Fişek gibi pc kasmaya başladı ?

Bu konuyu okuyanlar

ExCeLLeNT

Dekan
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
38
Benim sorunum başlıkta da belli.Splinter cell chaos theory oyununu biliyorsunuzdur.Bu oyunu ben zamundadan indirdim kurdum.İlk bölümü oynadım neyse bitirdim ilk bölümü çıktım.Daha doğrusu bitiremedim sonunda kaldım.Save aradım buldum nereye kaydedeceğimi bulamadım yani biliyordumda klasör yerinde değildi.(save klasörü) bu save dosyasını attım bu oyunun klasöre sonra da boşver dedim sildim oyunun herşeyini ama şimdi bilgisayar acayip şekilde kasıyor görev yöneticisinden kapatmadığım şey kalmadı normaller ya da gerekenler dışında ama kasıyor işte bilgisayarıma tıklıyorum başlat çubuğunda simgesi 1 saniye sonradan geliyor başı gözüküyor sonra tamamı geliyor.Oyunu kurana kadar böyle
değildi.

Tahminimce %90 virüs.Ama antivirüste kurmak istemiyorum kaspersky'ın sitede açılmıyor bende.Format at demeyin en gıcık olduğum şey format atmak.2 saat uğraş yok format at, programları kur ,oyunlar çalışmasın baştan kur,bilgisayarı eski yuvan gibi yap falan ohooo uzun iş.

Kısacası tahminimce virüs bulaştı peki sizin tahmininizce hangi virüs yani böyle kill amvo gibi küçük execikler oluyo ya virüs temizleyen öyle bir dosya biliyor musunuz?Kill kasan şey falan diye.Ya da hangi virüs pcyi kasar ?Ona göre arayalım.Bu yazıyı yazarken bile kasıyor daha 15 dk önce birşey yoktu ya.
 

as66

Profesör
Katılım
25 Eylül 2008
Mesajlar
1,854
Reaksiyon puanı
11
Puanları
38
%90 virüs olan bir pcyi format bile paklamaz :D
 

ExCeLLeNT

Dekan
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
38
%90 derken yani kesin anlamında pcnin %90ı demiyorum :D%100 değil de %90 virüs bulaştı pcye 1 tanecik anlamında o bulaştı kasmaya başladı bak hala kasıyo ya gıcık kaptım he.
 

ddddddddddd

Profesör
Katılım
5 Ocak 2011
Mesajlar
1,850
Reaksiyon puanı
19
Puanları
38
formattan başka çözüm gözükmüyor ama ComboFix adlı programı dene sonuna kadar bekle zaten sonuç olmıştır iyi program.
 

ea-GTR

Asistan
Katılım
6 Ekim 2010
Mesajlar
188
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bendede aynı sorun var bu sitede yazmıştım , maalesef çözüm bulamadık , resmen yapmadığım şey kalmadı kafayı yemiştim, ama çok büyük bir tesadüf oldu , bi ara kasanın yan kapağını açtım dedim bi bakiim belki aşırı tozlanma falan vardır ama daha 1 ay olmuştu temizleyeli , yinede bakiim dedim , baktım en ufak bi toz yoktu , sonra kapağı açık bıraktım dedim belki işim olur kasayı bi daha açarım sök-tak uğraşmiim die açık bıraktım ve bilgisayarı açtım , ne oldu sence????

bilgisayarı poşetinden yeni çıkarmış ve ilk defa fişe takmış gibi hissettim kendimi , o derece ... :)
bizim kasanın yan kapağı cam , ve üzerinde bi adet ufak fan var yani o fan kasanın yan kapağıyla birleşik halde , dolayısıyla kapağı çıkarınca fanda çıkıyo..
acaba o ufak fan bizim 400w'lık psu ya ağır mı gelio die şüphe ettim,sonuçta biz bilgisayarı 2007 yılında almıştık ve ben anakart işlemci ve psu hariç bütün parçaları değiştirmiştim...
ve bilgisayar açılışında psu dan bi süre motor gibi ses gelio ve daha sonra yavaş yavaş ses kesilio...
o 1-2 gün çok hızlıydı bilgisayar sonradan biraz daha ağırlaştı ama en azından o zamanki kadar kötü değilldi , bende idare ediorum işte
ama sanırım benim sorunum psu dan kaynaklanıyor...

bence senin ilk yapman gereken şey kasayı bi aç bak aşırı kir tozlanma falan varmı diye , eğer yoksa hiç elleme , VE KAPAĞI AÇIK BIRAK , öyle bilgisayarı aç , bak bi değişme oluyormu. . .

bu arada seninde kasandan bilgisayarı ilk açtığında aşırı ses geliyomu?
 

jungeman

Profesör
Katılım
1 Nisan 2009
Mesajlar
3,006
Reaksiyon puanı
67
Puanları
48
Antivirüsle alıp veremediğin nedir abi. Fişek gibi bilgisayarı bozmaz antivirüs falan.

İşi sağlama al bence. 4 bin mesajın var bu forumda ve antivirüs kurmak istemiyorum diyorsun :) Çözemedim açıkçası ben :)
 

ExCeLLeNT

Dekan
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
5,774
Reaksiyon puanı
17
Puanları
38
Antivirüs kurmak istemiyorum demiyorum yani kurayım da zaten kendim kaldırırım bir süre sonra.Kaspersky kurmak istiyorum kuracaksam onun da sitesine girmiyor dns mns demeyin format atarım girer öyle bir şey benim pc 10dan fazladır karşılaşıyorum aynı sorunla şimdi format atsam girer bir daha format atsam girmez değişik bir şey.Ha birde sistem geri yükleme yaptım yarım saate yakın sürdü ama sanki kasma gitti gibi birşey çok az kaldı yarın da artık bir kasayı temizledim mi ohh mis gibi.Kardeş o ses geliyor mu diyorsun ya ara sıra oluyor pek sık değil.Sağolun cevaplarınız için combofixi de olmazsa tekrar bir deneyecem combofixin içine ettik kullana kullana ya.Bilmem kaçıncı kullanışım olur kullanırsam artık.
 

ea-GTR

Asistan
Katılım
6 Ekim 2010
Mesajlar
188
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
kasa hakkında dediğim şeyi mutlaka yap bence , ayrıca o psu'yada şimdiden bi baktırırsan senin yararına olur ;)
 

jungeman

Profesör
Katılım
1 Nisan 2009
Mesajlar
3,006
Reaksiyon puanı
67
Puanları
48
Bence sorun yazılımdan dolayı değil abi toz moz vardır bi temizle :)
 
Üst