet bu benim fikrim bu alet hep priz de takılı duracak ve

içinde bi bataryası olacak elektrikler varken bu batarya dolacak ve elektirikler gittiğinde alet bu

bataryadan güç alacak ve tepesinde ki lamba yanıp sönecek ve sesli ikaz yapacak bu fikir benim ....

Galiba bunlar için mikro denetleyici lazım ama ben onlardan anlamam sadece bildiğim c# var onda

programlamasını yapabilirim ama onuda bilmiyorum elektirik devreleri falan nasıl oluyo siz bana

hangisinde yardım edebilirsiniz...Sizin şunu yapabilirsin ben yardım ederim dediğiniz varmı yada

aklınızda başka projeler varsa onlarda olabilir ....

Not: ben tairihi 1 ay olarak biliyodum ama daha fazlaymış ama çoğu gitti azı kaldı bu dönemin

sonuna kadar verilemesi lazımmış..

Şimdiden teşeşkkürler ...

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
basit bir alarm devresi yapıp buna gerekli eklemeleri yapıp bundan gelen sinyali pc ye aktarabilirsin. detayını açıklamak isterdim ama vaktim yok şu an. 1-2 gün sonra gelebilirsem gittiğim yerden yazarım buraya.

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
tamam abi yardımlarını bekliyorum ....4 gözle

boram

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Projenin bilgisayar etkileşimli olması şart mıdır?
Programlanmış bir devreyi çalıştırıp sunman yeterli olur mu?

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
c# ile arayüz hazırlayıp bişeyleri kontrol etmek mi istiyorsun? mikrodenetleyicisiz de yapabilirsin.
elindeki bilgisayarın özellikleri nedir?(kızılötesi,seri,paralel,bluetooth...) cep telefonunda gps alıcı var mı? elindeki elektronik ıvır zıvır ne var?(bozuk yazıcı,motor,dişli,led,lamba, röle,disket sürücü,fan...) Sen bunları kontrol et elinde ne var nelere ulaşabilirsin.C# da da port kontrollerine bak.http://www.codeproject.com/KB/cs/control_e_appliances.aspx burdaki eleman güzel anlatmış bi bak. kolay gele

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
c# ile arayüz hazırlayıp bişeyleri kontrol etmek mi istiyorsun? mikrodenetleyicisiz de yapabilirsin.
elindeki bilgisayarın özellikleri nedir?(kızılötesi,seri,paralel,bluetooth...) cep telefonunda gps alıcı var mı? elindeki elektronik ıvır zıvır ne var?(bozuk yazıcı,motor,dişli,led,lamba, röle,disket sürücü,fan...) Sen bunları kontrol et elinde ne var nelere ulaşabilirsin.C# da da port kontrollerine bak.http://www.codeproject.com/KB/cs/control_e_appliances.aspx burdaki eleman güzel anlatmış bi bak. kolay gele

abi dediklerinden belki 1 2 si var yada yok ama bulurum hepsini nasıl oalcak bu iş ve ne için gerekli hangi proje için gerekli..??

ali153

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bana 30 aralığa fizik projesi lazım yapmam şart değil yani somut olarak maket de kabul ediliyor yardım ederseniz sevinirim

SiberWorm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Şuanki projem bittikten sonra aslında Kapılar için şifreli giriş (parmak izi okuyuculu giriş) ile ilgili bir uygulama yapmak istiyodum bende ama o daha çok var.Senin şuan bence tek yapacagın iş yapıcagın sistem hakkında inciğinden cıncığına kadar bilgi toplamak (: Kolay Gelsin.

by_xps

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
<
Merhaba arkadaşlar benim fizik için proje hazırlamam lazım ama nasıl yapacağıma ve nasıl halledeceğimi bulamadım

http://forum.shiftdelete.net/konu-disi/109188-otomatik-kapilar-icin-sifreli-giris.html

Bazı fikirlerim var üstte var zaten otomatik kapılar için şifreli giriş yada kartlı geçiş.

Çok fonksiyonlu uzaktan kumanda her türlü araç ve gereç kullanımı için ...

