Fitness'e gidenler varsa bir bakabilir mi?

pillibebek_

Profesör
Reaksiyon puanı
145
1 aydır spora gidiyorum. haftaiçi her gün. cumartesi tennis pazarda tatil. fakat şuan bilek ile dirsek arasında kalan bölgemde aşırı derece bir ağrı var. önerisi olan var mı?

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Ben gidiyorum ama hergün gitmek yanlış bir davranış kaslarımızın dinlenmeye de ihtiyacı var bir yerde patlak veriyo sende de bu şekilde patlak vermiş.Kas ağrısı için krem sürebilirsin ama ne derece sakat bilmediğim için bence önce doktora git eğer bişi yoksa zaten sana ağrıyı dindirmek için krem yazar.Ağrı geçene kadar da spor yapmamanı tavsiye ederim.Geçmiş olsun.

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
1 aydır spora gidiyorum. haftaiçi her gün. cumartesi tennis pazarda tatil. fakat şuan bilek ile dirsek arasında kalan bölgemde aşırı derece bir ağrı var. önerisi olan var mı?
Mesela bir gün sırt çalıştın ya ertesi gün dinlendir o bölgeni. Her gün aynı hareketleri yaparsan kas yapmayı bırak kasların erir. Ayrıca haftada 5 gün fazla. 1' er gün aralıklarla git fitnessa.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Eklem ağrısı o. Elbette olacak bu sporda bunlar. Bu sporla uğraşan herkes çekiyor.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Haftanın 5 günü spora gidecek kadar ileri seviye sporcu musun? Ne zamandır spor yapıyorsun? Vücudun ihtiyacı olan besinleri alıyor musun?

Haftanın 5 günü demek daha fazla gelişim demek değildir. 1 gün arayla sporuna devam et. Ağrı geçene kadar da spora gitme. Aşırı yüklemeden sistem arıza verdi büyük ihtimal. 5 ton alacak kamyona 20 ton yüklemeye çalışmayın.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Haftanın 5 günü spora gidecek kadar ileri seviye sporcu musun? Ne zamandır spor yapıyorsun? Vücudun ihtiyacı olan besinleri alıyor musun?

Haftanın 5 günü demek daha fazla gelişim demek değildir. 1 gün arayla sporuna devam et. Ağrı geçene kadar da spora gitme. Aşırı yüklemeden sistem arıza verdi büyük ihtimal. 5 ton alacak kamyona 20 ton yüklemeye çalışmayın.

5 gün ideal. Ben de 5 gün ile başladım vr hala aynısını yapıyorum. Salondakileri de aynı şekilde yönlendiriyoruz. 3 gün çalışıp 1 gün off vermek idealdir.

umuttergen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Başlık eski ama konu güncel.
Spora yeni başlayanlarda olduğu gibi ağırlık ile çalışanlarda da eklem ağrılarına sıkça rastlanıyor. Bu noktada vücudunu fazla zorlamadan ara vereceksin. Daha büyük sakatlıklara yol açmaması için. Aynı zamanda eklem ağrılarına iyi gelebilecek takviyelerde kullanabilirsin. Bu konuda etrafımda Nutraxin Artroflex kullanan birkaç arkadaşım var. Kendim kullanmadığım için bilmiyorum ama adamlar profesyonel sporcu. Yararlı olmasa kullanmazlar.
Vücudu fazla yormadan ve sağlıklı beslenerek spordan istediğimiz verimi alabiliriz.