Firewall kullanmalımıyım?

umudayolculuk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar firewall ler hakkında pek bir bilgi sahibi deyilim. Bilgisayarımda güvenlik yazılımları olarak avira antivir antivürüs (ücretsiz versiyonu) ile ad aware se personal ve windows deffender kurulu. Windows güvenlik duvarı acık, bunun yanında ek bir güvenlik duvarına ihtiyacım olurmu.
işin özü firewall in bana ne denli katkısı olur. Bilgisayarın olmazsa olmazlarındanmıdır, yada kullanmadıgım zaman ne gibi sorunlarla karşılaşırım, bu konuda bir bilgi sahibi deyilim.O nedenle de burada konu açıp sizlerin düşüncelerini ögrenmek istedim.
Eger gerekli ise ücretsiz olanlarından hangisini tavsiye edersiniz. Şimdiden teşekkürler.

vlk4n

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence kurduğun programları hepsini sil kaspersky full kur yeterli bunların yaptığı işlemin
hepsini tek başına yapar

teknojen

Doçent
Reaksiyon puanı
0
windows un güvenlik duvarı pek korumuyo diye biliyorum firewall kullanmak lazım ama önerebileceğim bir firewall yok

Jemand

Doçent
Reaksiyon puanı
3
windows güvenlik duvari fazla bir güvenlik saglamaz mesela port taramalira karsi seni uyarmaz intten gelen saldirilara karsi fazla etkili oldugunu sanmam bikere Av programlari ayri Firewall programlari ayri ikisinin sagladigi koruma farklidir eger bilgisayarini kasmiyosa kur derim birazda senin interneti kullanmanla alakali :)
ben Comodo Firewall Pro kullaniyorum ve gayet memnunum. ama yinede sen bi arastir derim .

vlk4n

Asistan
Reaksiyon puanı
0
illa firewall kullancam diyorsan kur ama pc biraz kasar antivirüs ile beraber

Kaspersky yeter dedim çünkü içinde antihacker yazılımı var
Bu yazılım ile bilgisayardan nerden nereye ne gönderiliyor ne alınıyor izin verebiliyosun
bir örnek bende bir program var her defasında kendi sitesine gitim satın almamı istiyordu
antihacker ile oraya ulaşımı engelledim :) basitçe

aynı şekilde sen de dışarı bilgi atarken soruyor sana en basitinden bir forum doldurdun
örneğin atıyorum garanti bankasına gidecek sana bu form nereye gittiğini soruyor baktinki
başka adress blockde rahatla ok

apple

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
firewall kullanma zaten Kaspersky İnternet Security kurdunğunda firewall içinde oluo

lucifer

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Tonce bende senin konun hakkında arkadaşı bilgilendirmiştim... :)

gooddialog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yazini okumadigim basliktaki soruna cevap veriyorum. en iyi firewall comodo nun ücretsiz firewall programidir. en iyi antivirus bitdefender security secildi. benim denemedigim antivirus kalmadi. neyse. ben de dün bitdefendere gectim. daha önce nod32 kullaniyordum. benim ram512. bitdefender security yi kurarsan comodo firewall e gerek kalmaz. kendini yorma. bitdef..