Firefox Neden Stabil (Dengeli) Çalışmıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan M.Uzun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

M.Uzun

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar :)

Herkes tarafından belki bu sorun sıkıntı yaratıyordur, normalde sık kullandığım tarayıcıdır firefox ama tek sorunu stabil çalışmaması diye düşünüyorum, geçenlerde chrome ve operayı bu yönde denedim yani yaptığım işlem; bir video sitesine girip 1 saatlik bir videoyu izleyip o siteyi kapattığımda facabook & formspring + adsense sitelerini ziyaret ettim ve yavaşlama falan olmadı (chrome & opera tarayıcılarında) ama gel gelelim firefox'da video veya bir kaç tane sekme açtıktan sonra 30 dakika sonrasında bi yavaşlama seziyorum her pcdede bu oluyor :) firefox 4 kullandım o bile bu şekil yapılmış, madem ki sürüm yükseltiliyor görsellik yerine işlevsellik yönüne önem verilse daha iyi olacak kanaitindeyim. bu sorunuda bi türlü çözemedim (afom eklentisini denedim) çözümü falan varsa yazsın arkadaşlar. düşüncemde yanlış kısımlar varsada affola .

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
vallaha bende firefox gayet stabil çalışıyor. ne yavaşlama ne donma ne de çökme yaşıyorum. ff4 beta 10 kullanıyorum. kullandığm eklentiler: adblock+(birden çok filtreli), downthemall ve flashblock:)

Caps

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hangi eklentileri kullanıyosun yazabilir misin? Bende firefox kullanıyorum bende de bir problem yok

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Aynısı bendede oldu, bir müddet sonra firefox rem miktarı 400 mb buluyor ne iş anlamadım sinir oldum ya donanımda desem İE8 de olmuyor donma, safaride denedim oda donuyor, chrome de aynı, bir müddet sonra donuyor hep, şu anda sadece ie8 kullanıyorum, şimdilik bir sorun yok, eğer tavsiye edeceğiniz bir tarayıcı varsa söyleyin lütfen firefox 3,6 yükleyeceğim bakalım aynısı olacakmı

Metamfetamin

Asistan
Reaksiyon puanı
4
firefox 3 kilitleniyor arkadaslar hatta yeni sürümü 4'te bile arada ram şişip hantalasiyor stabillitesi bozuluyor. yani bende bi sorun yok diyenleri anlayamiyorum. benim düsüncem firefox bu sorunlari yıllardır cözemedi cözemeyecekte. kendi kendisini bitirecek eninde sonunda

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
firefox 3 kilitleniyor arkadaslar hatta yeni sürümü 4'te bile arada ram şişip hantalasiyor stabillitesi bozuluyor. yani bende bi sorun yok diyenleri anlayamiyorum. benim düsüncem firefox bu sorunlari yıllardır cözemedi cözemeyecekte. kendi kendisini bitirecek eninde sonunda

arkadaşım yalan mı söylüyoruz bende sorun yoksa aksini söyleyemem ki:D

M.Uzun

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
vallaha bende firefox gayet stabil çalışıyor. ne yavaşlama ne donma ne de çökme yaşıyorum. ff4 beta 10 kullanıyorum. kullandığm eklentiler: adblock+(birden çok filtreli), downthemall ve flashblock:)
enteresan :) bi gün 1 saatlik bir video izleyip öylece siteleri gezinmeyi denermisin arkadaşım :) çok anormal yani ben firefoxu kullandığımdan beri böyle bu, yeni sistem pc aldım sırf firefox kasmasın diye ama çare olmadı ..

Metamfetamin

Asistan
Reaksiyon puanı
4
sen yada o bi ölcüt degil ki 100 kisiye sorduk diye bi anket yapsak :) abartısız 90 kisi sorun var diyecektir. bende chrome kullanıyorum 5 ay falan süredir, hic cökme olayı yasamadım. ama herkesin dilinde bi cökme hikayesidir gidiyor. 1 sürümlerinden beri firefox kullanıyorum taki artık 3. sürümünde canıma tak edene kadar. chrome kullanınca insan firefoxun hantalligini cok iyi anliyor ne desem bos.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
enteresan :) bi gün 1 saatlik bir video izleyip öylece siteleri gezinmeyi denermisin arkadaşım :) çok anormal yani ben firefoxu kullandığımdan beri böyle bu, yeni sistem pc aldım sırf firefox kasmasın diye ama çare olmadı ..

