Fizik Projem-Ruh Hızından Vücut Enerjisi Hesabı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan a200
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

a200

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu konu üzerine hazırladığım ve önümüzde ki yıl Litvanya da kısmetse araştırmasına başlamayı beklediğim Fizik Projem.

Bilim ile din bağlarının en iyi buluştuğu noktadır. ünlü izafiyet teoremi ile mantıklı bir açıklaması yapabileceğimiz deja-vu ben bu anı bir yerden hatırlıyorum denilerek şimdiye kadar geçiştirilmiştir. proje olarak hazırladığım ve sunma noktasına getirdiğim deja-vu dinsel anlamda benim kabulüme göre uyku vaziyetinde bedenden çıkan insan ruhunun dünya çevresinde ışık hızının binlerce katı hızla turlar atması ile başlar ve bu turlar saniyenin milyonda biri gibi küçük bir rakama tekavül eder. bu denli büyük bir hıza ulaşan ruh, bu sayede zaman kavramını ortadan kaldırıp, insanın o andan belki aylar sonra yaşayacağı bir olayı, bu denli kısa sürede görmektedir. canlıda aylar sonra o anı yaşadığında ise ben bu anı bir yerden hatırlıyorum düşüncesine kapılmaktadır. deja-vu bu düşünce ile sadece insanda değil, tüm canlılarda olmaktadır.
deja-vu'yu ve einstein'ın izafiyet teoremini kullanarak, bedenden saniyenin milyonda biri gibi küçük bir zaman aralığında çıkan ruhun hızını, buradan da enerjisini bulmamız mümkün. akıllara zarar bir deneydir ve gerçekleştirilmesi sabır istemektedir. şayet başarı ile sonuçlanırsa insana ruhunun ne kadar enerji verdiği bulunabilir ve sonucunda vücudun her hangi bir noktasında ki ölü hücrenin ilk enerjisi bulunup, canlandırılabilir.

Taner KARAMAN
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Fizik Bölümü Öğrencisi

Allah-u Teala büyük ölüm esnasında bedenlerdeki ruhları kabzetmek üzere vazifeli melekleri göndermek suretiyle ruhları alanın da, uyuma esnasında küçük ölüm ile ruhları alanın da kendisi olduğunu Ayeti kerimesinde beyan buyurmaktadır. Ayeti kerimede;

Allah öleceklerin ölümleri anında, ölmiyeceklerin de uykuları esnasında
ruhlarını alır. Ölmelerine hükmettiği kimselerin ruhunu yanında tutar,
diğerlerini belli bir süreye kadar (bedenlerine) gönderir. (Zümer,42)

İnsanlar uyanıkken de uykuda iken de Allah-u Tealanın murakabası
altındadırlar. Allah-u Teala ömürleri tamam olmayıp ölmeyecek olanların
ruhlarını alır, uyanıncaya kadar tutar,cesetlere bırakmaz sonra uyanırlar ve hayatları mukadder ecelleri gelinceye kadar eder.
Ömrü tamam olmuş ecelleri gelmiş olanların ruhlarını ise tutar, bedenden
alakasını keser ve onlar birdaha uyanamazlar.
kıyamete kadar da bir daha o bedene dönüşü mümkün olmaz.

Ayeti kerimede; Şüphesiz ki bunda iyi düşünen kimseler için öğütler ve ibretler vardır.(Zümer,42)

Resulullah s.a.v. Efendimiz, Sizden biriniz yatağına yatacağı zaman
yatağını silksin ,Çünkü oraya neler girdiğini bilmez. Sonra şöyle dua
etsin. Ey Rabbim! Ancak senin ismin ile yanımı yatağa koydum ve
ancak senin iradenle kaldırabilirim.
Ey Rabbim! uykudayken ruhumu alırsan bana rahmetini ihsan et.
Tekrar cesedime yollarsan salih kullarını muhafaza ettiğin gibi
muhafaza buyur. (Buhari)

H.z. Allah c.c. cümlemizi hususi himayesine alsın hayırlı ömür
hayırlı umur hayırlı ölüm nasip etsin....