Elektirikler kesildiğinde uyarı veren bi alet bu benim fikrim bu alet hep priz de takılı duracak ve

içinde bi bataryası olacak elektrikler varken bu batarya dolacak ve elektirikler gittiğinde alet bu

bataryadan güç alacak ve tepesinde ki lamba yanıp sönecek ve sesli ikaz yapacak bu fikir benim ....

Galiba bunlar için mikro denetleyici lazım ama ben onlardan anlamam sadece bildiğim c# var onda

programlamasını yapabilirim ama onuda bilmiyorum elektirik devreleri falan nasıl oluyo siz bana

hangisinde yardım edebilirsiniz...Sizin şunu yapabilirsin ben yardım ederim dediğiniz varmı yada

aklınızda başka projeler varsa onlarda olabilir ....

Not: ben tairihi 1 ay olarak biliyodum ama daha fazlaymış ama çoğu gitti azı kaldı bu dönemin

sonuna kadar verilemesi lazımmış..

Şimdiden teşeşkkürler ...

Son proje mantıklı ama digerleri hevesını kırmak gibi olmasın ama cocukca geldi. Bu projeni burada foruma yazdıgın icin proje senin olmaktan cıkmıs demektir bu yuzden bu projeyi unutup kendi basına takılsan ve yaptıklarını sadece sen bilip gerceklestirdikten sonra paylassan snn icin daha iyi olur dusuncesindeyim...

ÇamurAbi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hali hazırda senin mantıkla çalışan ışıldaklar var, elektirik kesilince yanmaya başlayan, yokkende pili dolu tutan.
onlardan birini modifiye etmen çıkarına olacaktır.

bir firma var, şu sıralar yarışma düzenliyor, katılanlarada ücretsiz işlemcisini ve derleyici programını veriyor ama madem süren kısa, dediğim gibi al o ışıldaklardan birini, çıkart dış kozmetiğini, devresini çıplak tut. ışıklar yerine hem yanıp sönen bir ışık, hemde ufak bir ses çıkışı ver, gerekirse sesli alarmda verebilsin, hatta abartmak istersen bu sistemi çiftli yap, birinci yedekte iken sadece ışıklı alarmi, ikinci yedekte iken sesli alarm verdir.

çok gerekli ise işi ticarete dökebilirim :) ama dediğim gibi yapman, hem zamanını hem paranı korur. bize vereceğin paranın kdv si kadar masrafla halledersin.

ali153

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hali hazırda senin mantıkla çalışan ışıldaklar var, elektirik kesilince yanmaya başlayan, yokkende pili dolu tutan.
onlardan birini modifiye etmen çıkarına olacaktır.

bir firma var, şu sıralar yarışma düzenliyor, katılanlarada ücretsiz işlemcisini ve derleyici programını veriyor ama madem süren kısa, dediğim gibi al o ışıldaklardan birini, çıkart dış kozmetiğini, devresini çıplak tut. ışıklar yerine hem yanıp sönen bir ışık, hemde ufak bir ses çıkışı ver, gerekirse sesli alarmda verebilsin, hatta abartmak istersen bu sistemi çiftli yap, birinci yedekte iken sadece ışıklı alarmi, ikinci yedekte iken sesli alarm verdir.

çok gerekli ise işi ticarete dökebilirim :) ama dediğim gibi yapman, hem zamanını hem paranı korur. bize vereceğin paranın kdv si kadar masrafla halledersin.

dediğiniz çok güzelde bunu yapmak beni biraz aşar daha kolay veya maketi yapılabilecek bişey olursa daha iyi olur
yardımlarınız için şimdiden teşşekkürler

---------- Post added at 14:01 ---------- Previous post was at 13:59 ----------

projenin maketi veya yapılmşı gelecek hafta cuma son lütfennnn yardım edinnn!!!

---------- Post added at 14:01 ---------- Previous post was at 14:01 ----------

projenin maketi veya yapılmşı gelecek hafta cuma son lütfennnn yardım edinnn!!!