şimdi değil ama ay başında denicem. kotaya biraz abandık bu ay:)

dark_dream

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkes mozillanın çökmesinden şikayetçi ama ben çöktüğünü görmedim. daha çok chrome çöküyor bende nedense :S

Metamfetamin

Asistan
Reaksiyon puanı
4
firefox 4 beta10 da sistemimde yüklü tamam görsellik güzel hoş ama betalar arasında gözle görülür bi fark yok yani hicmi kendini gelistiremez bi firma. bu hızla giderlerse beta 50 falan olunca anca chrome yada operanın bu günkü hızı ve stabilitesine yaklasabiliecek. firefox 3 zaten hic kullanılmıyo artik 4 sekme acinca bilgisayari camdan atasım geliyodu en son.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
her tarayıcı herkesin bilgisayarında sisteme bağlı olarak farklı performansta çalışabilir. en iyisi hepsini deneyip kendine uygun olanı bulmak:)

M.Uzun

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
herkes mozillanın çökmesinden şikayetçi ama ben çöktüğünü görmedim. daha çok chrome çöküyor bende nedense :S
konumuz çökme değil arkadaşım :) stabil çalışmaması. çökme sorununu yaşamadım ben. java sorunundan kaynaklı birşeydi diye hatırlıyorum o sorunu . firefox 3.6.x sürümlerinde çözüldü o sorun.

Metamfetamin

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bende bu yoruma katılamiyorum tarayici demek en temel bilgisayar islemi yani internette gezinmek demek. bugun hemen hemen herkesin bilgisayarinda en az 1-2 gb ram cift cekirdek islemci var. yani bir tarayaci daha fazla sistem isteme hakkına sahip olamaz bence. kaldıkı core 7 sistemde bile firefoxun sistigini cok duydum. mozillayi cok severim google markasından da nefret ederim ama hakkını vermek lazim pentium 4 512 ram makinalarda bile gayet akici stabil. firefoxun 800mb ram yedigine sahit oldum yahu photosop gibi bi uygulama bu kadar ram yemezken isi sadece intenette gezinmek olan bi program bunu yapamaz lüksü yok.

M.Uzun

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
bende bu yoruma katılamiyorum tarayici demek en temel bilgisayar islemi yani internette gezinmek demek. bugun hemen hemen herkesin bilgisayarinda en az 1-2 gb ram cift cekirdek islemci var. yani bir tarayaci daha fazla sistem isteme hakkına sahip olamaz bence. kaldıkı core 7 sistemde bile firefoxun sistigini cok duydum. mozillayi cok severim google markasından da nefret ederim ama hakkını vermek lazim pentium 4 512 ram makinalarda bile gayet akici stabil. firefoxun 800mb ram yedigine sahit oldum yahu photosop gibi bi uygulama bu kadar ram yemezken isi sadece intenette gezinmek olan bi program bunu yapamaz lüksü yok.
katılmamak elde değil :)

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104

hocam bence sizin sistemde sorun var :) Ben çok çok nadir 300mb görürüm :) + chrome filan daha çok ram harcıyor. Hatta deneyin, chrome aygıt yöneticisinde 8,9 tane parçalı halde gözüktüğü için az yemiş gibi gözüküyor lakin bütün chrome.exe'leri topladığında çok alan kaplıyor :)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
hocam bence sizin sistemde sorun var :) Ben çok çok nadir 300mb görürüm :) + chrome filan daha çok ram harcıyor. Hatta deneyin, chrome aygıt yöneticisinde 8,9 tane parçalı halde gözüktüğü için az yemiş gibi gözüküyor lakin bütün chrome.exe'leri topladığında çok alan kaplıyor :)

katılıyorum:)

800 mb nasıl bi şey. aynı anda yüz tane sekme açsan anca o kadar yer. ben de nadiren 300 ü görüyorum:)

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68

firefox eski sürümlerinde çok çöküyordu bende yaşadım:) Galiba 3.6 dan önceki sürümler çöküyordu:)

Metamfetamin

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bende 800 mb görmedim daha önce bu forumda konusu gecti ordan alıntı yaptim. ayrica 10sn acilma süresi ve 300 mb bile firefox icin cok 200 mb civari photosopla calisiyorum ben.:) ayrica chrome fazla ram yiyo demissiniz bence yemiyo ama neyse yiyo diyelim sizin dediginiz olsun hakkını karsiligini fazla fazla veriyo performans olarak. tıkladigim anda şak diye aciliyo sitelerde gezime hızı zaten anlatmakla anlasilacak bisey degil, bide ben stabil sürümü kullanıyorum daha beta dev sürümleri varki onlar kim bilir nasıl hızlıdır...ayrica hemen hemen 15 yıldır bilgisayar kullanıyorum makinamda sorun olsa ilk ben bilirim, her türlü oyunun uygulamanın altından güle oynaya cikan sistemimde firefox kekeme calisiyor baska hicbir uygulamada problemim yok. beta 4 sürümleri 3. sürüme göre dogal olarak daha iyi tamam kabul ama hala gec acılma arada saniyelik kilitlenme sorunlari devam. sörf hızı zaten opera chrome vs ile yarisamaz. bide bu ay final sürümü ckacak bu haliyle cikar insallahta kendi kendini bitirir :)

son olarak kimsenin tercihine karısmıyorum yanlıs anlasilmasin herkes istedigini kullansın bananee :)

Caps

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

1 değil 2 saat video izledim ama yavaşlama gibi bir olay olmadı bende :s