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Güzel bilgiler
araştırma başlarsa haberimiz olsunda bakalım ne olacak
eline sağlık

fomerfaruk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım birşeyler yapmaya çalışman güzel ama ilk olarak einstein sadece düşünce bazlı değil ayrıca teorik olarak önemli çalışmalar yaparak izafiyet teoremini açıklamıştı. bence senin elinde sağlam dayanacağın sağlam çalışmalar olduğunu sanmıyorum. diğer bir yandan da deneysel olarak da gerçekleşmesi imkansıza yakın. ben sadece zorluklarında bahsediyorum.
Birşeyleri gerçekleştirmek istemen ve bu konuda araştırma yapmandan dolayı tebrik ederim.senin gibi birşeyler için çalışan pek fizik öğrencisi yok.
kolay gelsin inş başarırsın.

a200

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işimiz gerçekten zor, deneysel anlamda da ciddi aletlere ihtiyaç var, bu dönemde araştıracak çok da fazla şey kalmadı, bu dünya da ilkkez başlanılacak bir çalışma.

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Bana da hans von aiberg'i hatırlattı. :) Arz'dan Arş'a serisini okumuş bu Taner kardeşimiz sanırım.

Allah Teala yaratma eylemini her an sürdürmektedir. Yani evrendeki her bir varlığı zerreden kürreye her an tekrar tekrar yaratmaktadır. Asıl mahiyetini en iyi O bilir. Bizim büyüklerden öğrendiğimize göre bu yaratma eylemi göğün en üst katından başlayıp kademe kademe değişimlere sebep olarak yere kadar erişmektedir. Bu esnada yapısı maddi olmayan bir takım mahlukat izin verilenden daha üst kata çıkıp henüz yerde gerçekleşmeden bazı olayları görebildikleri, bu öğrendiklerini insanlara onlar uykudayken veya uyanıkken bildirdikleri söylenir. Yıldız falcılığı hariç olmak üzere, kahve, tarot, remil (kum falı), fal okları, iskambil gibi yöntemlerle falcılık yaparken de bu mahlukatla zihinsel irtibata geçilmiş oluyor. Hem doğrudan yıldızlardaki değişikliklere bakarak hem de diğer bağlantı metodları ile falcılık dinimizce kesin olarak yasaklanmıştır.
Bunların dışında rüyamızda bize ilham edilen veya sufli varlıklarca aktarılan bilgiler deja-vu olarak tezahür ediyor olabilir. Rüyalarda bu bilgilerin bize nasıl aktarıldığı konusunda proje sahibi arkadaş yakın bir varsayıma ulaşmış olabilir. Ancak ben de bunun deneysel olarak kanıtlanabileceği, madde (enerji) düzeyinde gözlemlenebileceği kanısında değilim.

ilgicekici

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba;

Devaju, iki gözümüzün gördükleri görüntüyü beynimize iletirken aralarında oluşan çok küçük bir fark yüzünden bizim olayı daha önce görmüş gibi algılamamızdan ibarettir.

Bir gözde ki görüntü beyine diğerinden daha önce ulaştığı için, diğer görüntü ulaştığı anda biz bunu yaşamıştık sanki diye düşünmemize yol açar. Bu fark bizim fark edemeyeceğimiz kadar küçüktür ama beynimiz bunu algıladığı için uluşan olaya Dejavu denir.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Aslında çok uçuk görünen ama olasım bir proje

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Merhaba;

Devaju, iki gözümüzün gördükleri görüntüyü beynimize iletirken aralarında oluşan çok küçük bir fark yüzünden bizim olayı daha önce görmüş gibi algılamamızdan ibarettir.

Bir gözde ki görüntü beyine diğerinden daha önce ulaştığı için, diğer görüntü ulaştığı anda biz bunu yaşamıştık sanki diye düşünmemize yol açar. Bu fark bizim fark edemeyeceğimiz kadar küçüktür ama beynimiz bunu algıladığı için uluşan olaya Dejavu denir.

Fakat deja-vu sadece görüntüyü daha önce görmüştük şeklinde oluşmuyor ki!

Sesler, temaslar ve hatta duygular bile daha önce yaşanmış oluyor. Bir de yaşadığı anda "ben bunu yaşamıştım" der demez birazdan kimin ne diyeceğini, ne yapacağını, ne olacağını da net bir bilinç halinde yaşayabiliyor insan. Bu hali bilen bir çok arkadaş vardır burada sanırım.